60

Анонимен

преди 1 година

Рибата се вмирисва откъм главата. Ако обаче главата е Урсула, не чакайте да се вмирисва. Тя вече гние.

59

Анонимен

преди 1 година

Аз се чудя какво му е екологичното на това да погребеш хиляди декри прекрасни зелени поляни под слънчевите панели!?

58

Това всичкото

преди 1 година

милеене за планетата е само параван. Почакайте да видите какво ще стане, когато пазара се напълни с електрички втора ръка и фотоволтаични панели. Е, те тогава ще видите замърсяване в такива мащаби, каквито и най-големите песимисти в наши дни не са посмели да прогнозират. "Зелената сделка" е много повече "сделка" от колкото е "зелена". Това трябва да се изясни от сега, преди да сме съсипали планетата тотално.

57

Анонимен

преди 1 година

А наи хубавия момент ще е когато всички битови потребители излязат на свободния пазар на електроенергия.Този момент е вече все по близо и няма мърдане защото това е едно от изискванията на така наречения План за въстновяване и развитие (Зелената сделка)за да се вземат средствата по него.

56

Анонимен

преди 1 година

Така става, когато решенията се взимат от политици, които не само не разбират от технологии, но и не искат да слушат хората, които ги разработват. С гръмки лозунги и чисто политически подход не става. Става с инвестиции в разработки, които биха осигурили този преход. Погледнете и програмите за финансиране на проекти на ЕС (кандидатствал съм нееднократно) - по-голямата част от текста на предложението трябва да е посветена на зелена демагогия, а не какво е самата технология, която разработваш.

55

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 54 - Мариците си изплатиха ВСИЧКИ емисии и си накупиха за напред ... И познай - сега ще им обират парите ...

54

Анонимен

преди 1 година

Повечето хора когато чуят "Зелени" и си мислят ,че става дума за екология ,запазване на гори,реки и тн. Заблудата им е огромна. Когато чуят зелени това трябва да се асоциира с деиндустриализация,липса на работни места,отказ от собствен автомобил ,унищожено селско стопанство (Животновъдство и Растениевъдство) ,хранене с насекоми и краи на цивилизования живот. (Прогноза : До 2 години САЩ ще са се отказали от това безумие)

53

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 51 - СУмати и народ познавам, дето си пътуваше и живееш без ЕС паспорт, така че и за гастабайтерите не нмгоат се фана...

52

Анонимен

преди 1 година

Ако не бяхме в ЕС и АЕЦ-а щеше да работи целия, и Мариците нямаше да плащат за емисии и общ енергиен пазар нямаше да има дето да ни задава наклон. Тока щеше да е евтин и щеше да има и инвестиции защото производителите бягат от ЕС заради емисии и скъп ток.

51

Анонимен

преди 1 година

52 - Самодеот СССР се разпадна под външен натиск. ЕС няма никакъв проблем, да се самоунищожава за различни праителствени и корпоративни интереси ...

50

Анонимен

преди 1 година

Имаше едно време "ЕС"! Както имаше и " СССР"!-:))) Пътник е,колкото и време да мине още! Този ЕС Задушава държавите в него! Те са длъжни,да нямат свое "мнение"! Слушат и "изпълнява" това което им се спусне от ЦК на Брюксел! Еее...без мен!

49

Анонимен

преди 1 година

Референдум за излизане от ЕС и НАТО! Никой не не е питал искаме ли ги,а начинът и качеството ни на живот се обуславя и изцялозависи от тях! И малкото ползи от тях се озовават в джобовете та шепа политици и олигарси,а всички негативи се обират от обикновените хора. Има толкова страни и в Европа с по добър стандарт на живот и без участието им в тези объркани съюзи!

48

Анонимен

преди 1 година

Не само енергийната ами влошава и икономическата и социалната и сигурност.

47

Анонимен

преди 1 година

О, така ли? Не думайте хахаххахаххахаха! Европа е пълен смЕх!

46

Анонимен

преди 1 година

Този Съюз,с "политиката" която води Срещу Европееца,Не съществува повече за мен! Аз като Българин и Европеец,отказвам да Го подкрепям повече!-:(((

45

Анонимен

преди 1 година

До Май не сте наясно - Има много пари. Vestas Wind Systems A/S е компания за 188.242 млрд. долара. Когато започва якото натискане за "зеленина", комапняита е биланякъде между 5 до 10 млрд. долара. Знаеш ли колкоще е яко ... ако си имал акции в 10-20 подобни компании тогава и си бил свързан с храота, котио може да вземат подобни решения ....

44

Анонимен

преди 1 година

А ще натиснем ли Китай за зелено производство ;)

43

Анонимен

преди 1 година

До 43 - Дания е наляла няколко пъти парите, които ние ще съберем а 20 години и познай - пак разчита на Швеция, Германия и Норвегия (понкога и на Полша ...), за енергийните си нужди. Токът е само 1 на киловаттам ... И не се знае, колко ще сатне догодина. Просот искам да видя, как ще стане тоя номер ... И как ще заменим работните места, коти ще се загубят.

42

Анонимен

преди 1 година

"Стара" демек тая дето се пръкна в последнтеи 10-12 години, Европа си ЗАМИНАВА!

41

До 42

преди 1 година

Напротив, преходът може да стане много бързо. За около 10 години. Но само при условие стратегията да се повери на истински инженери а не на политици. България примерно има идеални условия да стане напълно независима и да произвежда енергията си единствено от ВЕИ. И всичко необходимо като инфраструктура и съоръжения може да бъде построено в рамките на 5 години и то със наши пари! Без да вземаме заеми от никой, и без евро програми. Знам че това ви звучи нереално но е истина!