Продължаваш да копаеш и да търсиш дъно,във България такова жиУотно нЕма-речна сьомга или сьомгова пастърва!
ама какви са тия щуротии?!?!..Миналата година шарана за Никулден вървеше по 6-6.5 зо кшло..Преди няколко часа посетих един магазин,който НАИСТИНА е доста по-евтин от останалите :е,с десетина процента,разбира се,но всичко там е по-евтино/..Та Шарана се продаваше.."КАТО ПРОМОЦИЯ" за 13..ТРИНАДЕСЕТ лева килото!!! Е,това не е ли над 100 процента ОСКЪПЯВАНЕ в сравнение с миналата година?!..За какви "два лева" бръщолевят ?!
Няма по-добро от Лада и Москвич, също така. А сафрид и паламуд са треторазрядни евтини риби без никакви вкусови качества за бедни рибари, които няма какво друго да ядат.
Хайде поинтересувай се малко колко дива речна сьомга има у нас от рибарници (да, точно така- вливащи се планински чисти като сълза реки в рибарници). По-точно отклонявани към рибарници. Пък се върни пак да коментираш, всезнайко.
"Риба само дива сьомга от отбрани рибарници" В стремежа си да се направиш на интересен взе,че стана смешен!!!
Недоумявам как е възможно изобщо тинясали токсични риби да бъдат търсени за ядене (те не стават и котката ми да ги яде), както и риба от мръсното Черно Море... Риба само дива сьомга от отбрани рибарници, пъстърва, сьомгова пъстърва, лаврак, ципура и разни екзотики, които НЕ са тинясали блатни риби. Иначе шаранът си е традиционна риба и за Германия, например, но рядко се консумира, защото няма вкусовите качества на истинските риби.
10 лв за кило блатна риба, пълна с кости, люспи и при това мазна. Не, благодаря много, ще си взема пъстърва на почти същата цена. Шарана да си го ядат продавачите. Тази риба никой, никъде по света не я готви, защото е кофти.
*** купува разкапани риби, после реве. *** пари излишни има да храни лакомии. Истерията от сега започва. Първо рибите, после голямото плюскане и коледните фотосесии. Банкети и спа. И всичко да се качва във фейса.
...и консумацията на морска храна е тънка работа. На първо място рибената чорба, за която има сума рецепти. И всеки фали своята. Но няма значение, всяка доказана домакиня трябва да знае как се прави. Колкото до цените, морските деликатеси са едно от най-скъпото блюдо по света.
Рибата излиза по-солена на трапезата ни