55

Анонимен

преди 1 година

Ама защо толкова малко увеличение - нали трябва да има за безплатно лечение на престъпниците - мигранти - араби, трябва и да ги храним, журналистите най-напред питат те добре ли са, здрави ли са, нали за тях летят по 5 линейки, а българите м-р-а-т !!!

54

Анонимен

преди 1 година

Е не се накрадахте бе!

53

Епа

преди 1 година

Мафиота с милиардите плаща колкото този със заплата от 800 лева.глобите застраховките всичко е направено за мафията

52

Вьзмутен

преди 1 година

Тия не се наядоха като идеш на лекар се дьржьт с теб като с куче ако не цакаш в джоб

51

Анонимен

преди 1 година

Здравната вноска трябва да има някаква минимална сума, така че и тези дето укриват доходи да платят нещо. Сега плащат много малко.

50

Анонимен

преди 1 година

Те ходят по частни болници по здравна каса и частниците още пари им вземат.

49

Анонимен

преди 1 година

Здравната вноска трябва да бъде прогресивна. За богатите още 200 лева за НЗОК са нищо. Хвалят се колко са богати и колко пари получават. Сложи им прогресивен данък общ доход и прогресивен здравен данък, и ще млъкнат.

48

???

преди 1 година

Тези дето се хвалят, че ходят по частни болници, а не по държавни, защо забравят, че и в частната болница, както и в държавната, голямата част от сумата за лечение се поема от Здравната каса? Това, което плащат в повече е за леглото, което в държавната болница е доста по-евтино, но това е малка част от общшата сума.

47

Анонимен

преди 1 година

Плащал 400 лева. Е, щом се осигуряваш в частни фондове, може и 4000 лева да плащаш. Иначе за нормалните хора максималната сума за здравна осигуровка е 8% от максималната осигурителна сума от 3400 лева в момента. Това са от работника 108,80 лева и от работодателя 163,20 лева или общо 272 лева. Плащал бил 400 лева ....

46

Анонимен

преди 1 година

65-ти ти прочете ли си бисерите дето си изтаковал? Бачкера, както го наричаш върши работа която ти няма да отидеш да работиш. Неговият труд за обществото е не по-малко важен от твоя. Незнам къде се родихте толкова плитко умни. Ако няма строители бачкери, ти в какво щеше да живееш? В кой мол щеше да си вееш дир ника? А *** от кофите кой ще изхвърли? Или ти ще го газиш и няма да ти пречи? Жалки самозабравени същества сте се навъдили....

45

Клошар

преди 1 година

И ся ко ????? И тОЯ със 100лв. и с 500лв. данък под един знаменател, и после се питаме защо има агресия в тая държава.

44

Анонимен

преди 1 година

В момента при минимална заплата от 780лв 8% вноска това са 62.40лв а тоя иска 12% това прави 93.60лв на месец и 1% заплащане на Личния от минималната 780лв това прави по 7.80лв на преглед отделно вдигнахте цените на фалшивите лекарства в една Македония са по качествени и евтини, отделно си плащаш на болницата там минимум пътеката е 3 дни 100лв само за леглото консумативите си плащаш допълнително и накрая пак си болен

43

Анонимен

преди 1 година

Тези наглеци се вдигат парите от увеличаване на средната работна заплата , но те искат още 50% отгоре , а не плащат образованието си .

42

Анонимен

преди 1 година

Аха, тоест аз, който плащам четирицифрен плосък данък на месец, да плащам повече здравни от наглия бачкер със заплата в плик. Не стъпвам по държавни болници, ходя само по частни, имам 2 застраховки и не желая да плащам на държавни такива. Искам правила като в САЩ. Бачкерът без здравни умира на улицата. Това е. И така трябва.

41

Анонимен

преди 1 година

А бе Маджаров защо в Германия държавната здравна служба е отделена от частната. В държавната лекуват всички здравноосигурени без да пращат и 1 евро даже и зъбите им и рехабилитация им и хапчетата предписани също са от осигуряването им имат карта като банковата. А частното здравеопазване си е само за богатите и бизнеса който си плащат в частния фонд. А тук хем осигуряване хем плащаме всичко и консумативи и лечение и хапчета и накрая пак сме болни

40

аз

преди 1 година

Не трябва да се увеличава вноската, защото отива за асфалт! Трябва да има доплащане при посещение на лекар и лечение в болница!

39

До 52

преди 1 година

На мен ми удържат общо почти 400 на месец разделено от работодателя и мен и на всичкото отгоре не съм стъпвал в болница от години, за стандартни преглед при настинка и т.н ходя на частни, където си плащам от допълнителното здравно осигуряване.

38

Анонимен

преди 1 година

И защо? За да се усвояват от частни болници ли? Първо спрете държавното субсидиране на частни болници и поликлиники и започнете да мислите как парите да отиват за подобряване на общественото здравеопазване, където пациентите да получават необходимото в има ие и грижи безплатно, пък чак тогава може да мислите за увеличение.

37

Анонимен

преди 1 година

В момента здравната вноска е 50лв как безработни хора всеки месец подписващи се в бюрото по труда търсещи постоянно работа без доходи да я плащат тая вноска бе *** Маджаров, или искате да ограбите и жилищата им на тези хора вие сте най алчната бяла мафия

36

Анонимен

преди 1 година

До Смех... Аз пък само плащам, без да потребявам медицински услуги.