23

Анонимен

преди 1 година

ЗАБРАНЕТЕ НА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА. НАЛИ СА ЧАСТНИ КАКВА Е ВРЪЗКАТА СЪС ЗДРАВНАТА КАСА И НА КОГО СА ТЕЗИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ???

22

Анонимен

преди 1 година

Скоро ще има хвалби: -Аз ходих до Дубай!..............-А пък аз ходих на лекар!

21

Анонимен

преди 1 година

Потребителската такса трябва да се вдигне до 100 евро, за да не ходят бедняци на лекар. Нашата цел не е да лекуваме бедняци. Таксата беше създадена да спира ненужните посещения и трябва да се надгради и направи да спира бедняшките посещения. Че кой няма да даде 100 евро на скъпия лекар, когато е на зор? Само бедняците. Омръзна ни от бедняци да се разкарват в кабинетите ни за щяло и нещяло. За какво му е това здраве, когато няма пари? Ще ходи в Италия ли, ще кара хубава кола ли?

20

Анонимен

преди 1 година

Потребителската такса е противоконституционна, защото в конституцията пише, че има безплатно здравеопазване. Трябва да се премахне.

19

Анонимен

преди 1 година

А, пардон, забравих че вече сме 2023 и има малко повишение на МРЗ и така вече вземаме почти 310 евро чиста пара работещите на МРЗ. На месец "докторе", не на ден, на месец.

18

Анонимен

преди 1 година

Дам, направиха от здравето стока и вече лекари не съществуват на практика.

17

Анонимен

преди 1 година

МРЗ няма дори 300 евро нетно след данък и осигуровки, кви ми ги разправя за високи доходи? Сигурно сравнява той кво прибира в джоба си и си мисли че и народа е богаташ кара него.

16

???

преди 1 година

Нещо не го разбрах този Миндов. Казва, че труда на всички останали в България е на европейски цени, само лекарския труд бил в пъти надолу. Миндов на Марс ли живее, на Луната ли ...

15

Анонимен

преди 1 година

Да си болен и да не можеш да отидеш на лекар защото нямаш пари. А как да изкараш пари като не можеш да отидеш на работа? От това губи първо самия човек, после лекаря и накрая държавата. Много ама много зле замислена система.

14

Анонимен

преди 1 година

Какви лекари, това вече са търговци. Нали ги видяхме по време на ковид-а, че за нищо не стават. Колко народ си отиде от тяхната некадърност. Щом си здравно осигурен, не трябва никакви такси да плащаш, това е за неосигурените. Защо не извадиха статистика в коя болница как са се справили с пациентите и кой доктор е спасил най-много пациенти, както и обратното при кого са заминали най-много. Връщаха хората с линейки и не ги приемаха или с ниска сетурация. Лекари няма.

13

Анонимен

преди 1 година

53 болници на милион население,5.9%от БВП отиват за здравеопазване,още толкова средства като всевъзможни доплащания,някой ако се пита за коя страна става на въпрос-това е България!Насреща какво имаме,най високата смъртност в Европа и може би и в света,но въпреки това нашите медици претендират за още,и още,и още,и още парииии!

12

DO 8

преди 1 година

Не хули БОГ , след 5-10 години ще посещаваш Лекар и ще даваш Пари .

11

Анонимен

преди 1 година

Че коя професия в България е съпоставима като заплащане с идентична европейска?Най меродавното е колко процента от БВП на една държава се отделя за здравеопазване,а процентът в нашата страна събран сумарно с средствата които получавате като"доплащане"от страна на пациентите е един от най големите в Европа!

10

Непозната

преди 1 година

Не само лекарският труд, трудът на всички в България е в пъти по-надолу от европейския. Това за сведение на доктора, ако не го знае.

9

Анонимен

преди 1 година

Не само лекарите не са с европейски заплати, а и всички други. Депутати, министри, прокурори тези се по към европейските, сега си гласят да вземат и такива пенсии, но за другите не важи. Защо като отидеш на лекар те гледат като банкомат, като си в болница дори и санитарите ти искат пари за да те обслужат що годе. Нямаме здравеопазване, това е истината. Всички сега преди еврото искат да набримчат цените и после само ще напишат отзад евро. В Европа няма такъв скок на храните, а тук е страшно.Алчни

8

Анонимен

преди 1 година

Къде са ми парите като от години не съм ходил при личният лекар, дано не ми се и налага? Но всеки месец ми се удържат здравни осигуровки и ако отида на лекар трябва да плащам и такси.

7

хм

преди 1 година

Ако не бъркам лекарят получава: 1-месечен приход от Здр.каса за общия брой пациенти по листата му; 2-пари от Здр.каса за всеки извършен преглед тоест за всеки влязъл в кабинета; 3. потребителска такса от всеки влязъл.Някак си ми се струва, че едно и също се плаща тройно... и какво на всеки 3 мес като трябва да ми изпишат нова рецепта за лекарствата ще плащам още повече...

6

(-_-)

преди 1 година

Вземете си я тая такса от здравната каса бе! Ми ако нямам пари в момента? Аман от тъпанарски решения..

5

Анонимен

преди 1 година

По конституция здравеопазването трябва да е безплатно за всички, а го превърнахте в бизнес.

4

ВЪПРОС

преди 1 година

Защо не се върне Доболничната Помощ ?Както беше при СОЦА - Държавна Поликлиника с Държавни Лекари (платени от Здравната Каса ) . Личните Лекари са голяма Глупост - нищо не помагат , взимат такса и купуват Хотели и Апартаменти - сега се вдигна такса поддръжка за хотелите и те искат повече пари .