26

Анонимен

преди 1 година

ИНФУЛЕНЦИЯТАр ХЪРСЮ БЪРСЮ, НИКАК НЕ Е СТРАШНА, ХОДЯ ГОЛ, СПЯ НА ОТВОРЕН ПРОЗОРЕЦ ПРИ МИНУС 5, ЯМ ПО ДВЕ МАСЛИНИ И СИ СВИРКАМ !!!

25

Захари Потър

преди 1 година

Дефлацията изобщо не е проблем, просто защото левчето в джоба ни ще си възвърне част от силата. Вярно, много хора ще гътат жабета защото ще скочи безработицата, но нивото и без това е на нездравослвни нива от 4%. Трябва да има 7-8% безработица, за да има конкуренция и работниците да ги е грижа за работните им места, за разлика от сега.

24

Анонимен

преди 1 година

Не е най страшното, като ни вкарат в конфликта ще е най страшното, обаче за политиците и"бизнесмените" пак няма да е страшно. Ще ни съчувстват от далече.

23

Анонимен

преди 1 година

Така, то синьото сирене вече е малко по-скъпо от нашенското което е и 90% менте освен дето е скъпо.

22

Наблюдател

преди 1 година

Явно не сме внесли достатъчно инфлация, защото в чужбина килограм бяло сирене е 8-9лв, а в България 14-15лв (с поне 60% водно съдържание)?

21

Анонимен

преди 1 година

Не е страшно, изобщо. Особено ако гледаш дете. Едни обувчици 40-50лв,една играчка също. Лекарства 100,частни прегледи също - че личните са само за отбий номер. Храна, за детето, за дъртите също. Е вярно то може и като скот да се живее, с подарени и изпросени дрехи и играчки, може и без играчки дори.Без излизания, само на филии и да се разчита на късмета по НЗОК да си лекуваш детето. За какво обаче, от чист мазохизъм.

20

Анонимен

преди 1 година

Ама как така Световна инфлация бе, Хърсев. Я питай герберите - те ще ви кажат, че Кирчо и Кокорчо са я измислили.

19

Анонимен

преди 1 година

Банкянския похотливец с чекмеджета сега ще свали всичко. Нали затова си го избрахте. Големия победител. 3а 14-ти път би БСП. Нали това ви втълпяваха медиите му 12 години.

18

Анонимен

преди 1 година

Е сега като ги няма Кирчо и Кокорчо кой увеличава цените!

17

Анонимен

преди 1 година

А Тлъстия крадлив похотливец направи ли бензина по 1.50 ? Нали беше обещал на *** и те затова го избраха.

16

Анонимен

преди 1 година

Инфлацията дойде от войната в Русия, санкциите на Запада и новонапечатаните евра без покритие. Но според опорките на ГЕРБ - виновни да Кирчо и Кокорчо. Те не разбират от икономика и финанси, колкото Банкянския академик.

15

Анонимен

преди 1 година

Е нали Бойко обеща да премахне инфлацията у да направи бензина по левче. Кво стана, та не вечерахме?

14

Анонимен

преди 1 година

Инфлацията дойде от огромното количество новонапечатани и с нищо необезпечени пари, които се наляха от Фед и ЕЦБ като Ковид помощи. Тя започна поне година преди войната. Имаше много пари в обръщение и недостатъчно стоки т.е бум в потреблението. Сега или тези пари ще се изтеглят от обръщение чрез високи лихви, или цените просто ще се кротнат на новите си, по-високи нива. Постепенно и заплатите, но ще е доста по-бавно от цените.

13

Факт

преди 1 година

За хората с добри доходи не е най-страшното. Но за избирателите на БСП и Копейката си е проблем.

12

В.

преди 1 година

Няма купувачи на необходими стоки. Хората се въздържат да харчат и за важни неща. Производството на качествени стоки замира. Произвеждат се евтини некачествени заместители. Инфлацията уж се забавя. Като въвъдат борса за ток и няма да има пари за нищо друго. Сега е скрита дефлация. Тогава ще стане явна.

11

Хърсев?

преди 1 година

Хърсев, в ЕС инфаоцията е само 7%, а при нас след управлението на Кирил Петков и ПП тя е вече над 18%.Обясни ми, Хърсев откъде е тази разлика?

10

Миро

преди 1 година

Хърсев, това в България не е инфлация а класическа Хиперинфлация защото цените се увеличиха с над 50% а това е класическото определение за Хиперинфлация.Какъв доцент си ти? Стъкмистиките с процентите си я заврете знаете къде.Всичко замина з над 50% нагоре. Този пръч ми говори за дефлация.Ниските и до скоро отрицателни лихви и безумното печатане на пари са причината за това , а този говори да продължи лесното кредитиране, скъсай си дипломата .

9

Анонимен

преди 1 година

Нали сме отворена икономика, откъде другаде да дойде инфлацията, ако не отвън? Как е в северна Корея като затворена икономика? Смешно изказване за доцент!

8

Щ vi + Щ

преди 1 година

Инфлацията е привнесена, а Кирчо Кокорчо я надградиха с газов привкус.

7

Христо Христов

преди 1 година

Така е в ЕС...