242

ЛХК

преди 14 години

Трябва да има подобни дръзки проекти ... добре, че поне има инаши учени там ...

241

Sunny

преди 15 години

a dano da dojiveq sled tozi eksperiment

240

любопитко

преди 15 години

абе тая черна дупка дето ще я правят , бръсната или космата ще е ?

239

scum

преди 15 години

... едно лекарство против хронична хрема не измислиха,седнали анихилация да правят факани кретеноиди !!!

238

scum

преди 15 години

Да отидат на луната да си копаят тунели да си създават вселени !!!При неуспех ако оцелеят нека се върнат да разкажат !!!

237

преди 15 години

ave malumnicite vi tez hora sa istinski psixopati sami si kopaq gorbovete 4e i nashte maikavi malumna te ot mnogo u4ene 4ak sa psixqsali sashite ucheni sa ot kato po fantasti4nite filmi koito sme gledali no tyk nqma da ima nqkoi koito da spasi sveta kato ot roda na 'SUPER MEN' tova si e istinska atomna bomba sha va v psihqsalite y4eni stheli da vidqt kakvo shtqlo da stanes shot i te ne znaeli miii idete pitaite maikite si we pedali takiva

236

Waterfall

преди 15 години

Големият взрив се посочва като събитие създаващо Вселената . Обаче аз изпитвам дълбоки съмнения .Първо защото за да има взрив трябва да има нещо което да се взриви . Понеже невярвам нищото да подлежи на взривяване. Второ енергията ,материята никой не е доказал да може да се създава и унищожава. Свидетели сме само на нейното преобразуване.Трето щом е имало материал за да стане взрив значи той неможе да бъде посочен като баща на вселената по отношение на нейната материална част. Склонен съм да приема че е способствал за конструкцията ,но само толкова. Четвърто експеримента ще е интересен но не подлежи на контрол и наистина не се знае до какво би се стигнало.На смелчаците бих казал ,че никога смелостта не е била признак на разум . Самите физици незнаят какво би станало .Ако знаеха нямаше да го правят опита .

235

punkez

преди 15 години

Не пускайте тая машина, че ще вземе да гръмне нещо....кфо ш праим после!!!

234

преди 15 години

Благодаря! Статията в "Капитал" е наистина велика.

233

някой си

преди 15 години

Защо коментиращите трябва да вършат работата на журналистите? Как е възможно в Капитал да са написали чудесна, разбираема и все пак лишена от глупости статия по въпроса (достъпна в онлайн изданието им), а тук не могат?

232

преди 15 години

229 проблемът точно там че журналните мишки отразяващи събитието хал хабер си нямат от физика, но нали са реномирани репортери ги натрисат по брифингите защото са известни като нашите чалга певачки и от всичко което се изприказва на пресконференциите журналните мишки са вдянали аджеба, че "щяло да се сътвори чернадупка и земята щяла да изчезне, като изобщо не са вдянали хумора на шефа на ЦЕРН. И от там започват да реват с пълен глас / без да вдяват вхумора/ "затриват света, идва армагедон". това е целия дерт. А как да ти го обясни журнална мишка след като си няма хал хабер от тези нещица, но иначе е на първа линия с микрофона и добре изглеждаща. Толкова по въпросите. Другото е обяснено в по-сериозните интернет издания, в които има пълна информация и план на експеримента и очакванията като резултати. но тези издания се четат от доста по-малко хора защото в тях няма емоция, шоу, клюка, интрига и прочее. та който търси намира независимо колко много или малко разбира. всичко останало изписано за колайдера е интрига и чесане на езици между хора които дори си нямат на представа това голямото нещо дали ускорител или колайдер, а да не говорим за това какви глупости се изписаха като "теории и експерименти" прочетени или видяни в някоя научна фантастика. то хората са казали простотията ходи по хората, не по гората.

