34

Българин

преди 1 година

Изкупните цени на млякото в страната НАМАЛЯВАТ с поне 10% , а някъде и с 20% този месец!!Защото се внася нискокачествено мляко от Украйна, което тамошните мандри не могат да преработят защото няма ток. Очаквам НАМАЛЕНИЕТО на цените от търгашите.А нашите фермери ще си колят кравите -кой е луд да работи на загуба?

33

Анонимен

преди 1 година

Пълен бойкот един месец никой да не влиза в големите вериги.......пазаруване в кварталните магазини...Ама не сме единни.

32

Глас от тъдява

преди 1 година

Ементал е най-евтиното сирене което се намира на тукашните щандове последния пък като купувах нямаше и 7/кг. Испанските според качеството започват от 8.

31

Алекс

преди 1 година

Скъп български кашкавал не купувам.Предпочитам немски ементал.По-евтино и по-качествено.

30

Истина

преди 1 година

Повишаването на цените на млечните и др.продукти е много по-висока от изкупната цена на млякото,и от увеличени разходи за газ, фураж и др.( спекулативно понишени) а гтова означава че има престъпна спекула и то допусната,укривана и омаловажавона от държавата, а това ее геноцидна политика срещу народа, която само корумпирани неморални управляващи, имащи изгода могат да познолят,и то по време на криза при мин.заплата повишалина с 6 до 9% послесни 3 год. а свои големи заплати всяка год.с 30-50%

29

Анонимен

преди 1 година

Аз днес си купих 10 л. мляко за 20 лв. От производител. След 10 дена пак ще си купя. Вие като сте прости купувайте *** от супермаркета.

28

Анонимен

преди 1 година

Всичко ще си дойде на мястото, ако се спре със статии за вдигнати цени още преди да се вдигнат.

27

Банкеръ

преди 1 година

Пробвах да купувам уж пълномаслено мляко от производител да си правя сирене и кисело мляко.Оказа се,че добавя по 20% вода.Пожелавам му да фалира.Бойкот на всякакво Българско производство.Нека да изнасят,нали им убава стоката.

26

Анонимен

преди 1 година

Вие се насочвайте към каквото си искате, аз ще си купувам млякото от малки фермери, които го продават направо на хората.

25

Анонимен

преди 1 година

Цената се определя от търсенето. Щом една стока продължава да се купува, значи цената й е пазарна.

24

Анонимен

преди 1 година

Няма спекула. За да има спекула, трябва да има нарушение на закон. Кой закон нарушават, ако ти продават сиренето за 100 лева килото?

23

Анонимен

преди 1 година

Почти цялото производство и търговия в България се завладя от мутрите. Даже и сега когато свалихме ГЕРБ от власт, мутрите са на ключовите места в бизнеса. Така, че свиквайте с високите цени, а цените още ще растат.

22

Анонимен

преди 1 година

Нищо важното е че яко ще заредят с евтини пържени х.л.е.а рки,торни червеи,щурци и скакалци.Това ще ни е евродемократичното меню

21

Анонимен

преди 1 година

За спекулата и високите цени са виновни преди всичко посредниците. Те паразитират върху гърба на производителя. Там трябва да действа държавата.

20

Анонимен

преди 1 година

Само за зърнарите има яки субсидии. Но те не са случайни хора. Имат си як гръб от 12 години вече.

19

До16

преди 1 година

Добре да речем в животновъдството донякъде сме онеправдани,ама хайде сега обясни като как така зърнопроизводителите които получават доста добри субсидии,количеството произведено зърно е достатъчно да изхрани три Българии,ДДС при брашно,хляба и хлебните изделия е нула а цените са по високи от европейските?

18

Анонимен

преди 1 година

Вносно сухо мляко,с буболечки.Това ни чака .Затриха България ,която изнасяяше милиони тонове селскостопанска продукция В ада да се пържите продажници.

17

Някой

преди 1 година

То млечните продукти отдавна не са полезни. Аз наскоро развих лактозна непоносимост от всички ***, с които ги допълват. Поне сега не ме вълнува цената им

16

Анонимен

преди 1 година

И защо? Хора, ще убият и малкото останало производство в България. Мутрите произвеждат, мутрите внасят. За каквото и да става дума, от която и страна на бизнеса да са, винаги те печелят.

15

Анонимен

преди 1 година

Липсата на държава води до там, че тотално ще си унищожим традиционните отрасли. Вместо да се борим за високи субсидии в животновъдството, каквито получават останалите развити държави, ние се свиваме, получаваме трохи и позволяваме вносните бокл#ци да съсипят собственото ни производство. Така си изклахме и свинете, и овцете, и козите.. Преди 89-та млякото, сиренето и кашкавалът не бяха 20 вида, но бяха истински, вкусни и полезни. Сега плащаме за палмово масло и други " полезни екстри".