109

Бунтата

преди 1 година

Абе кой заблуждавате със тези измислени разходи за реклама,за опаковки,за дъра бъра незнам си кво още простотий????Ние потребителите ли трябва да плащаме на производителите разходите??? Ана нас кой ще ни плати горивото и транспорта да тези крадливи магазини,за да им купим отровната стока???

108

Опълченец

преди 1 година

Поредните импотентни продажни "политици". Така е - *** народ, слаба държава. Възраждане, както преди 150години.

107

Балък

преди 1 година

Не е лошо да се напомни на този господин, че разходи за реклама, ремонти и.т.н. не се калкулират като основни разходи, на база на която се изчислява надценката. Те са допълнителни разходи наречени реинвестиция и като такива не се приспадат от печалбата !!!

106

Анонимен

преди 1 година

Бях шофьор във фирма Евро Съплай (търговската фирма на Ален Мак)и многократно съм зареждал Кауфланд магазини.Доколкото си спомням стоките доставяхме с наш транспорт плащахме си като попове за брошури и какво ли не а отложеното плащане бе за 365 дни.

105

Ъъъ

преди 1 година

От скоро забелязах, че в кв магазин ми идва по-ефтино от кауфланд лидъл била метро и т маркет!!!!Вие си преценяйте!!!!

104

$$$$€€€

преди 1 година

Този мисли че сме будали. Ако не може да смята да се върне в първи клас на основното училище.Ако това не му помогне да отиде в супера и да си напазарува за ден и да си плати останалите сметки и ще запее друга песен.Не да яде кебапчета в парламента за 0,20ст.и да пазарува в супера на министерския съвет., където цените са от миналия строй.

103

Олеле, майко!

преди 1 година

Е, как да не е така! Примерче: гр.Варна, сирене Киселово: в СВА Чайка 16 лв. , в кварталния магазин в Чайка - 12,50лв. Проста сметка: кварталния магазин има 3-4 лв. печалба, може и по-малко, другите правят двойно, толкоз!

102

akud

преди 1 година

kaufland lidl billa и няколко други големи търговски вериги със сигурност има картел...... тоя к'во се отваря на какъв се прави...

101

ОРОЗ

преди 1 година

Ако се бойкотират големите вериги , ще бъдат принудени да намалят цените , това ще доведе до реакция и от по-дребните търговци . Ако се ограничи потреблението от всички за месец , ще има резултат.

100

Възмутен

преди 1 година

Всички вдигат цените по веригата ,работя в магазин и виждам процентите печалба които залагат стоковедите,на основните храни са по 25,30 % ,а на битовите по 100 % .

99

Математик

преди 1 година

Иван купил от борсата на Кирето домати от Македония на, които Кирето си сложил 20% печалба . Иван ги докара в склада си и слага 10% за транспорт и 20% печалба. Гошо, който има камион за зареждане на търговски обекти копува от Иван и той си слага 30%. Мимето търговката копува от Гошо и тя слага 20-25%печалба.Вуте си копува домати от Мимето за 10лв. за ракийката.Наздраве!мате .

98

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

89 НЕ СА БКП А ПРОМЕНКАДЖИИТЕ НАБУТАХА СЕ ЧРЕЗ ЛЪЖИ ИЗМАМИ НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ С КОДОВЕТЕ НА МАШИНИТЕ С ЧЕРЕПИТЕ С ОМРАЗАТА КЪМ БОРИСОВ АКО Я НЯМА ТАЗИ ОМРАЗАКАКШАРАНИТЕ ЩЕ НАЛАПАТ ВЪДИЦАТА САМО ТАКА ОВЛАДЯВАТ С ТРИКОВЕ ЛЪЖИ МАНИПУЛАЦИИ НЕКСАДЖИИ ДОБРИТЕ ЧЕРЕПИ ДЕТО РАЗРУШИХА БЕЗНАКАЗАНО ДЪРЖАВАТА НИ И ПРЖДЪЛЖАВАТ НАГЛО ДА ЛЪЖАТ ЛЕЯТ ОМРАЗА КЪМ БОРИСОВ ПОТРЕС

97

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

91 МНОГО ДОБРЕ ТЪРГОВЕЦО НО ТВОИТЕ ОПАКОВАНИ ЛАКЪРДИИ ГИ ПРОДАВАЙ НА ПРОМЕНКАДЖИИТЕ НИЕ ЗДРАВОМИСЛЕЩИТЕ ИСКАМЕ КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ А НЕ ТИ ДА СИ ПРОДАВАШ БЪРКОЧИТЕ ЗА ПЕЧАЛБА КАЧЕСТВО ТЪРГОВЕЦО ТОГАВА ТЪРСИ ПЕЧАЛБА АМАН ОТ ЛЪЖЕТЪРГОВЦИ АЛЧНИЦИ ШАРАНИ НЕСПЕТЕ

96

Ти да видиш

преди 1 година

Те големи ангелчета ще излязат с всяка тяхна "промоция" работят на загуба като продават под себестойността на продукта (опа то това май беше незаконно)

95

Питащ

преди 1 година

Интересно, къде изчезна от рафтовете на БИЛА "прясно охладеното месо" от 15, 20 годишни дълбоко замразени меса от резервите на Испания и Франция? Сага се предлага само "Българска ферма" !!!!???? Каква е играта? Поредна измама ли е?

94

Анонимен

преди 1 година

До 95 : Значи ако някой иска да си продава стоката на цена, която не ти харесва е "грабеш на народа". Обаче ако ти искаш по-висока заплата (т.е. да продаваш своите умения на добра цена) не е ли също грабеж? Малко едностранна ви е логиката.

93

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 93 : Конспиративни теории не ми се слушат. "Картел" - след като се докаже такъв. Сега ще кажеш и че земята е плоска а от ваксините се умира нали?

92

Държавата

преди 1 година

Хайде сега, след тези думи за 20%, Държавата да направи одит по договорите за доставка и да видим, колко ще излязат? Много ми е интересно, колко нагъл трябва да си, за да говориш такива глупости. Всичко е крабеж от народа. На 1.70 лв. да им карат прясното мяло да го продават 2.70 са 33% марж., какво ми го продават за 3.40 и 3.60 и свалиха маслеността на 3%.

91

Българин

преди 1 година

Възмутен съм от лъжите и наглото държание на Вълканов в ТВ студиа! Толкова ли мисли за *** и наивен българският народ,че да не вижда нещата с високите цени! Ако не им харесва на чуждите вериги да си заминават от където са дошли! Крайно време е да подкрепим български магазини и пълен бойкот на чуждите играчи!

90

Анонимен

преди 1 година

Не можеш сам да си определяш цените на стоките, защото Картелът ще ти пречи. Не държавата ще ти пречи да определяш цените. Картелът ще те запише като Шанаджията.