5

Единственият плюс

преди 10 месеца

за завършилият висше образование у нас чужденец е ниската му цена.Иначе то е калпаво,а и след като се върне в страната си,ще трябва да държи приравнителни изпити,за да придобие правоспособност да упражнява придобитата професия.Е,може за някои от дивашките страни(ние сме в горната им граница),да е повод за гордост.

4

Анонимен

преди 10 месеца

То и 100% може да са....

3

Анонимен

преди 10 месеца

40%, а? И къде ще учат в Нов български? Където нивото е като в квартална гимназия в нормална държава. Или те ще идват тук както лятото идват на Слънчака, само за евтиния алкохол и купона и като бонус ще взимат една хартийка, която се води диплома и не важи извън България.Вдигнете нивото на образованието, направете го адекватно и тогава чакайте студенти дошли да учат. А до тогава ще преподавате на хора дошли за купона.

2

Анонимен

преди 10 месеца

Този доцент се е побъркал. Сигурно не е виждал университет извън България. И естествено лъже. Няма страна, където да има 40% чуждестранни студенти. Работя на запад в университет. По правилата на университета за чуждестранни студенти са отделени 5% и още 3% се допускат ако са живели повече от три години в страната и са завършили средното си образование в страната. И това се прави именно защото чуждестранните студенти, плащайки по-високи такси намалят нивото на университета.

1

Анонимен

преди 10 месеца

Да и се възраждат традициите от соца полуколониални и плебсови единици от майната си, да си купуват дипломи в България. А българските студенти им преподават разни лелки стискайки гъ33ери за пенсия и разни самозаблудени новозавършили. И цикъла се затваря, с тази разлика, че през соца висшето беше безплатно, но трудно се влизаше и завършваше. Иначе някои продължават да си четат лекциите от 70-те и още се самонадъхват колко са велики. Затова няма един български ВУЗ в топ 100, а са след 100 нататък.