56

До Анонимен 44

преди 11 месеца

Пенсионерите са произвеждали продукт, когато са работили. И с тоя продукт са плащани пенсиите на тогавашните пенсионери. Така че, не им вменявай вина. Е затова са минусите, че някой се чудеше по-долу.

55

Анонимен

преди 11 месеца

Средната заплата е над 1800 лева бруто, което е над 1400 лева нето, а средната пенсия е два пъти по-ниска от нетната заплата.

54

Радослав

преди 11 месеца

Средният осигурителен доход към момента за страната е 1410, след данъци остават към 1090 лева. Тоест средната пенсия ще е почти колкото средната заплата за страната! Абсурд на кубици!

53

Радослав

преди 11 месеца

През няколко месеца пенсията расте. Без значение колко си внасял и как си се осигурявал. Ще дойде момент в който минималната ще настигне максималната и това още повече обезсмисля внасянето на осигуровки. В един момент всички пенсионери ще взимат еднакви пари, всички ще спрем да се осигуряваме и държавата ще ревне, че няма пари. А и средната пенсия да е със 200-300 лева над минималната заплата е абсурдно при положение, че масово са се осигурявали на 100-200 лева за тази средна пенсия!

52

I'm-ДртiйУАЙТBo

преди 11 месеца

С туй увеличение от 12% пенционерите са жестоко прецакани предвид ФАКтическата инфлейшън от ~35 на сто съгласно Л.Костов/КНСБ, докато за р/ка от ПФ, Нац.СИ сочи учишлено неверни данни от порядъка 16-18 %...Отделно от това, развитите ЗЕСтрани ежегодно вдигат доходите им средно с ок. 100-120 ЕВР0, а пък инфлацията им я компенсира отделно с допълн.инжекции от порядъка на 300 ЕВР0 на калпак, което е напълно достатъчно да са в състояние да посрещнат споко поскъпването на живота им.

51

Анонимен

преди 11 месеца

А заплатите на учителите, кога? Или тя учебната година свърши - няма нужда.Но ще дойде новата, а като си изгърмите отпуската - да видим кой ще ви гледа децата

50

Пенсионер

преди 11 месеца

Надпис на входа на едно гробище в Родопите:,,И ние бяхме като вас,но и вие ще дойдете при нас,,

49

Данъкоплатец 2 до да

преди 11 месеца

Като си толкова ербап излез и протестирай като гърците бори се за това да има профсъюзи в частните фирми какво ти са виновни пенсионерите държавата повишава само на държавните служители които наистина са прекалено много в частния сектор колкото ти дадат шефовете това е положението!!!

48

тТт

преди 11 месеца

Гледам, сума ти минуси на 44, който добре го е обяснил, но не сте го разбрали! Или докарваме нови инвестиции и бознес-проекти в България, оттам вдигаме лека-полека стандарта, за да има и за заплати, и за пенсии, или теглим кредит след кредит, за да вдигнем само пенсиите. Елементарно е!

47

Анонимен

преди 11 месеца

ужас средната 800, то работещ човек на минимална взима по-малко ...

46

Анонимен

преди 11 месеца

А защо всички пенсии? Мързи ви да подходите диференцирано По комунистически, нали??? Аман от некадърност и схеми.

45

Анонимен

преди 11 месеца

Това, което бърбори този на снимката отгоре, не е истина. Повишението на пенсиите ще засегне само 700 хил. пенсионери,останалите да го духат! Този факт е публикуван от преди 2 седмици. Няма необходимите 2,3 млрд.лв.

44

Анонимен

преди 11 месеца

Голяма част от тея дето им вдигате пенсиите 30г бяга в сивия сектор на минимални заплати, а сега ние теябва да им плащаме реалните пенсии?

43

Анонимен

преди 11 месеца

Против. Пенсии се вдигат с рянота и увеличение на БВП. Това ми звучи , нов външен дълг. Пари от дълг теябва да се теглят самомза инвестиции в бизнес или инфраструктура, която носи бизнес. Пенсионера НЕ произвежда продукт.

42

Анонимен

преди 11 месеца

Ниските заплати и ниските пенсии вдигат повече цените от нормалните заплати и пенсии. Факт!

41

Анонимен

преди 11 месеца

Трябва да се върне старото положение работодателя да плаща на 100% осигуровките, а не на 60%, както е сега. Сега държавните служители да прецакани с по-ниски заплати, което води до по-ниски пенсии и болнични например.

40

ХоХо

преди 11 месеца

Докато "държавата" ( разбирай данакоплатците) плаща осигуровките на полиция , милиция, прасеетата от войската и т.н. ВИНАГИ ще има проблем с бюджета на НОИ

39

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен Пенсиите не са дигнали цеиите. Просто бг няма производство и сичко е внос скъпо от чужбина и там скачат цените заради напечатано евро за фалита на Гърция, СЩ и банките в ес.

38

Анонимен

преди 11 месеца

Пенсия по 100 $ на калпак и останалите пари отиват в бюжета за метро и магистрали за внуците.

37

Анонимен

преди 11 месеца

Мизерните пенсии допълнително вдигнаха инфлацията в България и още ще я вдигат, ако пенсиите се увеличат само с 12%, а не с 20-30%.