95

Анонимен

преди 1 година

Тя няма история, нито бъдеще с тези марионетки начело.

94

Augusto Pinochet

преди 1 година

УКРАЙНА Е ДЪРЖАВА ОТ 1918 ГОДИНА ПРАВЯТ Я ЛЕНИН И КАЙЗЕР ВИЛХЕМ НЕ БЪДЕТЕ ИСТОРИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИ ГЛУПАВО Е В НАШЕ ВРЕМЕ!!!!!!!!!!!!

93

123

преди 1 година

До Случаен минувач. Ако знаехте руски нямаше да вкарвате смешни твърдения в поста си. Няма как "Украйна да значи че е отскрани, накрая на Русия" тъй като в руския език няма дума край. Думата за край на руски е "коньец".

92

Анонимен

преди 1 година

Как можеш да изтриеш нещо, което не съществува. Въпрос с повишена трудност.

91

Анонимен

преди 1 година

Историята на Украйна е ЧАСТ от историята на Русия. Хайде обсъждайте над 1300 гоишнат история на Македония.

90

Случаен минувач

преди 1 година

През 1920, малко след ПСВ, избухва руско-полска война. Панска Полша превзема Лвов и областта Галиция, тръгва и към Вилнюс. Русия обаче бързо я слага на мястото й - конницата на Будьони разбива полската шляxta. Тогава Ленин решава да създаде отделна република Украйна, където да живеят етнически руснаци и поляци на запад.И само година по-късно Украйна се включва в новосъздадения СССР. Така че тази държава е създадена с ленински декрет.Самото й име - Украйна, говори, че е отстрани, накрая на Русия.

89

Анонимен

преди 1 година

Всеки, който е тръгнал да покорява света, е бил поставен обратно на мястото му.

88

М

преди 1 година

Какво история бе хора? Та те говорят 80% на руски бе. То и в България на 30% българският им е чужд. Един сега осъзнал че има украински народ. Глупости ренегати винаги е имало при всички народи. Вслушайте се в украинския език. Безсмислен смес от Румънски, Молдовски Руски и местни диалекти. Също като македовския и сега изведнъж -нация. Така им изнася сега на четата на Зеленски и ония зад океана и Вие вярвайте.

87

Тошо

преди 1 година

Не знам как, но и така не е правилно да се пише/преписва история!Историята не се трие с гумичка/бомби, тя е факт , който е бил, можем само да я уважаваме!Който трие чужда, трие собсвената си история! Дълго време не бих се интересувал от този народ и тази страна агресор!Жалко е как в даден момент се пречупва съзнанието и пада с гръм и трясък в собствените ни крака!Извод ли, ...ами треба да се учим и помним, друго няма!

86

ми йоанче

преди 1 година

що България се опитва да изтрие историята на Македония?

85

булагр

преди 1 година

ХА ха , като дете 1986 година живях почти една година в украинският град Донецк и не чух нито един човек да говори на украински.

84

Мак лайн

преди 1 година

Украйна няма история.

83

Анонимен

преди 1 година

До татарското нашествие през 14 век историята на т.н. Украйна (Малорусия) и на Русия е единна. Великото Киевско княжество включва Владимирското княжество, а в него се намират Суздал и Москва. А Мариупол е руски град - 90 % от жителите му са руснаци. Така че кой какво прсвоява е трудно да се каже, може да се каже и обратното - че Украйна си присвоява руска история, само че тя допреди трийсет години беше обща

82

Истинският Някой

преди 1 година

Леле мале, неочаквах, че пропагандата може да стигне чак до тук. Такива глупости! Хайде тази женица са и платили, добре. А Вие как може такива глупости да публикувате? Младите хора, които още не са доизучили историята (или пък нямат интерес да я учат) наистина могат да повярват. Защо няма споменат нито 1 "украински" творец, чиито работи са били изложени в този музей? Остава да обвините руснаците, че искат да си присвоят от древните укри заслугата за изкопаването на черно море. Срам за Вас!

81

Анонимен

преди 1 година

62-годишната Тетиана Булий сигурно е искала да си осигури старините и да прибере малките, подобни на скъпоценни камъни пейзажи и морски пейзажи на майсторите от XIX век Архип Куинджи и Иван Айвазовски по-близо до Киев, но не й минал номера.

80

Анонимен

преди 1 година

Кристалната как влияе на света?*** ли е,мендър ли е?Сещам се за надето,кунева и слоломон спасиев.От един пол са.Плевнелиев и той е в отбора.

79

Анонимен

преди 1 година

Боже, какъв чаршаф за хвалебствия на Открайна! Че няма такава държава - няма. следователно тя няма история, а има само неразпределена между Русия, Полша и Румъния география.

78

Анонимен

преди 1 година

На такива глупавви пропагандни статийки се чете само заглавието... даже и то е много. Написаното е пълен абсурд

77

Анонимен

преди 1 година

На слънчака украинците се правят на руснаци,а македонците-на българи.Първите са по-бедни,особено сега,ама в Украйна.Богаташите им са тука и получават 1 200 на месец.Не им се воюва някак.

76

До 86

преди 1 година

Значи САЩците са сатанисти, а Путин и путинчетата - ангели небесни. Явно има хора с чувство за черен хумор.