38

Някой

преди 1 година

Я напишете за тъпите прасета в паламента какво работят и как ви крадят !?

37

жу

преди 1 година

Ако седмицата се състои от 8 дни,всичките ще ги работим,няма празници,няма делници!Какви ти 4 дни,смях..

36

До Милионер

преди 1 година

Да бе да, ти определяш седмицата, след това ти идват от ГИТ и те ошамарват с една яка глоба, щото в в България има КТ и той общо взето се спазва (това съм го гледал на живо с един самозабравил се шеф на фирма-мутра, фирмата и до ден днешен е на пазара и е доста голяма и известна). Диванен милионер.....Родителите ти знаят ли, че си на компютъра, а не си учиш уроците?

35

До Ssss

преди 1 година

Бачкал съм в недоразумението HP. Там имаше 7-8 различни по часове и продължителност смени, само и само да могат да ти нагодят 40 часа работна седмица. Да, по онова време бяха 5000 човека в България, ама и на 2-дневна работна седмица да бяха минали, пак никой нямаше да усети. Ако работодателя иска, HR-ите винаги могат да измислят нещо.

34

Ssss

преди 1 година

Какъв точно е сложния проблем на здравните, пожарните и другите процеси на денонощен режим. Доколкото знам седмицата има 7 дена и сега пак не е равна на работната от 5 дена или 40 часа. Е, някой да е спрял да работи?!Този пример с консултантска фирма към публичната администрация изби рибата! Дайте едно предприятие на 3 сменен режим с 1000 човека персонал . Като знам мисленето на българските и въобще на менажерите как да блеснат пред инвеститорите....!!

33

Милионер

преди 1 година

Не само другарката, но и другарите са се объркали. Дали работната седмица ще е 4-дневна или 7-дневна, си я определям аз. Мога да си го позволя, просто защото управлявам фирми и бизнес. Бъдещето е важно, както и личните ми доходи.

32

Анонимен

преди 1 година

За пръв път чувам, че някой съзнателно си търси работно време, което му позволява работа на две места. Другарката май се е объркала с това, че народа нЕма парЕ и си търси допълнителна работа, а това няма нищо общо с 4-дневната седмица.

31

Анонимен

преди 1 година

Хора които чакат някой да им каже какво и колко да работят имат само едно бъдеще - робство. И не ми слагайте лайкове щото повечето сте такива

30

Програмист

преди 1 година

От една страна добре, ще сме задължени по-малко да се преструваме че "работим". Но има опасност - доближаваме се с още една стъпка до точката на осъзнаване че няма разлика дори да не "работим" изобщо. Малко като тенис на маса - колкото по-близо до ръба на масата, толкова по-добре, до момента в който задминеш ръба и тогава е тотал щета. Внимателно с лакомията!

29

Лош Работодател

преди 1 година

"Недостиг на квалифицирани служители и увеличаване на разходите за персонал", бъдещето е в роботите,добре, че вече ги има и един работи вече за мен, некадърниците,на борсата, още по - евтино за мен.

28

Анонимен

преди 1 година

Хората които работят ги използват на макс, даже в събота работят :))) Не знам как нашите робовладелци ще позволят 4 дневна работна седмица :))))

27

Агенция ЕЖК

преди 1 година

провеждала анкета,попитахме 100 лелки на женския пазар... :)

26

аха

преди 1 година

значи, тука свръхгениите ги е страх, че ще прекарват повече време с жените си и ще отече православната идилия (кой крив, че си взел жена, с която не може да се разбирате три последователни дни).. но на жената щяло да й дойде добре да има повече време за домакинството:D А в една друга статистика, 82% в Бг смятат, че да имаш семейство е граждански ДЪЛГ. Най-високият % в ЕС. Насила хубост не става, драги побъркани народе

25

Чичо леля

преди 1 година

Тъй като сме потребителско общество капиталистите са установили че като почиваме само 2 дена нямаме време да си харчим парите, в това е цялата идея , освен това работодателя ще пришпорва да се бачка 3 пъти повече за да се свърши работата

24

Анонимен

преди 1 година

Отдавна съм на 4-дневна работна седмица. Петък се работи по 1 час останалите дни- по 3-4 часа. Квалифицираният труд е така. Учи, маме, да не работиш. Който за каквото е учил и както си е построил кариерата. Въпрос на избор.

23

Анонимен

преди 1 година

Ясно, значи искат да ни увеличат работния ден на 10 часа и да ни плащат с 20% по-малко.

22

Анонимен

преди 1 година

То пак лаладжии ще бъдат. Я някои артисти, мартисти, ай ти спешълисти, програмисти (на неизвестно какво) и какви ли още не -исти. Все такива, които произвеждат само като влязат в тоалетната. Няма да са машинисти на влакове, самолети и автобуси, я. Който върши работата, за него един чифт обувки и костюм. Работен. А за другите по 1000 лева, те нека ходят боси и без костюм. Абе оправия няма.

21

Анонимен

преди 1 година

Ако се плаша като за 5 и работата може да се свърши за 4, така да. Ако някъде това работи, не виждам пречка да се въведе. Но тогава пак ще има недоволни заради работещи дълга и кратка седмица, предполагам. В полиция, пожарна, спешна помощ, енергодобив, охрана и производство няма такива филми. Каквото и да стане, пак бедните работещи ще го отнесем. Със сигурност.

20

Да, 4 дни

преди 1 година

Ама за кого? За онези началници дето се прекръстиха на менЕЖери, да. А за останалите, 6 дни. За награда, 1 ден работа безплатно.

19

Анонимен

преди 1 година

За една жена четиридневната седмица ще има положителен ефект,защото домакинската работа и гледането на деца отнема голяма част от почивните дни.Но за мъжете единствената алтернатива е втора работа.Иначе мъжа у тях престава да съществува.Или да развива частен бизнес.Там почивка няма.