31

Да, да

преди 1 година

Аз да не работя за една заплата, кокала на друг не го давам, сега ми се е паднало. Човек за да подаде оставка трябва да има Съвест и Морал, при тази жена липсват.

30

Анонимен

преди 1 година

Като не искат да се отказват защо други да подават оставка в есто тях

29

Ддд

преди 1 година

Виждам ,че тука писачите станаха по компетентни и от капитаните на корабите, за европейските закони, и кой ги е нарушил или не.

28

Алчност

преди 1 година

До като хептен не остане риба няма да мирясат.

27

Чичи

преди 1 година

До Чироза 27# Като млада Стаматова беше много хубава п*тка.Сега погрозня.Какво да пита капитана? Сега четох, че са знаели за акулата. То няма нищо за питане.Явно са се информирали.Ака мине номера покрай другата риба....И те така

26

Анонимен

преди 1 година

В България ако те хванат незаконно в гората, че сечеш дърва - конфискуват каруцата, камиона, буса, резачката, брадвата, там с каквото оръдие на труда извършваш престъплението. И това се върши действително. Има бая "изгоряли". Ако и румънците са така, не мисля, че тея юнаци ще си видят корабчетата обратно.

25

Чироза

преди 1 година

До Чичи до коментар 13:"малко особена"?Стара мома.Че кой ще вземе една гразотия.Тя по грозна от дъщерята на Апостол Карамитев.Извършван е риболов в икономическата зона на Румъния.Едно е 12 милната гранична зона,друго е икономическата зона която беше 200мили.При нашето вътрешно тясно море,няма място.Някой вярва ли,че ще изпратят военните ей така без нищо?А имат УКВ и късовълнова радиостанция защото попадат в зона А 2.Вдигат телефона и питат,може ли,не може ли.Толкоз.

24

КДП ГЪДЕВ

преди 1 година

Имаше подобен случай, който се проточи години докато капитана спечели делото. Бог и той знаят колко е помогнала държавата.

23

Чичи

преди 1 година

До 18#Безспорно е налице НЕЗАКОНЕН улов.Длъжен си да знаеш,че има забрана.За да е налице ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,нужен е умисъл(който включва и знанието за забраната).Ако по румънския закон се наказва е небрежност пак ще ги съдят(в БГ е само умишлено).Проблема е в това, че един от капитаните каза, че СА ЗНАЕЛИ за забраната,но си мислели(незнайно защо хихи)че тя била само за рум.съдове...което е смешно. Ще изгорят. А по принцип, нерядко е тънка границата между "незаконно" действие и ПРЕСТЪПНО такова.

22

Анонимен

преди 1 година

Много отворени като пърпорят с лодките, ама като ви хвана на брега, виете кат мишки!

21

Коко

преди 1 година

До14 румънците не са в шенген ти си промит мозък не си информиран правилно джендърчетата повечето случаи са точно като тебе

20

Анонимен

преди 1 година

Аве ибаняци, опъвате мрежи на 20 метра от пясъчната ивица, край Тюленово, а сте и нагли!? То просто не може се хвърли въдица заради вас, а някой плажуващ може се одави оплетен в мрежите ви. Никакъв риболов за вас, престъпници и бракониери до един! Колкото и да ги биеш тез нагляри, все ще им е малко!

19

Анонимен

преди 1 година

Всеки капитан трябва да знае в каква територия е навлязъл. Има си устройства и да следи . Второ като е навлязъл да пита , може ли , не можели да лови.

18

Анонимен

преди 1 година

Турския рибар си го гръмнаха нашите граничари в Синеморец.

17

до 17

преди 1 година

Не съм спец по право, но ме съмнява да им мине номера защото не са били знаели закона в Румъния. По същия начин не минава номера ако превишиш скорост на махистралата в Холандия с мотива: "ми то в БГ е 140, откъде да знам аз". Нормално като ще влизаш в чужда държаав се запознаваш с правлата, които те засягат.

16

Чичи до коментар 13

преди 1 година

Доц.Ваня Стаматова е преподавател по международно публично право. Специалист е в тая област. Морското право е част от материята.Аз я познавам лично, по мое време беше асистентка. Не е гений. Но не е и съвсем "Калинка".Във всеки случай не говори глупости. Около 50г е, мома, особена малко, но цял живот с това се занимава. Казуса е елементарен. Най -вероятно няма престъпление, тъй като нашите не са знаели за тая заповед навярно. А трябва умисъл в общия случай. Но е налице адм.нарушение

15

Анонимен

преди 1 година

не стига че са бракониери, ами и нагли кат дрьтицигани! престиж имали! ХАХАХАХАХА

14

Румен

преди 1 година

От пресата научихме и от консула в Констанца , че сте добре хранени и сте здрави . Никои не ви е тормозел и претиснявал , въпреки , че сте навлезли в чужди води. А не такава Сталин с турските рибари в Синеморец

13

Румен

преди 1 година

До9. Едно е международни води , друго е териториални води. Вместо да разтегаш локуми , чети правилата. И защо не ловиш в международни води, страх ли те е , а. Румънците са приети в Шенген / не са в чакалнята . Нидерландия ги пуска от 2022г.декем./ . Румънците не са роби на руснаците. А ти искаш хем руски слуга да си , хем и свободен . Няма как да стане.

12

Анонимен

преди 1 година

. . . тази заповед да важи само и единствено за румънските риболовни кораби. . . А българските капитани могат да правят каквото си искат, така ли? А тази калинка доц. Ваня Стаматова не я познавам, но може да излезе права! А за сибствениците на корабите не искам да пиша, че толкова черно не мога да събера!