131

Анонимен

преди 1 година

Много канали в Telegram съобщават, че Министерството на отбраната е блокирало набирането на затворници в ЧВК Вагнер и това ще се отрази много негативно на оперативната обстановка в Бахмут.Не е тайна,че единствената част която постоянно напредва е ЧВК Вагнер. А за офанзивата трябва пехота. Така че по-нататъшните успехи на вагнеровците са под въпрос. Евгений Пригожин потвърди спирането на набирането на затворници в ЧВК.

130

Анонимен

преди 1 година

Телеграм каналът "Военна хроника" съобщава:"Според предварителната информация неочаквано за ВСУ в Артьомовск тактиката на настъпление е променена.Вместо фронтални атаки на Парасковиевка и Красная гора на север и Красни в югозападната част на града,започна блокиране на украинските доставки в района на Часов Яр и Берховка. Така Артьомовск ще бъде в тактическо обкръжение и фашистите ще бъдат напълно отрязани от доставките на боеприпаси, лекарства и гориво.

129

Анонимен

преди 1 година

През нощта от сряда срещу четвъртък и тази сутрин системите за ПВО са свалили 10 БПЛА на украински терористи в небето над Брянска област. В резултат на отблъскване на атаката на 10-ия дрон, останките от самолета паднаха върху строяща се къща.

128

Анонимен

преди 1 година

Бахмут и околностите:Фашистката *** под постоянния натиск на руските войски понасят големи загуби в района на Красная гора и Парасковиевка. Успоредно с това щурмовите части на ЧВК Вагнер се бият в северните покрайнини на Бахмут и в района на гара Ступки. Югозападно от Бахмут руските войски пробиха отбраната на и3MeTTa между Красное и Ступочки, почти се приближиха до магистралата за Константиновка. Украинското командване хвърля в бой новопристигнали части, опитвайки се да стабилизира фронтовата линия в района.

127

Анонимен

преди 1 година

Зеленски: "Не знаех, че обучението на самолет Typhoon отнема три години. Да изпратим нашите пилоти и те ще се научат след 2,5 години." Би било желателно нацистко-терористичната формация "Украйна" по това време вече да не съществува в сегашния си вид.

126

Анонимен

преди 1 година

Авторитетното американско издание Foreign Police:"Русия готви ужасяваща офанзива."Съобщава се, че това ще се случи в рамките на 10 дни, но източникът е украински служител, така че това може да е поредната патица за ускоряване на доставките на оръжие.Чиновниците само се оплакват, че няма да има танкове навреме.В редовете на въоръжените сили на Украйна също има недостиг на жива сила.

125

Анонимен

преди 1 година

Украинските политически канали в Telegram коментират:"Това е ключът. Но да изчакаме подробностите.Ако се потвърди, значи Западът е готов за ескалация и не вярва на заплахите на Медведев,но първо трябва да разберете какъв вид оръжие и кога ще пристигне.Тук може да се добави,че е време руснаците да действат сериозно,да се удари с оръжия с такава мощ, която да отрезви както Зеленски,така и Запада.Крайно време е да се премине от разговорния жанр към реални сплашващи действия.

124

Анонимен

преди 1 година

Украински политически Telegram канали коментират това така: "По дяволите, Вова, трябваше да ни кажеш това преди изборите! Минск бяха лоши, според вас. И сега животът е просто прекрасен! Просто някаква фантастика" Зеленски за новия отбранителен пакет от Великобритания:"Обединеното кралство ще даде на Украйна оръжия с голям обсег."

123

Анонимен

преди 1 година

Признанията на главатаря на неонацистите. Зеленски:"Не искам да обидя никого, но Минските споразумения, разглеждани като начин за успокояване на ситуацията, всъщност бяха отстъпка на Русия. Казах на Макрон и Меркел, както и на Путин, когато бяхме в Нормандия, че Минските споразумения не могат да бъдат изпълнени в този вид. Те бяха изненадани и малко ядосани, че аз поставих под въпрос този процес веднага след като бях избран за държавен глава."

122

Анонимен

преди 1 година

На север от Соледар оркестрантите се придвижват към Федоровка. В този район фашистката *** оказва ожесточена съпротива.Руските войски атакуват в района на Спорни и Верхнекаменски.В луганското направление ВС на РФ проведоха настъпателни действия северно от Белогоровка. Те също атакуваха от Шипиловка и Дибров в Серебрянския горски район. Настъпват и в района на Краснопоповка.

