11

Анонимен

преди 1 година

Дълго четиво, затова пък скучно.

10

Кръстьо

преди 1 година

Подкрепям връщането на старият календар. Но със забележката че това не трябва да разединява вярващите.

9

Анонимен

преди 1 година

отново проруска статия против западната цивилизация и здравия разум.

8

Людмила Живков

преди 1 година

Идеята на лудите и техните болни братвежи... Приобщаване на всички църкви икуменизма е идея на глобалистите.. дефанктно на ония, които искат да ни купят еФтино. Пари имат ама не им стигат и за туй, ако мине и за без пари.. Абе шашава работа, а папата и този техен театър е малко вече за никъде. Да абдикира, Архентина нали стана световен във футбУла.. да си фаща куфара и да гледаме нов сеир.

7

Mалорусь

преди 1 година

Всяко действие в тогавашните времена със нищо не се различават от днешните, западните копилдаци са се опитвали да оправят от време оно Българщината и нашата църква. Но народа ни е прекалено заблуден и това заблуждава западналяците и много се объркват схемите.. Ще дойде време и всичко ще си дойде на своето място, но не и на старите си места.. Закона на търкалящият се камък!

6

Анонимен

преди 1 година

Гърция и България са значително по-стари православни църкви от Сърбия и русия. Защо руснаците и сърбите си въобразяват, че те са прави, а ние не? руснаците унищожиха православието като направиха така, че цялото висше духовенство в СССР и сателитите им да е от КГБ и ДС.

5

Анонимен

преди 1 година

Тази статия директно от Москва ли е пусната? Само на един въпрос искам да ми отговорите. Как се прави 40 дена коледен пост когато Коледа е след Нова година? Покажете ми колко процента от населението на русия и Сърбия постят по Нова Година. Пост означава не просто да не се яде месо, но включва и алкохола.

4

Левиатан

преди 1 година

Гаварит Мацква ....

3

Анонимен

преди 1 година

Егати пропагандата, от първия параграф атака по календара, който от 60 години ползваме. Руска простотия пак. За нас Коледа мина, руснаците се оправяйте.

2

Хан Тервел

преди 1 година

Заради масонски натиск от Женева приеха католическия календар през 1968. Но тогава нашата църква членуваше в Световния съвет на църквите. Днес обаче тя НЕ е там и според мен би имала сила да възстанови светоотеческия православен календар! Ако има желание от страна на клипа и миряните Бог ще помогне!

1

Анонимен

преди 1 година

Много приказки, замазване, скриване на съвремената история! Помня много ясно: "Календарната реформа в България стана неочаквано и изведнъж... на 21.VII.1968 г. излезе специално Послание до клира и всички чеда на Българската православна църква 5953 от 18.VII.1968 г...Календарчето за 1969 г. излезе с указание за църковно празнуване дните в края на месец декември 1968 г." (глава пета История на въвеждането на григорианския и на т.нар. поправен юлиянски календар.) Баламосват ни нещо!