27

Анонимен

преди 1 година

ако съм търговец и дойде някой да ми казва на колко да продавам - излита с шутове. Това да не вие социалистическата планова икономика? Като не ти харесва не купуваш. Ако не се продава ще го намаля. Аман от мрънкачи!

26

Анонимен

преди 1 година

Айде към еврото, без връщане назад!

25

Анонимен

преди 1 година

Тея КЗП още ли съществуват

24

Анонимен

преди 1 година

Сладко с грамаж между 300 и 400 грама средно 4.00 лв. И често да не кажа задължително с глюкозо-фруктозен сироп. Ако има и желатин, едва ли са ползвали толкова ток или друга енергия за варене. В сезона на плодовете и при цени на едро на суровините колко ли излиза себестойността? От кило захар и 2 кила плод правя даже пюре от джанки за не повече от час варене на газ и знам какво слагам, изкарва поне четири бурканчета като от магазина

23

До 20

преди 1 година

Това нищо не е. био, домашна, от фермата, подлютена, е 11лв за още по-мижавите 220 грама, или 50 лв за килограм. Ако аз си я сготвя, ще ми излезе 50лв, за 12 килограма. Хем ще си купувам съставките по цени на дребно, а не както е преработвателят, за който цената е наполовина, или дори по-ниска, от тази плащана от мен

22

Re:до 19

преди 1 година

Благодаря за отговора, колега! Не можех, не исках да повярвам, мислех, че е шега...

21

Анонимен

преди 1 година

Лютеницата масово и скъпата даже има нишесте, както и подправки които не са традиционни за продукта, например къри. Цени на едро на домати, пипер, евентуално моркови, захар и олио да не са като за Марс, че в магазина отива на космически цени? Сиренето над 60 % вода, но цена като за продукт с био суровини и по стандартна технология, да не говорим за сухото мляко и добавените мазнини, може и палмови, евтини суровини, създават ерзац продукти на високи цени, доувеличени от търговците.

20

Анонимен

преди 1 година

ДОБРЮТРУУУУУУ и без да съм чела писанията тук.....

19

19

преди 1 година

Нема майтап. Мижави 360 грама "био", "домашна" са 10 лева. Да бяха ср али щастливо отглеждани ска ка лци, в нея нямаше да е толкова скъпа. Няма никакво основание като производствени разходи, цената да е дори 1/4 от посочената.

18

хер Ъц

преди 1 година

Абе вярно ли е, че бурканче лютеница в Бг струва между 12-17 лева или това е поредният фейкомет!?

17

Еврозона

преди 1 година

Тези от КЗК как определят кои цени са високи и кои са ниски ? Просто ми е интересно да зная. Те и тези от ЕК, оглавявана от Урсула определяха тавани на цените на стоки, които не са техни. В търговията има някои прости правила, а именно: Продавачите, а не купувачите определят цените. Написано с други думи, цените се определят от търсенето и предлагането, а не от някаква си комисия.

16

Анонимен

преди 1 година

Без бой с пръчки по петите и главите търгашите няма шанс да се поправят. Както някой написа, големите от тях муха ги ухапала, с тая мижава за тях глоба. Дори ще се чувстват по-добре от преди, защото малката за тях глоба, може да фалира дребните търговци и така да не им се пречкат на бизнеса, като ги конкурират.

15

Анонимен

преди 1 година

И водата е мокра, открили КЗК. А олиото, дето уж се правело от евтин украински слънчоглед, що не пада под 4.50 - 5.00 лева, например? Или сега се оправдават по веригата произведител - търговец че калкулират рискове? НО иначе помощи искат, я за ток, я нещо данъчни облекчения.

14

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Горките сега "ОТКРИХА АМЕРИКА". Защо толкова време нищо не правите по въпроса? Май и вие похапвате от баницата на лудия.

13

Анонимен

преди 1 година

Трябва да се направи проверка на веригите какви са им печалбите и най-добре резултатите да са публични.

12

Наблюдател

преди 1 година

Колкото има т.н. "демокрация", толкова има и пазарна икономика. Държавни субсидии, контрол на цените .....

11

Анонимен

преди 1 година

Другата седмица се стопля времето и тогава ще видят спекулантите

10

до 8

преди 1 година

Па не купувай от Билла яйца, бе. Имам вила между Сливница и Драгоман. Домашните яйца са по 30 стотинки, а минали инспекция- по 40. Жълт истински жълтък. Да дойдеш да си купиш не боли, цената ще избие бензина. Истинско сирене домашно- 15лв./кг. Мляко прясно пред тебе издоено от кравата (разбира се с помпи)- 1.50, сега го качиха на 2лв.. Мед истински- 10лв. буркана. И аз имам сума имоти в големия град, ама предимно на вилата стоя. Хем евтино, хем чист въздух, домашен офис, уют.

9

Анонимен

преди 1 година

Моля ви , купувайте само най необходимото и то в ограничени количества

8

Анонимен

преди 1 година

Да , прав си , като видя в интернет минус 70 % и ми става смешно , че то не остана цена бе . Пълна измама е и там .