13

Анонимен

преди 1 година

При условията в които живеем е страшно малко това. Есента една настинка, пролетта една и зимата половин кашлица. Де гиди и стъкмистистиката че ходиш в кучия студ извънредно на работа или лятото от жегата в климатика в магазина или склада и после пак на жегата. Мръсотия и отрови навсякъде на всичко отгоре пандемии и мигрантски навлеци носещи какво ли не.

12

Космонавт

преди 1 година

Не българите, българските граждани боледуват по 2-3 пъти в годината. Направете разбивка по етноси и пак ще говорим :)) Хубавото е, че фракцията на Гейтс се е заела с ОНЕЗИ етноси и ще им направи добра разбивка, просто ще изчезнат. Ако не вярвате, ще ви издам еднно много важно деление между хората, дори в пророчесствата ви е казано, че ще има 3 маркера//белега. Ето ги - хора с душа, без душа и кошерни.

11

Анонимен

преди 1 година

Като нямаме здравна система ще става още по зле. Българина е болен, яде боклузите на запада, възсуха е мръсен, никъде не се мият улици, а и работа до 65 г.. Това е само началото, забравих и зъболечението което голяма част не могат да си позволят. Всички да благодарят на политиците.

10

Анонимен

преди 1 година

Има случаи, при които се издават повече от един болничен при едно боледуване. Примерно при една операция, след която човек е 6 месеца в болнични се издават 5 болнични листа. Не знам каква статистика води НОИ за кратките болнични до 3 дни, които се плащат изцяло от работодателя.

9

Пфф

преди 1 година

В частните компании се взимат най-много болнични, защото това е единственият начин да си почиваш по 60 дни в годината. Отпуската ми е само 30 дни годишно, останалите 30 дни ги взимам чрез болнични. Пет дни преди отпуска или 5 дни след отпуска.

8

???

преди 1 година

Малко над 2,5 милиона болнични при над 3 милиона наети и самоосигуряващи се, на които се изплащат болнични. Как ги изчислиха тези 2,5 пъти боледуване годишно?!

7

Анонимен

преди 1 година

Правилото не е сложно. Преди да направят 55-60 години хората почти не боледуват и не взимат болнични. После обаче наваксват и то яко.

6

Анонимен

преди 1 година

За щастие работя сам за себе си и като знам, че през деня ще изкарвам пари за себе си болест ме не лови. Нямам търпение да стане утре и "да отида" на работа.

5

Анонимен

преди 1 година

Аз боледувам 2 пъти годишно,детето все довлича нещо от училище ,а малкото от детска.Как им дава сърце,да си пускат болните деца в учебните заведения,за да разнасят бацили.

4

Анонимен

преди 1 година

Да последните 7 години не съм болесувал нито веднъж. Моите 17,5 неизползвани боледувания ги подарявам на следващия коментиращ. ;)

3

Анонимен

преди 1 година

Трябва да се спре тази огромна злоупотреба с болничните в частния сектор. Това е източване на НОИ от частниците.

2

Анонимен

преди 1 година

2% от болничните са на държавни служители, 85% от болничните са на наети в частния сектор. 13% от болничните са на работещи в обществения сектор без държавните служители.

1

преди 1 година

Дайте сега процентно - колко от тези болнични са на държавни служители?