23

Обективен

преди 1 година

Нали уж ЕС беше забранил внос на домати от Турция? В каталога на Лидъл за другата седмица си ги има на цена 4,49 . Сорт " Гюлпембе".

22

Пацо

преди 1 година

Компании като Лидл и Кауфланд, Кока-Кола и Пепси и др подобни се създават в такъв тандем с цел псевдо конкуренция и невъзможност за обвинения в господстващо положение на пазара. Просто е ;)

21

Анонимен

преди 1 година

До !!!!!!!!!!!Не знам от кой град си, но в моя малък град където има представители на всички големи търговски вериги не е така. В плод и зедленчука цените са по ниски от тези в големите вериги. В големите градове най вероятно не е така.

20

До !!!!!!!!!!!

преди 1 година

Ми той кварталния магазин от къде мислш че взема. Пак от веригите, да не е от производител. Големите вериги са превзели с помоща на държата, цялата логистика.

19

Така така

преди 1 година

Българския частен производител е най долната, ***, алчна С ви.н.Я на планетата. Не да го изнудвал а да го убиеш му е малко

18

!!!!!!!!!!!

преди 1 година

В кварталния плод и зеленчук,никой не ги притискаа българските производители, затова е 2 пъти по скъпо от от веригите.

17

Антон

преди 1 година

Изплискали са легена тез Легенди!

16

Браво на веригите

преди 1 година

Ако не го правят, нашите алчно кожодери ще вдигат до безкрайност. Българския производител, частник когато о да го убиеш ,винаги е късно

15

LBN

преди 1 година

Просто някой да пусне слух, че краставиците и доматите са отровни, както беше преди няколко години, ще видим тогава цени по левче за кг :)

14

Мата Хари

преди 1 година

Прав си Анонимен 12. Требат документи, без документи не треа да са говори нищо. Тц,тц.

13

домакиня

преди 1 година

Преди малко бях на ЍЖенския пазар: домати 3 лв, краставици 2лв, ягоди 3 лв. Цени на килограм.

12

Анонимен

преди 1 година

Това е обобщаващо твърдение , което е некоректно. Има такива , които слагат такива такси , нека ги назоват, има и такива ,които не взимат. Понеже беше споменат в коментар по долу Лидл , то той такси не взима. Ако някой твърди обратното следва да го докаже с документи. Хем имало такси, хем били и незаконни , много говорят, но никой не е показал през годините и един документ.

11

Анонимен

преди 1 година

Свиквайте. Така работи немския бизнес. Измама и манипулация. Лидъл изнудва производителите, а нас товари с цени с една единствена цел - алчно разрастване! Те са метастаза, която паразитира върху българските потребители и бизнес. И ние я храним да. Оня Стабилния *** с прякор на индиански вожд ги остаи да си правят каквото поискат.

10

НЯКОЙ

преди 1 година

ТО ТОВА Е ОТ МН ВРЕМЕ............ОТКРИХМЕ ТОПЛАТА ВОДА

9

Спрете !

преди 1 година

Веригите убиха както родното производството така и пазарите и малкия бизнес. Производителите да си направят кооператив както беше едно време, да си изкарат стойката на нормални цени по пазарите и всичко ще се нареди! Вярвайте, няма да има човек който да предпочете да обикаля супермаркета половин час, в който му е ясно че купува *** вместо да иде до пазара или кварталния плод и зеленчук!

8

Анонимен

преди 1 година

Странна работа е това с доматите и краставиците, а и други зеленчуци. Имайте предвид, че в десетки хиляди домакинства, ако не стотици, лятно време си докарват домати и краставици по няколкостотин кила. В къщи ядем градински домати от края на юли буквално до към края на годината.

7

Анонимен

преди 1 година

Е, драги българи.. Нали все пак някой трябва да плаща пенсиите на отрудените германски пенсионери!! За какво иначе сте в Европейския съюз!!??... През януари си бях в България и цените.. хм.. мисля, че трябва да се строят гилотини пред двореца драги ми българи... Но.. традиционно, вие сте дълбоко, дълбоко.. заспали!!!

6

Добре де

преди 1 година

но тези изнудвания би трябвало да доведат до падане на цената - не до увеличаване?! Какво се случва?

5

Анонимен

преди 1 година

До Ицо На кой пазар ходиш? Върви на Женския пазар и ще видиш краставици по 2-3 лева. А във веригите са по 5,99 на прИмоция, щото видяха зор и им се наложи да ги намалят от 7-8 лв... А от едно и също място зареждат, даже във веригите ги взимат с големи отстъпки.

4

Анонимен

преди 1 година

Щоту така работи капитализма ,скапваш малките и ти си монополист. А между другото ,Лидъл и Кауфланд са на един и същи човек.