202

Данчо

преди 1 година

Така е, защото българите си нямаме представа от икономика! Навремето при социоализЪма/комунизЪма ни учеха, че комунистическата икономика се развивала по съвсем други закони от капиталистическата и трябваше да бъдем "Винаги верни на Партията!" и че "Партията ще се грижи за нас!" Затова сега с 1,800 лв. месечно вземаме кредит за 200,000 лв. И ще загубим всичко...

201

ьааьа

преди 1 година

До АманНа база, че си свободен. БГ е най-свободната държава.

200

ьаьааь

преди 1 година

Наемите ще растат, жилищата ще растат. Kойто не може да смогне, да ходи на соцялни да живее в Германиа . UK USA.. . в БГ е максималният капитализъм сега.

199

ьаьаьа

преди 1 година

Аз си го обяснявам. Просто нямат избор. Алчността на хората( продавачите,банките. .. ) е безгранична и ако не рискуваш умираш.

198

Анонимен

преди 1 година

В момента сме тричленно семейство, на 600 лв наем в апартамент който струва на пазара 130 000 евра, за да го купя трябва 20 години да плащам по 1000 лв на месец и то само за главницата, без лихвите! Е ние кога ще живеем? Или да си плащаме за "собствено" жилище и 20 години да ръфаме банички! Младостта да ти мине в пестене, кога да живеем, на дърти години ли, мани тая работа. Сега и двамата работим, тия 600 лв не ги усещаме.

197

Анонимен

преди 1 година

до балъччето 226, тия врели некипели с "да остане за децата" са някакви бабешки соц убеждения. Нямаш относителната сигурност за 30 години напред, както беше по соца. С кредита си вързан директно, а с наема ако стане напечено винаги можеш да се свиеш и в по-малък апартамент, на по-малък наем. Освен това ако се сгивнят нещата цялостно, наемите ще паднат също, нооо кредита винаги ще си е кредит.

196

Банкер

преди 1 година

Народът продължава да тегли кредити, но явно не следи какво се случва в САЩ, където средната лихва е вече близо 6%. Това е над два пъти по-високо от средната лихва във България в момента. Което означава, че скоро и тук лихвите ще се увеличат осезаемо, което ще доведе до значително увеличение и на вноските по кредитите. При тази несигурност трябва да си напълно невменяем да купиш апартамент с ипотечен кредит с цел инвестиция.

195

Анонимен

преди 1 година

Ами да, с такива доходи предпочитам да плащам за собствено жилище, отколкото за наем. Така поне ще остане нещо за децата ми. Все тая дали ще живеят или не в жилището.

194

Донop йok

преди 1 година

Никакви високи заплати не чакайте - всички пари в тази държава са предназначени за пенсионери, социално слаби и мързеливи! Благодарете на младите комунисти от Продължаваме Подмяната! Айде бе, ще им работя,...при майка с 2000 лв. пенсия!

193

Анонимен

преди 1 година

Купуват апартаменти защо мислят, че с това ще запазят мръсните - препрати пари за еврозоната. Но няма да се получи. Ще загубят от тия сделки след време . Просто ще останат имотите празни и ще останат тежестите , за ремонта, инфлация, няма кои да купува както е сега. Хората се ориентират към къщи / малки, големи/ край града

192

Аман

преди 1 година

Тези строителчета правят свръхпечалби от един апартамент! Ако не са толкова нахални , хората ще могат да си позволяват да си купят жилище! Много интересно как 2- стаен апартамент излиза 60 000 евро в Гърция или Испания, а в София 100 000! На база какво?

191

Готин

преди 1 година

Много *** народ гази българската земя. Едни си мечтаят да купят имоти когато станат "евтини". Други залагат на "спукан балон", че тогава да се облажат. А, трети считат, че са луди тези които купуват на тези цени. И всички не мислят какво си пожелават. Истината е, че докато има потребление на стоки, нещата са ОК! Спре ли да има купувачи, тогава сме в хиперинфлация и парите нямат стойност. Стойността на нещата не се измерва в "хартия"!!! Когато един апартамент струваше 800$, всички бяха гладни.

190

Ива

преди 1 година

Декември в САЩ основната лихва ще стигне 5%... ипотеките са по 7.5% в момента...ФЕД колкото повече вдига, толкова повече ЕЦБ ще издиша...8-10% лихва? иде и няма да мръдне...вижте лихвите до 2008 какви са били...аз помня 8-9% по ипотеките в БГ преди 2008... А ЕЦБ може като ФЕД всеки месец по 1% да дигне ако го закъса...повечето няма да са разбрали от къде им е дошли.. след 6 месеца ще живеем в друг свят.

189

бл.134 в Zап. парк

преди 1 година

Теглете , теглете не 100 хиляди по 1 милион ,кой колкото може и колкото пъти може .

188

Анонимен

преди 1 година

Тр няма да спрат с лихвите, но няма да спрат и с печатането. Или мислите, че на Гърция и Италия има кой данкупува облигациите?!? Ако не е ЕЦБ, щяха да са фалирали отдаена. Купуват книжа дори на Германия. Не могат да спрат да го правят. :-) Вдигането на лихвите е кьорфишек. Няма да ги вдигнат много, защото това също е фактор за фалит на държави. :-) Както казах, подготвили са ни хиперинфшация.

187

Гого

преди 1 година

Нека да купуват, след 2-3 години ще се облажим за тяхна сметка, както беше след 2008

186

до228

преди 1 година

Е, и 1.3 са с кредити което е достатъчно да стане голямо БАУУ

185

Икономист

преди 1 година

До до 110Глупости, 2/3 от сделките в София за последните 3 месеца с в КЕШ.

184

До 226

преди 1 година

И палъл и Легард казват че няма да спрат с вдигането на лихви. САЩ вече прилага QT ЕЦБ ще започне от март или април. Няма да спрат или до рецесия или до спад на инфлацията

183

Анонимен

преди 1 година

И какво пише в комюникетата на ФЕД и ЕЦБ? Че ще спрат да изкупуват облигациите на Италия ли? Или САЩ ще спре да заема?!?