14

баба мара

преди 1 година

наводнения има където кметовете са от герб сега чакаите годо да ви помогне

13

Анонимен

преди 1 година

Чакам да ги видя как им помагат и после у фургони а украинците са по хотелите Като ще са у нас да ходят да помагат а политиците въобще не ги спменавам на тях не им дреме кой българин се е удавил

12

Xa-xa

преди 1 година

Е как няма да прелее като цялата махала си изхвърля *** в реката (дерето)

11

Стражица

преди 1 година

До Ееееее..............Яко ли си ударен в главата....или се майтапиш?

10

Анонимен

преди 1 година

Мога да ви дам един много добър пример - наводнението в гр. Габрово през 1991г. Там в цялото речно корито в града е добре направено със високи стени 5-6 метра. Корито е почистено и се подържа. Но всичко е изчислено за определен максимален теоретичен дебит. Като погледне човек коритото ще си каже това няма как да се напълни. Да ама природата не се съобразява с проекта на инженерите. Те няма как да предвидят колкото е максималният дебит на реката когато има събитие с вероятност 0.01%.

9

Анонимен

преди 1 година

По принцип не трябва да се строят сгради в близост до планинска река. Всяка една планинска река рано или късно прелива. Нормалният дебит на тези реки няма нищо общо с максималният им дебит. Тези реки имат заливни тераси и надзаливни тераси като вторите в определени участъци може да са на 10 и повече метра височина над сегашното корито на реката. Тоест дори и идеално да е почистено коритото нищо не може да спре едно голямо наводнение в следствие на порой.

8

до 5

преди 1 година

Има логика, но тук не е точно така!Едно е да си покрай река в равното, дуго на баира.....

7

Анонимен

преди 1 година

Хубави хора! Дано се справят бързо!

6

Анонимен

преди 1 година

Кметчето ... далаверките... хайде сега хващайте мотиките и напред!

5

да е ясно

преди 1 година

крайно време е живеещите покрай реки да разберат че тези реки трябва да се почистват а коритата да се поддържат , и най вече че реките не са място за изхвърляне на битови отп. и остатъчни строителни материали .

4

ДО ЕЕЕЕ

преди 1 година

До Ееееее..............При бай Тошо из този край едно хвостохранилище преля, СКъса стената и едно село почти изчезна, заедно с 150-200 човека, някои изобщо не бяха открити.

3

Ееееее..............

преди 1 година

Не бе. Ама как? В Европейска България? Е ба си, при Бай тошо нямаше такива неща!

2

мда

преди 1 година

ЛОШО !!!

1

Нане

преди 1 година

Ша издави братчедите... Посолството бързо да ги спасява... ===)))