121

Анонимен

преди 1 година

Бахмут и околностите:На югозапад от Бахмут ЧВК Вагнер пробива отбраната близо до Ивановски. Изходът към града от запад все повече се очертава.Оркестъра също настъпва в източните покрайнини на Бахмут.Музикантите атакуваха в посока Дубово-Василевка и Орехово-Василевка. Успехът на тази операция е фактическото обкръжаване на укрепения район на фашистката *** в Красная гора.Това селище ЧВК Вагнер щурмува от юг и изток.

120

Анонимен

преди 1 година

Руснаците подновиха сухопътните настъпателни действия срещу укрепения район на фашистите в Красногоровка. Друг опит за пробив в района на Первомайски не донесе особен успех. И близо до Водняне и Опитное, руските войски успяха да напреднат. Също така с подкрепата на артилерия те атакуваха укрепения район на и3MeTTa в Авдиевка откъм Ясиноватая. Обстреляни са и позициите на фашистите в Новомихайловка, Победа,Ню Йорк.Фашистката *** нанесе ракетни удари по Донецк и Горловка.

119

Анонимен

преди 1 година

Главатарят на фашистката *** Володимир Зеленски:"ВСУ не напускат Бахмут, те трябва да издържат, докато Украйна получи необходимите оръжия. От стратегическа гледна точка Бахмут не е много важен, тъй като руските сили напълно унищожиха града с артилерията си." Като цяло Зеленски не се интересува от смъртта от всички страни, включително и от собствената си. Да подбира всички и да хвърлят месо е кредото на съвременния режим в Киев.

118

Анонимен

преди 1 година

Първите трябва да одобрят "освобождаването" на територии от нацистите, а вторите трябва да повярват в евентуална победа и да отидат на фронта като месо. Това няма да промени изхода от войната, просто ще загинат много повече хора.

117

Анонимен

преди 1 година

Главатарят на терористичната организация НАТО Йенс Столтенберг:"Страните от НАТО вече са прехвърлили всички видове помощ на Украйна за 120 милиарда долара." Спонсорите на неонацизма:Държавният секретар Блинкен за възможното прехвърляне на бойни самолети:"Обхватът на военните доставки за Украйна се променя, САЩ искат Киев да върне загубените територии." Световните терористи няма да спрат, докато не изгубят ползата от конфликта или докато заплахата не почука на вратата им.Всъщност това послание е за американците и украинците.

116

Анонимен

преди 1 година

Така е, но не е нужно да задавате такива въпроси в Telegram.Да, и не Калибърът трябва да бъде изпратен, а Камата. И то не обикновенна, а с подходящ пълнеж. Струва си да се отбележи, че такива видеоклипове се публикуват със знанието на режима в Киев и имат за цел да изместят фокуса от огромните загуби на въоръжените сили на Украйна и трудната ситуация на фронта.

115

Анонимен

преди 1 година

Фашистката *** публикува в интернет поредното видео от екзекуцията на руски военнопленници. Само пълна денацификация на Украйна със заслужено наказание за всеки фашист и техните поддръжници. Депутатът от Държавната дума и член на комисията по отбрана Дмитрий Кузнецов написа следното в канала си в Telegram: Въпрос на време е да изискаме Зеленски да екстрадира тези военнопрестъпници в рамките на 24 часа и в случай на отказ да изпрати калибъра в кабинета му? Така че цял Киев да разбере не с цел отмъщение, а за спиране на военните престъпления.

114

Анонимен

преди 1 година

Държава Украйна няма, не е имало и никога няма да има. Руснаците отиват на фронта за да спасят сънародниците си от една безумна фашистка идеология, подклаждана умело от САЩ и ЕС сред националистическите бандеровски среди в крайните южни европейски територии на Русия. Русия ще победи в тази война защото истината и справедливоста са с нея!

113

Анонимен

преди 1 година

Държава Украйна не съществува, не е съществувала и няма да съществува. Цялото фашистко правителство, президент и парламент ще бъдат съдени от военен трибунал и екзекутирани на площад Майдан Незалежности хуманно с един куршум в тила, както бандеровци разстрелваха руснаците с украинско гражданство нежелаещи да имат нищо общо с фашистката идеология на превратаджиите от 2014година!

112

Банкеръ

преди 1 година

Прав е Кличко,Украиннците,които не се чувстат Руснаци не му трябват на Путин или ще умрът или ще избягат.А беше толкова просто да дадът автономия на Донбас и да останат демилитаризирана зона.Сега ще гризнат дръвцето.