19

Анонимен

преди 1 година

Минималната заплата засяга пряко около милион човека и още толкова засяга непряко, а депутатската заплата засяга 240 човека. Не искаш ли широк обществен дебат за заплатата на всеки един поотделно в България.

18

Мартинчо,

преди 1 година

Отново ли се правиш на умен. Питай Мавъра бе, стига с това лобиско популиско тупкане на топката. Чашата скоро ще прелее! Заедно с кръвните си братя комунистите, разкарайте плоския данък. Въведете необлагаем минимум и семейно подоходно и нещата ще си дойдат по местата. И стига с това подпомагане на бездарни бизнесмени. Оставете пазара да изчисти мъртвата тъкан. Иначе няма напред, няма обединено общество, няма партии, няма справедлива държава, няма бъдеще.

17

Анонимен

преди 1 година

В предишните години минималната заплата беше 40-44% от средната заплата, а сега се очертава през 2023 година да е 36% от средната заплата. Ако приемат класа и другите добавки да влязат в минималната заплата, минималната през 2023 ще е по-ниска от сегашната.

16

Минималната

преди 1 година

Минималната заплата за румънците вече е 650 евро в България, замръзнала е на 355 евро, а средната заплата е почти 1400 евро, икономиката се развива бързо, чуждестранните инвестиции възлизат на десетки милиарди евро, къде сме?

15

Анонимен

преди 1 година

Бизнесът не може да предложи висока минимална заплата,защото търговските вериги му извиват ръцете.Решението е излизане на производителите на пазара за стоки и услуги,без зависимост от веригите и партиите.Който предложи качество и ниска цена,той ще може да увеличи и часовата ставка,но трябва закон за минималната часова ставка а не за минимална заплата за всички работещи.Така ще има смисъл и работещите да се конкурират за да получат по висока часова ставкаТака ще е реален и пазара на труда.

14

Анонимен

преди 1 година

Ако България е социална държава, усилията трябва да са насочени към социална справедливост и да се подпомагат не фирмите анай-уязвимите социални слоеве,ако допринасят за общото благоденствие а не само да цокат. Но за това е нужно да бъде елиминирана"дълбоката държава" чрез избори за ВНС,но не по този изборен кодекс а по нов с превес на мажоритарност,като кандидатите се предлагат от гражданите по места а не от партийните централи,защото пак ще се получи същата ситуация в НС,сбирщина от партици

13

Анонимен

преди 1 година

С дебат, без дебат МРЗ трябва да стане 1000 лв. още сега. От много дебати го докарахте до дъното на ЕС по доходи. Ниски пенсии, ниски заплати... Крайно време е бизнесът да започне достойно да заплаща за положения труд. Трудът струва пари. Няма безплатен труд.

12

Не! Нужно е

преди 1 година

депутатите да получават минимална заплата за времето на лежанка в парламента,при условие че работят поне по 8 ч на ден в поне 5 дневна работна седмица.

11

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

Този от дай България бил промяната малелелемалелелеужас и чакате от този да ви управлява ей хора защо сте толкова заблудени

10

Анонимен

преди 1 година

Минималната заплата е измама. Трябва дебат за часова ставка, както е в другите държави.А усилията трябва да са насочени към цените.Защото колкото и да бъде увеличението то бива"изядено"още същия месец от цените.Затова трябва производителите да открият свой фирмени магазини а не да бъдат изнудвани от веригите за да има жестока конкуренция и никаква помощ за тях от държавата.Това всъщност е целта на пазарната икономика.Конкуренция,т.е. високо качество на ниски цени.А не като е сега.

9

Анонимен

преди 1 година

Я моа ли да ви тегля една дълга от името на целокупния български народ и да приключим дебата ***

8

Анонимен

преди 1 година

Абе защо няма нищо за убиеца на котки и пенсионери крумчо ДЕБИЛзарков

7

Анонимен

преди 1 година

Напълно излишно. МРЗ няма никакво значение. Много шум за нищо е пак.

6

Анонимен

преди 1 година

Тая шушу мига от къде изпълзя пак, да и пробутва глупостите си?!?

5

Анонимен

преди 1 година

Пелтек,толкова си прозрачен че чак дрънкаш,ама иначе си баш "демократ"който крепи дисагите на червената олигархия!ОтпаDък си ти МаЛтинчо,отпаDък и то голям!

4

Анонимен

преди 1 година

Широк дебат се изисква, ако я изравнявате с европейската.

3

Nvp

преди 1 година

За американските централи как ли ще се изкаже,тоя платеният.

2

Анонимен

преди 1 година

Първо е нужен широк дебат зивзек за вашите заплати оти са 12.000лв а трябва да са 710лв бруто

1

Анонимен

преди 1 година

Махайте се...от увеличение седнахте намаление да гласувате!Изчезнете като дим!Дим да ви няма!Откачалки...по цял свят инфлация има и хората протестират да им качват заплатите,а вие тука прекалявате да се гаврите с нас!