54

contractor

преди 1 година

Ит работа има за всички, но не всеки може това да го работи и къса нерви. Толкова ми изперка че почнах спама тук. Аз например изритах шефа, казах му дръж си ги тия 15 бона но сам си го работи това. Всичко си има граници.

53

Анонимен

преди 1 година

@55, защитник съм на фактите - има гласуван Закон (Правилник за дейността на НС), според който се определя размера на депутатската заплата и това е гласувано доста отдавна. Иначе има хляб във връзването на депутатската заплата с МРЗ - депутатската заплата да е 6 МРЗ, вместо 3 средно в обществения сектор. Нали твърдят, че МРЗ ще е 50% от средната, но не е така и нека усетят какви са ги надробили.

52

Анонимен

преди 1 година

Поправка- Манолова внесе предложението по- миналото лято, когато беше в Парламента. Миналото лято други бяха в НС.

51

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 52 Депутатите сами си гласуват заплатите. МаяМа внесе предложение миналото лято, заплатите им да станат няколко МРЗ, обаче депутатите гласуваха против. Не сме го забравили. Получават по 3 средни заплати. Другите им пари няма да коментирам. Нека им направят заплатите по 3 МРЗ да видим дали няма да има разлика с по 3 СРЗ, а? МРЗ е 1/2 от СРЗ и как според теб няма разлика между 3 х СРЗ и 3 х 1/2 СРЗ. Я, смятай! Голям защитник на депутатите си бил или си от тяхното кoтилo.

50

Анонимен

преди 1 година

Над 3000 лева брутна заплата взимат 10% от наетите на трудов договор.

49

Анонимен

преди 1 година

До 49 Във вашия ИТ офис може чистачката да взема 2 хил. лв., ама в страната никоя чистачка не получава 2 хил. лв. заплата. И продавачките не получават толкова. Не си излизал от офиса май. Живееш във виртуалното пространство, без връзка с околния свят. Апропо, в много фирми като чистачка работи някой от служителите или работниците. Чисти през почивките или след работа, дават му половин заплата. Просто алчникът не иска да плаща за чистачка. А ти се изхвърляш с 2 бона заплата за чистачка?!

48

Анонимен

преди 1 година

Депутатските заплати са обвързани с средни заплати и не си ги определят сами. Сега с това полуобвързване на МРЗ със средната заплата, почти няма да има разлика дали депутатските заплати са обвързани със средната или с МРЗ.

47

Анонимен

преди 1 година

Ръст на средната заплата означава, че депутатите пак ще си увеличат заплатите. Депутатските заплати е крайно време да ги обвържат с МРЗ. Някой трябва да се заеме с този проблем много сериозно. Депутатите не трябва сами да си определят заплатите. Те са безсрамни и безскрупулни.

46

Анонимен

преди 1 година

Повече от половината наети са с брутна заплата под 1000 лева.

45

до 46

преди 1 година

2 бона взима само продавачка в магазин или чистачка пенсионерка, която чисти няколко офиса паралелно към пенсията. Или държавен служител- я милиционер, я- в администрацията. Жалко само за лекари и учители, ама те имат вече по-сносни заплати. Разбира се, да не забравяме, че у нас нивото на функционална неграмотност е осморно на средното за ЕС. Гледаш емигрантите- тук-таме някой архитект, лекар или програмист, а останалите 98% ТОТАЛЕН слугинаж. Лош материал, неграмотен. Грамотните сме с над 10к.

44

Име

преди 1 година

Да не би да са измислили нов наркотик, наречен "Фантастико"? От него да се привиждат заплати 9400 и бонуси от 100 хиляди лева за година?

43

Име

преди 1 година

До Киро до 35Случайно да дадеш един линк от хостинг за снимки със снимка с фиша си за 9400? Да го видим , не за друго. Очевидно щом ги знаеш тези неща си от тия, които са стигнали до 9400. Дай да го видим?

42

Експерт Ганьо

преди 1 година

Ееееее аз незнаех че българина взема по 2 бона ....тука какво му ревът че и 1000 неможели да вържат ....лъжци ! Аз вярвам в медиите дори да кажат че майками е мъж ! Медиите кажат ли значи е така !

41

ОСТАНАЛИТЕ

преди 1 година

,,КУЧЕТА ГИ ЯЛИ,,

40

Пецо

преди 1 година

До ЦецоЗа вишисти е 900 лв заплатата, изкарай курс за готвач-сладкар и продавай еклери ако искаш над 2к....

39

К1Д

преди 1 година

В белия свят като им кажеш ,че имаш няколко дипломи от различни университета се чудят защо търсиш работа.Чудят се дали си агент от конкуренцията или си дошъл да купуваш бизнеса.В белия свят завършилия магистратури е работодател ,а не търси работа,но тук в БГ нещата се изродиха от комунистите и сегашните им мутри на конци За да саздадеш бизнез без да ти дойдат мутри преди и сега адвокати нема начи може ако си в ИТ сферата ,но Асенчо светна мутрите и в теа схеми и очаквам до 2 години и там мутри

38

Пешев

преди 1 година

До КироКире държаватапозволява до 200 лв ваучери или лъжеш или викаш проверяващи в момента ;)

37

Днес беше студено

преди 1 година

Професиите ,които изискват здрави ръце и гръп може да се практикуват веднага и в ЕС за разлика от ителектуалния труд ,който изисква перфектен местен език и опит в местната култура.Така един строител, шофьор или кухненски работник може да започне веднага в ЕС.И затова в момента шофьори и готвачи са на по над 2000 хилки,а ръководител метерологична станция е на 800 лв. примерно...По добре курс за зидар от 3 месеца или ел техник отколкото още 6 години учене за метереолог сред средното...

36

Анонимен

преди 1 година

А през 2008-*** колко беше? Аз вземах повече от сега

35

До contractor

преди 1 година

Европа не е САЩ. За да сменяш работата за по-висока заплата трябва да си програмист. При другите професии такива неща няма.