137

xo

преди 11 месеца

тази жена да си скъса дипломата

136

Колежке

преди 11 месеца

Николова! Благодарение на подготовката за НВО в 4 клас, се премахна порочната практика в 5 клас да минават и деца, които не могат да четат, да пишат и да разказват. Така колегите от началното образование ни прехвърляха задължението ние от средния курс тепърва да учим такива деца на четмо и писмо.Има поговорка "Всяка жаба да си знае гьола". Свършете си работата в началния курс.

135

Анонимен

преди 11 месеца

Ама разбира се, то и без друго цялото ни образование е една пародия, за какво са им изпити.Да обявяват направо кой ден какви дипломи ще се раздават и всеки да ходи да си купи която му е кеф!Масово учениците са без елементарни познания, обаче всяка година се вдигат заплати на учителите, щото видиш ли трябва да ги стимулираме.Само не разбрах за какво са стимулите - да дремят в училище и после да вземат по още няколко заплати от частни уроци? Защото в училище не са си свършили работата!

134

Златна очиларка !

преди 11 месеца

Всеки ден изпити! Да има за още златни очила и шарени чорапи!

133

Иван

преди 11 месеца

Колкото по-малко оценяване има, толкова по-малко стимул за учене. Навремето учехме само, защото ни изпитваха, като не ни изпитваха - не учехме. Кратко и ясно.

132

РОДИТЕЛ

преди 11 месеца

ЧЕТА, ЧЕ В УЧИЛИЩЕ В БУРГАС Е ИМАЛО МИНАЛАТА ГОДИНА 77 ДВОЙКИ НА НВО 4. КЛАС БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ... И КАКВО ОТ ТОВА ...ПОБЪРКВАМЕ ДЕЦАТА ОТ УЧЕНЕ, А ДРУГИТЕ ... КАКВО... ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА, НАЛИ?

131

School's out

преди 11 месеца

Ама разбира се че не трябва да има изпити.... Въобще никакви изпити не са нужни, а учениците сами да си поставят оценки за знанията ... Все пак все още някъде искат и "успех" в учението да се покаже... особено тези на които родителите не могат да покажат "кинти в брой". То реално погледнато и от учители няма нужда. Учениците могат и САМИ да си разглеждат картинките в учебниците и да ги доукрасяват с химикалка... А най-безполезни от всичко са УЧИЛИЩАТА ...

130

Анонимен

преди 11 месеца

то за първи клас има та за четвърти да няма

129

Анонимен

преди 11 месеца

Изпити, външно оценяване трябва да има след всяка степен на образование( начално, основно итн), за да се види нивото на усвоените компетенции от учениците и там , където има пропуски да се работи. Детето не разбира прочетенето или не може да пише има определени стратегии, които биха подобрили това. Но всички тези проблеми от резултатите на изпитите се обсъждат в катедрата на училището, и не би трябвало да са само статистика.

128

Симо

преди 11 месеца

И какво сега "Матурата удари дъното - 3,93 по български, трудно се осмисля и разбира". Със сигурност трябва контрол на знанията. Сигурно пак родителите са виновни , че децата нямат знания и готовност за проверка. Учителите си стоят в училище без да обръщат внимание на нищо, освен заплатата. Трябва и матури за учителите.

127

Анонимен

преди 11 месеца

До Бай ПешоКажи каква е тая тлъста заплата, че ми е интересно?

126

Общ работник

преди 11 месеца

Другарката се опъва, защото тези изпити са въведени най-вече да оценят работата на учителя. И при сравнение в едно училище в едната паралелка ср.успех 5.20, а в другата 3.50 работата става ясна кой кум, кой сват...

125

Тришо

преди 11 месеца

Нашите учители са безнадеждно изостанали в знанията си - от периода когато са завършвали, нищо ново не са прочели и научили. Мързела е движеща сила в работата им. Така не става. Затова не искат проверки и изпити , за да не си развалят рахата.

124

Анонимен

преди 11 месеца

Тези външни изпити ми се струва че означават че има липса на доверие към оценките на учителите.

123

Анонимен

преди 11 месеца

Марийке, мани направо целия четвърти клас

122

someone

преди 11 месеца

трябва да се спре финансирането на база брой ученици,това заставя директори да натискат учители да пишат 3 само и само да въртят бройките,когато дадени ученици не покриват критериите директно повтаряне на класа.Всичко друго обрича образованието на хора неграмотни, които не знаят как името да си напишат, но са вече 12 клас.

121

хегел

преди 11 месеца

Но защо не черпите опит от други държави?Да се приложи най-доброто.Какво пречи?Да,пречи на търговията с учебници.Всяка година нови,все по отчайващи по съдържание.частните уроци са индустрия в сянка.Учителя присъства в училището само за да трупа точки за пенсия.Същия преподава у дома.Питах как е учебния процес в Исландия и има ли там частни уроци?Отговориха ми:че нали ходят всеки ден на училище?Защо са им частни уроци?

120

до 117

преди 11 месеца

Внимавайте с квалификацийките. Вижда се към коя групичка принадлежите. За съжаление имам наблюдения, съвсем преки, върху държавно и частно образование и положението е трагично, точно заради отношението на родители като Вас. Сакън чадото да не се напъне да учи, да не се претовари, пък да вземе да мисли- ужас! И не съм учител. Масово съучениците на детето ми пишат неграмотно, не отварят учебник, не знаят и нямат абсолютно никакви интереси. Това е заради неглижирането на родителските задължения...

119

Гост

преди 11 месеца

Да не говорим за самата учебна програма, че е под всякаква критика! Абсурдно е! В четвърти клас ще учим Окър Уайлд, I и II световна война?! Втори клас пък ще учим успоредно умножение и деление, ще ги изядем ( по програма) за месец и нещо! От къде резултати след тая кашотина!?

118

Гост

преди 11 месеца

Абсолютно излишни са всички НВО и ДЗИ. Какво пречеше да остане по старо му- искаш да учиш в гимназия - полагаш изпит, искаш да учиш в техникум - влизаш по успех от диплома, искаш да учиш във ВУЗ - полагаш изпити по даденият предмет. След 10 клас пък е най- голямата простотия! И това с правото да учиш до 10 клас е другата голяма простотия!