32

Олимпий Панов

преди 1 година

Следващата крачка-кредити за обучение

31

Переспектива

преди 1 година

Гласувайте и на следващите избори отново за тези песоглавци от ГРОБ, ПъПъ и ДъБъи те ще ви го "наместят", баш . . .четириглав !Ще ви уморят от глад, за да спазват санкциите на кака им Урсула. Ще ви стане здравеопазването и образованието с пари, ще ви сложат цензура и върху интернета,ще продължавате да работите на господарите си за жълти стотинки, ще направят такаче деца да могат да съдят родителите си и накрая ще ви съберат с повиквателни от къщите ви, за курбан на НАТО в Украйна !ЧЕСТИТО !

30

Анонимен

преди 1 година

Абе, сега образованието е пародия

29

Анонимен

преди 1 година

Две висши завърших по бай Тошово време без една стотинка да платя, а държавата ми плащаше стипендия. А сега куче влачи рейс диря няма. Затпва ли рипаха и скачаха едни тарикати?

28

Анонимен

преди 1 година

Брех, изкуствата с най-високи такси? Що така? Другите специалности по-прости ли са?

27

Анонимен

преди 1 година

Има ли още заблудени, които си мислят, че работодателите ценят хората с дипломи ??! Нашата от Човешки ресурси се подиграваше открито на СВ-та на хората с диплома ! Каква държава е това ?!

26

Анонимен

преди 1 година

До VladTepes За сички специалности трябва такова оборудване. Примерно за атомна енергетика трябва АЕЦ за практика. За икономика трябва банка или фирма за да станеш счетоводтелка.

25

VladTepes

преди 1 година

Себестойността на обучението по медицински специалности и изкуствата е висока и е нормално и таксите да са високи - нужно е специфично скъпо оборудване, консумативи и т.н. за занятията.

24

VladTepes

преди 1 година

До АнонименЧувал съм от възрастни хора, завършили МЕИ и ВИАС през социализма, че История на БКП и Научен комунизъм изобщо не били от тежките изпити за разлика примерно от механики, Теоретична електротехника, Теория на управлението, Дескриптивна геометрия и т.н. и се вземали спокойно, стига човек да седне да учи. Примерно във ВИАС Слави Четворката не късал почти никого. Политикономията на капитализма се учи и сега със съкращения като Обща икономическа теория.

23

Анонимен

преди 1 година

Завърших УНСС икономика, не стъпих 4 години, на изпитите ни писаха тройки ей така, даже 4-ки. Завършихме.

22

До Анонимен 22

преди 1 година

"Преди 89-та година беше безплатно висшето образование. После обаче учехме предмети като История на БКП, исторически марксизъм, политикономия, научен комунизъм." - - - Голяма работа. Един средно интелигентен човек ще се оправи с такъв изпит. Важно е, че не ти искат да плащаш такса, не купуваш учебници, има всичко в библиотакат, наеми и храна - достъпни. Голяма работа, че си отишъл на някой друг безсмислен изпит. Сега всичките са такива, понеже нищо не се учи.

21

Анонимен

преди 1 година

до 18 Аз съм оня дето писах че съм завършил Свободния Университет във Варна. Как гепах диплома за висше като не знаех какво е синус и косинус, брачед? Аре казвай?

20

Анонимен

преди 1 година

Преди 89-та година беше безплатно висшето образование. После обаче учехме предмети като История на БКП, исторически марксизъм, политикономия, научен комунизъм.

19

Анонимен

преди 1 година

А някога и образование имаше, и не се плащаше от студентите. ... Толкоз в евро плащат българчетата, когато учат в чужди държави в Европа, а някъде не плащат и толкоз. Местните граждани в тези държави и това не плащат.

18

Анонимен

преди 1 година

до 17 Добър добър 3.50. Синуси и косинуси не научих

17

Анонимен

преди 1 година

Едно време исках да кандидатствам българска филология. Като ученици зубрехме безсмислените литературни критики на комуниста Пантелей Зарев, всичко беше социалистическо. Но беше безплатно. Впоследствие ме приеха философия

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Синус и косинус не ги учи. Получавап 3 и минаваш средно . Както ревеш. Но ако искаш ВУС няма как земеш висша математика ако не знаеш косиунс и синус и ще те скъсат още на КСК

15

Анонимен

преди 1 година

до 17 Чоджум, синус и косинус се учи в 10 -то клас бе. Каква висша математика те гони?

14

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 16 Има елементарна математика и виша математика. Ако искаш ВУС там сичко е виша и елементарната не можеш да земеш испита. Различни нива са и зависи какво искаш да постигнеш.

13

Анонимен

преди 1 година

до 11 Освен това запълват мозъците на учениците с неща които нииикога няма да им потрябват в живота. Пример давам веднага: Аз бях добър по математика, но тези косинуси синуси, тангенси, котангенгенси ме изкарваха извън нерви. Така и не ги научих. Кога ще ти потрябват тези формули в живота? Никога. Излишна информация, която мозъкът трябва да приеме и накрая изпушва образно казано от подобни глупости.