44

Анонимен

преди 1 година

До Румен Шоколада на Швейцария е внос от Африка на много ниски цени.

43

Анонимен

преди 1 година

До Румен Швейцария и какво земеделие там са само планини.

42

до анонимен

преди 1 година

Тъй де, само дето фермерите вземат кредити, които поради ред причини - суша, наводнения - не могат да изплатят, а лихвените проценти си растът и идва ден, когато банката ти секвестира земята и имуществото.

41

Анонимен

преди 1 година

До 45 Банка със земеделие не се занимава . И ако им отнеме земята , какво ще очаква да порасне , какво ще ожъне ????? . И В България не се отнема земя от банка , камоли на Запад! Банките в България са заспали по отношение на ИНВЕСТИЦИОННИ КРЕДИТИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО

40

Румен

преди 1 година

За да си фермер или земеделец се иска много години практика в този бранш . Не е като да отвори гугъл и да четеш. Трябва да се учиш поне 20- 30 години. И да си свободен със собствени инструменти и техника. Не да чакаш от партията да ти снесе нещо .

39

до анонимен

преди 1 година

"Частната земеделска земя в Германия е неприкосновена." ---- Туй *** го разправяй на фермерите в Щатите и Западна Европа, когато банките им отнемаха земята и имуществото.

38

Анонимен

преди 1 година

До 42;. Земеделието е унищожено с насилствената КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ - ТКЗС. Никъде , ама никъде в Европа нито в Гърция , нито в Югославия , нито в Румъния ,нито в Полша е унищожено собствеността на земеделец. А да не говорим за Стара Европа. Частната земеделска земя в Германия е неприкосновена. Тя е под защита на Държавата Да вземеш на земеделец земята е да вземеш на майка детето

37

до анонимен 30

преди 1 година

Кои "Земеделци", чорбаджиите или селянина с парче земя, която често е губил и е трябвало след това да работи на "Земеделеца" като наемен работник или да търси препитанието си в града!?

36

Румен

преди 1 година

До33. Какви колонии сънува имал Запада. Виж една малка страна. Със силно развито Земеделие една от лидерите на Европа в този бранш Швейцария. Друга без колонии Германия световен и Европейски лидер в Земеделието. Напротив няма колонии ,а е създала цивилизована държава като Камерун, Урогвай и Суринам. С построяване на инфраструктората им.

35

Анонимен

преди 1 година

То щот в Западна Европа гастарбайтерите са добре платени...

34

Анонимен

преди 1 година

До дедо ви Селско стопанство не е изгодно за износ. Само индустрия ако вържеш със селско стопанствп. Страни с банани стават бананови колони само.

33

Анонимен

преди 1 година

Петров , колективизацията е насилствена . Тя е резултат от окупацията на СССР - колхозниците . България от този период 1944- 1960 г. Изчезват 32000 души. Съсипани хиляди семейства. Надигат се села и собственици срещу колективизацията . Хиляди са по концлагери Скравена, Куциян , Белене . Въпреки , че войната е свършила.

32

Анонимен

преди 1 година

До Пфф Няма осигоровка за болес и пенсия. Ако се разболее няма инвалидна пенсия. Продават и органи.

31

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 30 Земеделска страна е бедна. Западните са имали колонии и бг не е нужна освена ако не стане колония с евтин стока.

30

Анонимен

преди 1 година

До Пфф 2000 $ е квартира и 1000 $ самолетен билет.

29

Анонимен

преди 1 година

До Пфф Ако се разболее няма лечение. Не е лека работа и от апендисит свършва.

28

Анонимен

преди 1 година

До13 Петров. Не си запознат с историята. И за каква победена България пишеш. Преди 9.9. 1944г. Земеделците , както и други браншове са били развити . Българските земеделци са изнасяли и търгували с Румъния ,Унгария , Австрия ,Германия ,Италия и Гърция напълно свободно. Български кожени ръкавици дрехи са се продавали от частни фирми на Германски и Италиански пазари. България е била развита страна / 11 место в Европа/ в земеделието, ветеринарната медицина. Чети учи се. Земеделеца е имал 3-4 деца

27

Анонимен

преди 1 година

отивам в бюрото и питам като безработен полага ли ми се някаква помощ? измърмориха ми нещо за дърва и пелети и дотам

26

Анонимен

преди 1 година

Затуй, един домат у нас 4 лева!

25

Анонимен

преди 1 година

ЕС излъга бг за да вземе работниците за черна работа и сега бг ще внася и храната но на двойна цена.