26

990099

преди 1 година

"медицината е бизнес като всеки друг" !!!!!!!!!!!Докторе, как не те беше срам да го изречеш... Не драги бизнесмени, медицшната не е бизнес... Има основни стълбове на обществото - медицина, образование, сигурност, отбрана, да те са бизнес за много сателити около тях, но сами по себе си не са и не трябва да са бизнес... Те са отговорност на първо място .

25

аз

преди 1 година

До Пешев май ти ще ходиш да се лекуваш в Германия.

24

Пешев

преди 1 година

Пациенти няма но заплатите трябва да текат. (?!) Благодарете на Бойко че изгони 2 милиона българи в Европа. Ходете да ги лекувате в Германия и искайте пари от швабите.

23

Анонимен

преди 1 година

Що не протестираха по време на хилядите измислени случаи на ковиd? Идея нямате колко много пари откраднаха. За два живота напред. Че и искаха да ги аплодираме. Никой не им вярва вече. Да се спасяват

22

Гост

преди 1 година

Всяка вечер по централните новинарски емисия журналисти-*** по 20 минути плюят и калят медицинското съсловие. Човек като гледа ще си помисли, че всички други са идеални. Тези платени плювалници, не смеят никъде другаде да калят.

21

Анонимен

преди 1 година

Разберете, не живея за българските медици. Не ме интересуват проблемите им, както и на тях не им пука за мен. Те искат пари - ами да се докажат като специалисти и ще имат и пациенти и пари. Останалите - на къра.

20

Анонимен

преди 1 година

Докторе,по правилно е въпросът да бъде зададен така:Ще се закрива ли България заради недостиг на кадри?Не може в една 450 милионна общност каквато е ЕС да има страни като България където заплащането на какъвто и да е труд да е заплатен в пъти по ниско!

19

Шах

преди 1 година

Иван Костов прие в България здравно и пенсионно осигуряване по Американски модел . Всичко се плаща .От 8 милиона останахме 6 .

18

Анонимен

преди 1 година

Австрия с 10 млн население има 170 болници при нас два пъти повече .Ако искаме да имаме нормално здравеопазване и заплащане или ще намалим броя на болниците или ше мизерстваме .

17

Бизнесмен

преди 1 година

Възможно е и, лекарите да напрят млади лекари на медицинските си сестри. Но само, ако не им увеличат заплатите. Така е в частния бизнес. За разлика от този в бюджетните организации като тези от НС, Министерския съвет, министерствата и държавните администрации.

16

Българин

преди 1 година

За да не се закриват болници и за да няма недостиг на лекари, предлагам да му направят лекари на Мутафчийски. Може и на Бойко Борисов да му направят. Може и дипломи да им дадат, но пък, според мен, вирусите не признават КПП-та на мутрата. Нито пък България трябва да ксе блокира заради нейните прости политици и техните лидери.

15

Христо Христов

преди 1 година

Да ги закриват! Болниците трябва да са търговски дружества иска ЕС, така че който не може да плаща - да фалира!

14

Анонимен

преди 1 година

Винаги се питам защо нещата не са като в САЩ- не искам да плащам ЗО, защото така и така използвам само и единствено частни болници за мен, децата и семейството. Всичко се покрива по частна застраховка. Редно е да има избор. Из частните болници имаме доста приятели лекари с нормални доходи. В държавните е чудо на чудесата- не можеш да се подиграваш с млад лекар и да му даваш някакви смешни 2000лв. заплата, дето и касиерка не ги взима вече. Как да има лекари?

13

Анонимен

преди 1 година

До СтатистикМнението ти е напълно погрешно. Явно нямаш никаква представа от системата. Частните болници подбират само печеливши пациенти и сфери на дейност. В държавните се залежават тежко болни с продължително и скъпо лечение, вкл. храна, отопление, лекарства, водаи още много разходи. Един пациент в интензивно отделение е не по-малко от 2000 лв на ден на държавната боница, а касата не поема напълно средствата за лечението му. А за неосигурените да не отваряме дума въобще...

12

Анонимен

преди 1 година

Интересно защо по време на пика на пЛандемията нямаше недостиг на лекри?

11

Анонимен

преди 1 година

Защо трябва да има лекари ?

10

Български лекарски

преди 1 година

съюз е лобистка организация, която единствено се грижи за доходите на лекарите. Тези с 50-60000 на месец също ли искат повишение? И къде намаляват лекарите, я погледнете НСИ, НАП колко са на брой, регистрираните, колко постъпват нови всяка година, на кое място сме в ЕС по брой, и колко завършват (за държавна сметка) в 6 медицински вуза. Тези басни ги разправяйте на починалите си пациенти, може те да ви повярват.

9

Анонимен

преди 1 година

В Германия понеже се интересувам питах нашите българи живещи там има Държави болници финансиране от държавата и всички работници се лекуват напълно безплатно даже и зъбите. А има и частни болници те се финансират изцяло от богатите хора обслужването е лукс категория но е само за плащащите богаташи, димек там обслужването е върха. А при нас Ваханалия пълна крадът народа и обслужването е нула и пари от нашия джоб допълнително им плащаме.Тъй че закривай

8

Анонимен

преди 1 година

жълто синята телевизия знае най добре

7

Анонимен

преди 1 година

Медицината е бизнес в цял свят но в Испания например ,се инвестира в държавни болници ,а частните са оставени на свободния пазар ,така хората са доволни и държавата се грижи добре за здравето им защото без хора или болни няма просперитет и няма държава ,докато в Българиа държавата пере пари през болниците и частни и държавни и на финала българина умира ,емигрира и се затрива ,това е истината ,а лекарите подпомагат този процес ,те са мафиоти ,ако не бяха щяха да скочат,но си кротуват