26

Анонимен

преди 1 година

абе щом има университети с кампании .. запиши се студент, спечели почивка в слънчака ...

25

Анонимен

преди 1 година

Всеки реве, че студентите са ***, но и преподавателите не правят нищо да си обновят лекциите от 30-40 години. То е ясно, че някои неща не се променят, но не може да се работи както през 80-те с някаква двупотопна техника и да се очакват големи резултати. Добре, че поне няма популярния СЪПРОМАТ, който беше преиздаван от 60-те. Хората вече модулират структури с отделни атоми, а ние учим литературна история.

24

Нямат нужда

преди 1 година

Имат много спестени пари от възнаграждения на преподавателите и трябва да им ги вземат, не да им дават. Така ще закърпят бюджета. И няма да се хвалят колко милиони са натрупали.

23

ХаХа

преди 1 година

Дойдохме си на думата - ремонт на общежития. Отново ли? Колко пъти ще ги ремонтират?И въобще какво ремонтираха с предишните средства за ремонтиране. Няма кой да проверява. Четох, че уж ги разследвали за ремонтите на общежитията. И нищо.

22

@@@

преди 1 година

До 30 годишен, от 500 до 2000 на семестър зависи от специалноста и ВУЗа

21

Петров

преди 1 година

значи клоуна Рачков и кюрда Стоичков може да взимат пари всеки ден щото кюрда вика "ощИ играя" а за образование пари няма. п р о с т народ.

20

Петров

преди 1 година

разни необразовани неграмотници и невежи "потребители" тръгнали да се опитват да разсъждават за качеството на образованието, докато чакат клиент за таксито дето карат

19

Анонимен

преди 1 година

Държавата трябва да плаща за ограничен кръг специалности и бройки, които са нужни на държавата. За другите да се оправят университетите! Раздават дипломи на килограм, които не стават за нищо.

18

Анонимен

преди 1 година

Пари ли?!? Половината университети трябва да се закрият, в останалите бройките да се намалят наполовина и пак ще са много.

17

ТУ студент

преди 1 година

Не трябва да се дават още пари на университетите - ръководството им просто ще ги раздаде на себе си и на приближени. В ТУ София ректор е проф Иван Кралов, който си раздаде премии сам на себе си. Дори КПКОМПИ го наказа и глоби, но какво от това... Не му пука. А трябвало да го махнат незабавно.

16

Анонимен

преди 1 година

и тия не се наядоха!

15

Анонимен

преди 1 година

за ректорите ясно искат кинти ама студентите защо искат кинти като няма да ги получат

14

Joan

преди 1 година

Проблемът е, че качеството на висшето образование у нас е много ниско. Преподавателите са много слаби както като изследователска, така и преподавателска дейност. Нямат високо ранкирани публикации или публикуват в днепропетровската академия. Вместо да строят нови аули и корпуси, ректорите трябваше да наблегнат на подобряване на качеството, подбора и заплащането на преподавателския състав за привличане на топ учени, както е във всички развити държави.

13

Антинатовец

преди 1 година

С какво право искат като СУ го няма на картата на световните вузове. Какво още искат. За Гинес сме по брой професори, академици и генерали в т.н. Бг армия. На времето при Тошо генералът бе само един Добри Джуров и бе министър на отбраната . В демокрацията много продажни генерали се родиха и всеки продава България.А нашето образование 30 години пак демократите по нареждане на Сорос и САЩ го разбиха напълно.

12

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Цялото ни образование е един безпорядъчен Ц И Р К. Продължава да се досъсипва с всяка изминала секунда. Просто едно умиращо търговско дружество в бавна и мъчителна агония.

11

Анонимен

преди 1 година

До 30 годишен -- Наскоро мои познати споменаха, че за сина им плащат по 650 лв, някаква инженерна специалност беше. Но по-точна информация можеш да намериш по интернет, като влезеш в сайтовете на различните университети.

10

Анонимен

преди 1 година

Върна се Бойко, и пак започнаха да реват за пари т.н. университети. Сега следват даскалите , идва края на учебната година и започват да огъват ръцете на правителството. Защото знаят , че даде ли Бойко своята благословия, всичко ще е изпълнено. Лентяи - това се българските "преподаватели" и средни и висши. Бпх в системата дълго и съм отвратена от непрекъснатото оплакване и искане на пари.

9

доцент

преди 1 година

Ако няма пари , няма да гласуваме за ПП ,а за новите ни господари от Юг

8

30 годишен

преди 1 година

Живея в чужбина, но мисля тази година да се върна в България да запиша магистратура. Някой знае ли колко лева е на семестър?

7

Вместо сегашната БАН

преди 1 година

качествените учени да станат преподаватели по ВУЗ-овете и паралелно с това да си вършат и изследователската работа. По цял свят може така, защо у нас продължава да крета Академия по модел на онази в СССР? Не може ли БАН отново да бъде онова, което е бил по времето на Богдан Филов и е била уважавана по цял свят? Милионите, които сега се наливат там да отидат за университетите. Ама не! Нали трябва да издържаме 5-6000 хрантутника, които ходят в БАН от дъжд на вятър, иначе пак преподават за още пари