7

gyza

преди 11 месеца

До До 2И какво като излязат едновременно?? По време на болничен взимаш 80% от максималният осигурителен праг, а не от заплатата ти!

6

Анонимен

преди 11 месеца

Половината минаха на задочно и не са болни.

5

Анонимен

преди 11 месеца

Защо пишат само колко са изплатили, а не пишат колко йм е платено от осигуровки всякакви видове, от които в крайна сметка работника няма нищо?! Пари за нищото потъват там

4

До 2

преди 11 месеца

Прага няма да го качат рязко, именно поради причината, която си изтъкнал. Има много хора със заплати над 20к на месец и излязат ли едновременно болничен ела да видиш. Прагът се вдига лекичко, защото така лесно, лесно се пълнят дупки в бюджета, идващи от сивия сектор и се удрят честните платци на данъци.

3

до 1

преди 11 месеца

Неваксинираните са масово бачкатори в сивия сектор и не получават нищо, не го мисли :) Най-проблемни са фалшивите ТЕЛК-ове, които полека лека отиват в историята (затова е и спадът на болничните).

2

Анонимен

преди 11 месеца

Добре, че съм на trusted sick leave и имам 20 дена за гледане на дете годишно отделно 35 дена отпуска, че 3 дена болнични и губя адски много пари- 80% от прага за 3 дни са си бая пара за хора, които сме в пъти над максималния праг. За едно бащинство 2 седмици губя 5к лв.. Смотана работа. За чий го плащам тоя плосък данък не се знае. Айде, искам да качите прага да ви видя. Излизаме добре платените 3 дена болнични и държавата фалира.

1

Анонимен

преди 11 месеца

Неваксинираните изядоха парите на данъкоплатците.