31

Архитект

преди 1 година

В Свищов няма нито една паднала панелка.Пакетно повдигащи плочи и едро панелно строителство са различни ко.струкции.При падналите два блока в Сищов няма носещи колони а само преградни стени от тухли и плочите са се събрали.На снимките ясно се вижда,че панелния блок е силно наклонен но си е цял.Не казвам,че след толкова години при такъв трус няма да има паднали блокове от всякакъв тип строитество.Първи са ППП,после пълзящия кофраж,после панелките и тухлените кооперации до 5 етажа с колони и шайби

30

до панелките в дружб

преди 1 година

Панелките имат мегдан да се клатят, но другите сгради, които са безконтролно преработвани, долу избити стени и магазини.

29

Анонимен

преди 1 година

Другара да си седи у панелката, дето е от соца и е много сигурна! Припомням в Свищов какво се случи в зрелия соц - най великото време на най- големия управник на Тошо Тикватат Великий! Ако е сенилен и не помни, да провери в търсачката!

28

Анонимен

преди 1 година

Ако стане земетръс в Дружба например, не знам колко ще са жертвите! панелките ще изпопадат като домино!

27

Анонимен

преди 1 година

ТАК БЕШЕ И ПРИ НАС ПРЕЗ 1976 А - ЗЕМЕТРЪСА ВЪВ ВРАНЧА И ДРУГАРЮ, ТОГАВА БЕШЕ СВИЩОВКАТА ТРАГЕДИЯ -ПАДНАХА ТОЧНО ТОКУ ЩО СТРОЕНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАНЕЛКИ ТАМ! АМАН ОТ КОПЕЙКИ!

26

Анонимен

преди 1 година

Ако нещо такова стане в България, ще останат само сградите строени до 1989 година

25

Анонимен

преди 1 година

Да не дава Господ нещо да тръсне в България. Че както от 30 години всеки бута стени, строи стаи на терасата и прочее без да се съобразява с никакви технически изисквания, би било страшно.

24

Дони

преди 1 година

градата, в която живея, не е толкова висока и е построена в съответствие със земетръсните разпоредби, така че не се е срутила... И поредното колективно затваряне н очи, десетилетия наред, и ся ги отнесе зверски...

23

до 24 Василес

преди 1 година

Със Стражица нещата бяха дори по-гнусни. Събираха пари от народа, дори в училище ни караха да даряваме пари за пострадалите хора. Въпреки, че много тука си мечтаят за соца, по онова време държавата беше тотално абдикирала. А в последвствие Игнат Раденков открадна парите. А малко по-късно взривиха колата му, размина му се. бяхме съседи във Варна.

22

Ангел

преди 1 година

Горките хора !!! Може би ще е добре да се вслушаме в учените от Съзидателното общество, които са открили причините и реалните решения относно земетресенията.Шанс за спасение от тези катаклизми наистина ИМА !Виж проекта Съзидателно Общество. Ком и се присъедини, за да спрем по бързо тези ужаси !

21

Иван

преди 1 година

"В България кои сгради са най-устойчиви на земетресение" - по-добре да не знаеш "новото" строителство как се изпълнява ... как се спестява и какво следва от това ...

20

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Когато има земетресение се търси открито място-поле ,площадки,паркинги...Но да се крие някой в колата си...Сигурно Ротъри Клъб в Турция е в ултрамасонски кипеж.А че Пазарджик е в руини,няма съмнение.Всички Парарджици са в руини оше от времето на турското нашествие.

19

Талибан ерджолан

преди 1 година

Не може да се скриеш от лошата карма в колата си! Щом алах го иска, искам го и аз ! Всичко добропожелания на пострадалите, това е пара йок !

18

Анонимен

преди 1 година

В Бг след едно такова земетресение ще останат само панелките строени след голямото земетресение през 1977 година от Вранча. Тези панелни блокове са със противоземетръсни основи и издържат 9-та степен. Новото строителство с икономисаното желязо и бетон ще се срути както се срутва в Тирция.

17

До 10

преди 1 година

Не забравяй да пратиш поздрави от HAARP при следващата зимна буря или торнадо или тайфун в САЩ.

16

до 15

преди 1 година

Където е строил бай Тошо, повечето трудно ще падне! Нещо като нещастните опити да взривят Мавзолея! Чудя се защо не мога да отлепя мокета, когато купих апартамент и една бабичка, от първите заселници преди 45 години обясни, че това е първият блок, който местната бригада строи самостоятелно! Преди това е имало външни бригади и ги оставят накрая, а те за да не се изложат и блока да рухне, слагат от всичко двойно и тройно - цимент, арматура, лепила! Социалистическо разхищение!

15

Анонимен

преди 1 година

Жителите на град Пазарджик казаха" - а бе в БГ ли е земетресението или в Турция

14

Анонимен

преди 1 година

В България кои сгради са най-устойчиви на земетресение? Да продавам ли новото строителство и каква алтернатива да търсим?

13

Анонимен

преди 1 година

ако удари туй в България - ще останат само панелките и на бат Гошу свинарника

12

Чук и Гек

преди 1 година

Горките кюрди! Не им стига другото, а сега и трус! Възмездието бе през 1999 г., когато бонбардираха братска Югославия! А сега да се съсредоточим върху отношенията със Северна Македония!