80

ЯМБОЛИЯ

преди 1 година

Бой по руските окупатори навсякъде до пълното им изтребване. Светът все повече се обединява срещу руския фашизъм.

79

Анонимен

преди 1 година

САЩ имат много бази в други страни и това не е проблем. Молдова ще бъде потурчена от Румъния или Украйна ако не е червената армия.

78

Анонимен

преди 1 година

Опрасквайте руската cган в Приднестровието. Жужето е пътник.

77

Анонимен

преди 1 година

До Много интересно А защо не пишат преди тридесет години как са клали и убивали рускоговорящи там --------- много *** филми си гледал!

76

Анонимен

преди 1 година

Молдова американските и "приятели" я гласят за ролята на Украйна. Обаче едва ли Молдова може да носи толкова на бой. Ще ядат боя и с това ще се кротнат в Молдова.

75

До 77

преди 1 година

Тези които не са били свидетели на конфликта, според мен няма какво да философсват, хората там никога ама никога няма да говорят на румънски или молдовски, на каквато и да била цена, въпреки че те са я платили преди 30 години, а вие тук си ги наричайте терористи!!! А не ли е демокрация да говориш на какъвто език си желаеш, защо пък те не могат там да си говорят на родният език, или понеже е руски, то значи са терористи? Колко елементарна логика само!

74

Анонимен

преди 1 година

Молдова да се присъедини към България.

73

Много интересно

преди 1 година

А защо не пишат преди тридесет години как са клали и убивали рускоговорящи там, когато Румъния след перестройката на Горбачов е решила да си прибира Молдова! Реки от кръв се лееха там, понеже не са искали да стават румънци! Дано никога да не преживяват същия ужас! Къде е било ООН тогава? А и от кога молдовци са станали румънци?

72

Анонимен

преди 1 година

До АнонименАми не е , в много славянски езици се използва буквата Ж, почти във всички, а турците нямат точно буква Ж, но например при французите я има. А "Добротица" е името на един от наследниците на българския цар, който образува самостоятелно царство и владение, защото българския цар се оженва за друга жена и разпределят наследството между тримата царски синове и болярите, което разпокъсва България на три царства и много болярства из почти целия Балкански полуостров!

71

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 73 Скоро гледах в Уикипедия че старобългарското име на Добруджа е Добротица. Всичко с 'джа' е чуждо останало от турците.

70

Анонимен

преди 1 година

По-късно , след създаването на изкуствената държава Румъния, румънците открадват и Северна Добруджа през XIX век от българите и България, където населението е било 95% българско и се прекъсва връзката на българите и България с Молдова(Богданско) и Бесарабия, които са били български територии, с коренно българско население!

69

Анонимен

преди 1 година

Молдова е старо българско болярство и се е наричало Богданско, на името на основателя си, на българския болярин Богдан, който се откъсва като отделно княжество при създалите се неприятни обстоятелства и война, много преди да бъде създадена Румъния, тя не е нито румънска, нито украинска, нито руска територия. По-късно , след създаването на изкуствената държава Румъния, румънците открадват и Северна Добруджа от българите и България, където населението е било 95% българско и се прекъсва връзката с

68

Анонимен

преди 1 година

Молдова(Богданско) стои самостоятелно, защото е била българска територия, не е нито румънска, нито украинска или руска, всъщност държавата Румъния се създава много по-късно и е изкуствено създадена държава. Затова Молдова е идеална за буфер, тя не е на украинци или румънци, а българска територия!

67

Анонимен

преди 1 година

Молдова не е била нито от Румъния, нито в е сложена в Русия, още по-малко пък в Украйна, защото това са бивши български територии и оригиналното старо име на Молдова е Богданско! Румънците открадват северна Добруджа от българите, а Молдова стои самостоятелно, защото е била българска територия, не е нито румънска, нито украинска или руска, всъщност държавата Румъния се съадва много по-късно и е изкуствено съдадена държава. Затова Молдова е идеална за буфер, тя не е на украинци или румънци!

66

Анонимен

преди 1 година

Молдова е старо българско болярство и се е наричало Богданско, на името на основателя си, на българския болярин Богдан, който се откъсва като отделно княжество при създалите неприятни обстоятелсва и война, много преди да бъде създадена Румъния, тя не е нито румънска, нито украинска, нито руска територия. По-късно , след съдаването на изкуствената държава Румъния, румънците открадват и Северна Добруджа от българите и България, където населението е било 95% българско.

65

българин

преди 1 година

Класическа руска външна политика - обявавяме независимост, правим референдум и се присъединяваме към матушка рус... Агресори и военолюбци, ще пожънат каквото посяха...

64

Гз

преди 1 година

Незнам за русия, ама без сащ Кралица Елизабет втора щеше да си остане кобургота и да говори на немски в Бъгингамският дворец.

63

=

преди 1 година

Какъв парад на 9 май в Ню Йор ви се привижда руски тролчета?Без американците *** щяха да загубят ВСВ, както сега губят срещу Украйна.Американците дават на Украйна оръжие на час по лъжичка и пак руснаците тъпчат на едно място, ако НАТО се влючи във войната русия щ рхне за месец.

62

Анонимен

преди 1 година

До BokoОт спонсора си Сорос

61

Boko

преди 1 година

Едно само не е ясно, откъде DW черпи инфо за този "анализ", че и прави "предположения за Приднестровието?А още повече, този драскач няма ли кратуна на раменете да ни поднася "анализа"!Дерзай Редакция с такива дописници!