52

Случаен

преди 1 година

Платих си интернета и това вместо Коледа, както и да е, в момента и 20 лева са си пари. Когато всичко това свърши като мизерия, надявам се скоро, ще си наваксам.

51

Анонимен

преди 1 година

Хората превърнаха Коледата в меркантилност и се надяват да запълнят БЕЗДУШИЕТО си със скъпи подаръци , и всичко това дойде от както материалното измести духовното ! Купувайте и бъдете "щастливи" докато разберете колко сте нещастни , както разбрахте във времето че селския и спокоен живот е по-здравословен от стреса и напрекжението на големия град ! Всичко в този живот си и *** закономерност и рано или къснои го разбирате , за някой това става по трудния начин когато вече са съсипани или болни !!

50

Анонимен

преди 1 година

Дори когато се роди дете, хората празнуват, пият, ядат, подаръци се дават! А това е Коледа, Бог се е родил!, е как да я празнуват, като ратаите от едно време в нищета и мизерия ли?! Вместо да се радват, че хората са весели и щастливи, хайде 5 века назад за да са доволни някои!

49

Я па ти..

преди 1 година

До Анонимен 53 Духовно същество ,но гладно бе .

48

Помня

преди 1 година

До мнение 41 То па социализма беше много човешки строй. Овце в кошара.

47

Я па я..!

преди 1 година

Един път се живее. Като скотове ли да живеем ?Само война да няма.

46

Анонимен

преди 1 година

Как е възможно Коледа да се нарича *оргия* на потреблението! Това, че хората се обичат, уважават и всеки иска да почете и уважи любими хора и приятели и да ги зарадва, оргия ли е?Това е смисълът на Коледа и нова година, да зарадваш любими хора и приятели! На всичкото отгоре Коледа е църковен празник, празник на Бог! Думата *оргия* има групов сексуален характер и да се употребява за Коледа е меко казано отврътително! Освен това тези пари са на хората и те сами решават за какво да ги дадат!

45

Съвет

преди 1 година

За Бога братя. Не купувайте.Бананите и тоалетната хартия няма да се свършат.

44

Отговор

преди 1 година

След 10 ноември 89-та година.

43

Анонимен

преди 1 година

Човекът трудно ще избяга от нисшия си произход и ще се превърне в духовно същество.

42

....

преди 1 година

от обществото където основните "цености" е потребление и безумно харчене за ненужни неща нищо друго не може да се очаква..

41

Анонимен

преди 1 година

Пропуснаха дядо Коледа на Кока-Кола. Пропуснаха, че дядо Мраз го има от хиляди години, за разлика от новоизлюпения преди век с комерсиална цел дядо Коледа.

40

дедо Ташунко

преди 1 година

Добро четиво, научих нещо от него. Благодаря г-жо Ва.си.ле.ва. Честита Коледа на всички!

39

Анонимен

преди 1 година

Таня, ние похарчихме 100-200 лв за "коледни" подаръци. с 2 к изкарвам 3 месеца.

38

Таня

преди 1 година

Прекомерното консуматорство е лошо и пошло. В нашето семейство никога не харчим повече от 2000лв за коледни подаръци. И не ходим по скъпи почивки. Или Гърция, Турция, Хърватска или най-много Кипър. Красотата на всичко е в детайла и умереността.

37

Анонимен

преди 1 година

Коледа нищо не говори на никого. Но ако кажеш празника както си е реално - Рождество Христово, това вече говори на всеки.

36

Териер

преди 1 година

Добре, че ПП, Радев и служебното грабителство се погрижиха българите да обеднеят неимоверно тази година, та да се опазим от демона на потребителската мания и да си съхраним празника чист и неопетнен от консумеризъм :))

35

мнение

преди 1 година

Лакомията прави всичко на пошлост. Капитализмът в този му вид е античовешки строй. За повечето.

34

Анонимен

преди 1 година

Винаги си е била. Навремето когато, преди столетия дори хилядолетие, хората са живеели в недоимък, това е факт. Вие що си мислите, че има коледни и великденски пости останали като традиция?! Хората постят, не ядат както трябва и после като дойде Коледа се коли животно, пие се вино и т.н. Коледа винаги си е била оргия на потреблението, тя не е станала!

33

Анонимен

преди 1 година

По нашите телевизии пожелават весела Коледа, ще кажеш са върли католици :))) Иначе ако ги питаш какви са, те се пишат православни :)))) Нали търговците требва да се възползват от ов ците, нормално е да има потребителска ор гия :)))