25

Продължение 2 -

преди 1 година

..., а овошките в двора били изсечени. Така че, имайте предвид, че дори и за кратко време да не присъствате в дома си или на вилата си, там може да се настани някой и Бог знае защо законът не защитава собственика. Затова се чудя какво се подразбира в Испания под обозначението "изоставен имот"?

24

Продължение 1 -

преди 1 година

... и по закон ще подлежи на санкция. Това положение продължава дълго време и то през 2013 г., когато Владо Пенев беше министър. Никой нямал право да притеснява самонастанилия се клошар, такива са ни законите. Но за щастие на собственика на вилата, клошарят бил арестуван в момент на извършване на някаква кражба и така Владо Пенев могъл отново да влезе във владение на вилата си. Там бил пален огън на пода във всяка от стаите, липсвал електромерът, водомерите, тръби от ВиК и дограма, а овошките в

23

Ще ви припомня

преди 1 година

случая с актьора Владо Пенев, който беше министър на културата в служебното правителство на Марин Райков. Във вилата му във Владая неговото семейство живее около 6 месеца през топлия период, а през студения ходят през уикендите. Обаче някакъв клошар ги издебва и се самонастанява в ден, когато във вилата е нямало никого. Полицията не само че нямала право да го изгони, но дори и предупредила собственика, че ако той си позволи сам да изгони клошаря, това ще се счита за самоуправство и (продълж.)

22

До 9 и 11

преди 1 година

У нас екзотичният етнос сам се настанява в жилища, чиито собственици не ги ползват целогодишно. В провинцията това съвсем не е рядко явление. Бедата се състои в това, че и в София стават такива неща. Най-често в апартаменти на хора, които работят в чужбина, роми каналджии настаняват нелегални мигранти, взимат им наем-предплата за няколко месеца и изчезват. Ако случайно се върне собственикът и сигнализира в МВР става сложно, защото се оказва, че трябва да заведеш дело срещу неизвестния трафикант.

21

До 20

преди 1 година

А в Германия какво ще кажеш за 13%???????? Има ли смисъл да ти казвам, че според Евростат 49% от германците имат собствени жилища докато в Испания този процент е 76%!!!Открии десетте разлики!

20

Анонимен

преди 1 година

много мислят за младите , но яко щавят с данък от 8 процента при покупка на жилище втора ръка и то върху изкуствено завишена данъчна оценка. за ново са още повече.

19

Предизборно

преди 1 година

Лъжи на комунистите и социалистите в Испания. Обещават , но няма как се случи това.

18

Анонимен

преди 1 година

...Това води до двойно по нисък процент на млади хора, които живеят самостоятелно в страната (Испания), сравнено с Испания.... ?!?!?!

17

Анонимен

преди 1 година

До Калина Малина --- И във Варна има също и всички медии мълчат.

16

Ядрен вампир Z

преди 1 година

На 27 години отидох в Испания.Първото нещо което направих е да си продам апартамента в БГ и да си купя апартамент там.Само бал.ъците живеят под наем

15

анонимен

преди 1 година

Достъпни имоти никога не е имало, нито ще има. Причина - да се работи постоянно, да се вземат заеми, да се трепеш цял живот, да си в стрес за внуци и деца, защото не всеки е далавераджия или някакъв гений.

14

Анонимен

преди 1 година

Това сигурно са го писали ято мисирkи!

13

Поздравявам

преди 1 година

Всички с,, грамотно" написната статия. Ако това тук са журналисти аз съм трамвай!!

12

Анонимен

преди 1 година

Едни дърти и богати направиха всичко да е гадно и тегова, а сега, ще го направят по-гадно за някои, че други да не им избият зъбите ...

11

Анонимен

преди 1 година

"Предоставени ще бъдат изоставени или поставени под възбрана имоти. В страната предстоят избори." - ТОва е изоставянето е много сложен въпрос. Това, че не позлвман ещо, не значи, че съм го изоставил. Не ползвам таванското помщение. Не съм бил там от поне 12 години. Не значи, че съм го изоставил.

10

Анонимен

преди 1 година

"Това води до двойно по нисък процент на млади хора, които живеят самостоятелно в страната, сравнено с Испания." От това става ли ви ясно нещо? Цялата статия е за Испания, ама я сравняват с... Испания?

9

Анонимен

преди 1 година

Доста неясно описано в статията. Човек ще остане с впечатлението, че ако си изоставиш имота в Испания държавата може да го вземе и да го предостави за ползване на някой друг. Или пък, че вместо да се удовлетворят кредиторите със собствеността на длъжник, държавата изземва тази собственост и я предоставя отново на някой друг "евтино". Да не коментираме пък въобще имоти, които били "под възбрана" и отново официалните власти ги обсебват и го дават изгодно под наем на "млади". Нищо не се разбира...

8

Калина Малина

преди 1 година

А бе, джендърски опашки кажете няколко думи за антивоения митинг в София,който се провежда в момента ! Стига ни занимавайте с глупости !Престанете с тази Гьобелсова цензура, наложена върху медиите от ЕС у нас!НА ХОРАТА ВЕЧЕ ИМ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ВАС !!!

7

Хмх

преди 1 година

До Анонимен 3 По принцип терминът означава нещоь което не може да се продава - не само имот. Твое си е (за разлика от конфискацията), но не можеш да правиш сделки с него.

6

гнусотия

преди 1 година

Имоти под възбрана? Тоест ЧУЖДИ имоти. Тази програма е гнусотия-външни лица ще бъдат настанявани в ЧУЖД имот.