231

водач на МПС

преди 15 години

Тук се включвам само за да вмъкна че Народопсихологията...не е от Марко Семов,а от Иван Хаджийски.Друго нещо:Днешното състояние на науката или на обособени части от нея е такова,каквото е било да речем през ХV-и век.Оттогава ,когато е било направено откритието ,НИЩО не се променило,не се е усъвършенствало!Имам предвид измервателните прибори!Е,драги ми форумни колеги,ТАКА ЛИ ИСКАТЕ ДА БЪДАТ ОСТАВЕНИ НЕЩАТА?На нивото на Средновековието?Или искате науката да се развива!Ама за да се развива,трябват ЗНАНИЯ!А знания се придобиват при учене! Изучаване...Знания,учене ... Много учене! Цял живот учене! И не само.

230

PROTON

преди 15 години

VSI4KI OPITI S TOZ USKURITEL E BOCH LAV NICHTO NE MOJE DA DOKAJE TOVA E EDIN PROEKT ZA LAPANE NA PARI.A TOVA KAK E VAZNIKNAL SVETA SAMO EDIN BOG ZNAE.

229

преди 15 години

Определено коментарите по тази тема не са по-различни от коментарите по останалите. Но как така не прочетох нито един въпрос или нито едно пояснение на това, което се е случило или на това, което предстои да се случи. Какво очакват учените? Какво се опитват да направят, защо и т.н., на достъпен език. Защо от толкова много знаещи и добре образовани хора не излезе никаква информация по въпроса? Защо все си мерим онези работи или IQ-то със злобни обиди по адрес на този или онзи?!Уважаеми знаещи, не всички могат или искат да са физици. Както и не всички могат да са писатели, поети, актьори или просто дърводелци. Затова не обиждайте знаещите по-малко от Вас хора. Проявете разбиране и обяснете за какво става въпрос, защо този ускорител (сблъсквач ако мога така да се изразя), за който някой с добро чувство на хумор попита дали може да се "тури" на Golf 3, е толкова важен, какво учените се надяват да открият, за какво аджеба са похарчени тези огромни средства и с какво по дяволите баба Гицка от с. Горно нанадолнище ще излезе на кирия от цялата тази парлама. Обяснете по народно му, че и бабката да схване. Едва тогава ще Ви признаят за знаещи и велики!А на по-простите ще го кажа така: На простия и с канче и фуния да му наливаш акъл, той като не иска, ще го излее. Щото главата му като исъхнало буре...С питане се образова. Който пита, значи иска да научи и ще научи. Онзи, който само се надува е само един пуяк. Знаещите знаят, че знанието им не е само за тях. Незнаещите си мислят обратното!Айде със здраве и се надявам, че поне част от вас са ме разбрали правилно.

228

ehh

преди 15 години

prikazno, fantastichno :)

227

morfine

преди 15 години

мм интересното е че никой не ви (ни) търси мнението ... особено на тези опасяващи се от опита

226

преди 15 години

Всичко се създава във времето,всичко се стабилизира във времето ,всичко се разгражда във времето,за да продължи-но само напред.Като ти видят сърцето на скенер-разпадали се ***.Или по-добре виждат как е устроено и къде ти е проблемът.

225

преди 15 години

Хорица гледаите irreversible там много точно е казано всичко се разрушава с времето, може да ви се стори гадно, но някои от хората дали коментар няма да са живи до 2010 година :D

224

Притеснен

преди 15 години

Вместо да се правиш на разбиращ от физика,ходи стани философ,а моето мнение си остава мое мнение,и не ми дреме кво мислиш ти - нито за мнението ми,нито за мен ! Относна мързела - смешен си с представите си за мен ;) ! Айде със здраве !

223

Бранко

преди 15 години

Относно - 162. - "Zashto ni lyjat". Каквото и да стане е ЦЕРН ще бъде "филтрирано" какво да се "пусне" на човечеството като данни и знания. Петролните магнати, коити са високо в йерархията на Световното правителство, имат това влияние.