60

Купувай

преди 1 година

Купувай!Сега е момента за апартамента :)Купувай 5-я апартамент, че догодина панелките са на 5к. :)))

59

До ей кибици

преди 1 година

Гледай сделките, кибик недей да спиш

58

Ей, кибици хейтъри…

преди 1 година

Абе що така не поевтиняват тия имоти бе то не бяха войни, политическа нестабилност, пандемия, то не беше ЕЦБ , Лихви, балонаджии прогнозират сривове от 5 г насам що така поскъпна всичко бе, докога ще чакаме 1000 евро на квадрат на докторския , гориво по 70 цента и средна заплата 2000 евро

57

До Да тъмна Индия е

преди 1 година

Щото ако купиш на Митьо Очите имот ще те взривят в него. Имотите му се пазят като излезе да си ги купи за 1лв. Това, че го задържаха не означава нищо. Последно декември 2022 все още не беше започнало делото срещу него. На 19.12 го отложиха за пореден път последните 10 ГОДИНИ! А останалите имоти никога няма да поевтинеят. 2008-а когато ЦЕЛИЯ свят намали цените тук просто ги замразиха. Някоя баба може и да е продала по-евтино но новото строителство нищо не намали.

56

Да тъмна Индия е тук

преди 1 година

но отнетите жилища на Митьо Очите нямаха дъъълго време мераклии купувачи. Защо ли?! Ами защото не живеем в нормална държава, а оцеляваме на късмет, за жалост.

55

До чехия

преди 1 година

Балонът е световен затова и цените в Чехия са също толкова смешни както и в бг

54

Анонимен

преди 1 година

Абе хора как ще паднат цените бе? В България НИЩО, НИКОГА не поевтинява. Нормални ли сте? Ние не живеем в нормална страна. Българския бизнесмен предпочита да фалира вместо да продаде с малка печалба. Това е България. Бизнесмените ни са абсолютни кpeтени! Банките ни не са регулирани, делата за отнемане на имущество се точат по 20г. Още има неприключили дела от 2008-а, толкова, че вече ги рефинансираха и прекратиха за да не се разправят и ги продават за втори път! Тук е ТЪЪЪМНА ИНДИЯ!

53

Мен

преди 1 година

Не четете глупости платени от строителният бранш и техните брокер ски агенции а четете статии от чужди икономисти както и комюникетата на централните банки те имат значение. Ето ви статия от щатския икономист wolf richter. Прочетете и коментарите отдолу. Това се случва в САЩ а ти винаги идва и в Европа и в частност в бг.https://wolfstreet/2023/01/11/dip-in-mortgage-rates-not-slowing-housing-bust-2-and-mortgage-lenders-sing-the-blues

52

Анонимен

преди 1 година

То и на децата пред блока вече стана ясно, че истерията по неджвижимостите се инициира и движи чрез медийни манипулации от всички пиявици по веригата /строители, банки, брокери и пр./ с единствената цел е да ви оберат спестяванията и по възможност да се набалбукате с 30 год. ипотеки. За целта се използват статийки като тази и бустански плашила като инфлацията. Това че яйцата са скочили 200 % съвсем не означава че коптор купен за 200 000 Е след 5 г ще струва милион евра.

51

форумен плъх

преди 1 година

Как охлаждането е свършило, а сделките са спаднали със 17%? Нещо не ми се връзва цялата схема, а и стига човек да отиде до агенцията по всписванията, за да види мащабите на спукания балон. Още повече, това е още преди банките да са започнали лихвеното рали- тръгне ли то не ми се мисли какво ще стане с брокери, инвеститори и прочее. Крановете из София са повече от когато и да било, а купувачите сякаш са се изпарили, потвърдено и от редица брокери.

50

Търсене си има

преди 1 година

Търсене в големиге градове и по-специално в София си има. Но просто построените хиляди нови блокове и комплекси са повече от необходимото. София ще се увеличава, защото е последната точка човек да пробва късмета си преди Терминал 2. Провинцията е унищожена. Заплатите са на ниво 2005г. Всички предприятия са отдавна закрити, а хората едва свързват двата края. Отидете от Враца нагоре към Мизия, или пък посока Бяла Слатина, като след война е. Плашещо бедно и сиво. Истинска тъга!

49

черния

преди 1 година

Хирата осъзнаха, че цени под 5-6000 евро на квадратен метър са много ниски и не трябва да се пропускат, дори с компромиси в качеството. Реално качествен имот в нормален квартлал под 10-12000 евро не може да се намери, а обявените се купуват за 2-3 дена.

48

Пускай Преслава

преди 1 година

Хора, статията е платена!!! Изтриха ми коментара! Тенденцията вече е надолу, а статията е лъжа!!

47

Аз Кочо

преди 1 година

До автора на статията, както казвате вие брокерите важен е тренда а той е низходящ. Тоест първото тримесечие на 2023 сделките пак ще са по малко на годишна база а в края на годината те ще са под тези от края на 2022. Освен това лихвите в бг все още не са започнали да се вдигат както и безработицата а тренда вече е отрицателен. Това само говори за ситуацията. Освен това в броя на тези сделки влизат земи, гаражи, заведения офиси и т. Н тоест пак не е ясно колко са сделките с имоти за обитаване.

46

Сигурен имот

преди 1 година

Най-сигурният имот за всеки е парцел 2 на 1 метра. Всичко друго са преходни глупости.

45

морски

преди 1 година

По брега пак се лее бетон, а кога ще се спука имотен балон?!

44

Бай Уорън

преди 1 година

Скоро ще видим, кой плува без бански!!!

43

Boto

преди 1 година

Колкото и да пишеше платени статии статистиката показва друго. В основни Европейски градове, Англия и в щатите цените за пореден месец са надолу. Защо мислите, че в измислената ни панелна столица ще се качват :D Не коментираме балон, като от 2008-*** но според мен продажбата на кене*и у Дружба за по 1500 евра приключи...Който иска да купува това е свободен пазар.

42

Анонимен

преди 1 година

Балона се спука, в близките 5 години, цените ще вървят надолу. На тия с ипотечните, няма да им е лесно.

41

Никой

преди 1 година

През 2012 есента продадох 102 м2 в Дружба2 за 60 хил евро. След 3 месеца купих 132 м2 в Торонто, в евтин квартал до летището, за 125 хил канадски долара. Разликата беше 40 хил канадски, но и жилището имаше 3 спални и 2 бани и 30 м2 повече. В Торонто! Нямам думи. Вложих още 35 хил за година, за ремонт и нови кухненски уреди. Есента на 2019 продадох за 399. И си купих къща с двор,110 м2 горен етаж,110 мазе и отделно гараж за една кола. Та така