12

Анонимен

преди 1 година

Причините са: Липса на съдебна реформа, лоша образователна система и кофти данъчна политика. Скоро България ще е 4 милиона, от които 3 ще са от един друг етнос, предимно неграмотни.

11

финансов boss

преди 1 година

Решението е да се свали прагът на бедност , все аз ли да ги уча

10

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 6 Никой не плаща заплата в плик. Това беше някога в строителството. Сивият сектор вече е минало.

9

Анонимен

преди 1 година

ПОМОЩ ЗА ОТОПЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТПУСКА НА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ С ПЕНСИЯ ДО 600 ЛВ, НА СЕМЕЙСТВАТА НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, НА САМОТНИ РОДИТЕЛИ, ВДОВИЦИ/ ВДОВЦИ, НА ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ С НИСКИ ПЕНСИИ ДО 600 ЛВ. И ПР. А не социални работници да обикалят да броят килимите, пердетата, старите хладилници и ТВ, щом човекът има ТВ и нет, отрязват помощта. С доход 500-600 лв. как се плащат храна, сметки, лекарства, услуги и отопление?

8

ПОЗОР

преди 1 година

Помощи за отопление отпускат само на хората без дом или които живеят в много бедни, полуразрушени жилища. Бг социална политика не е адекватна и не отговаря на европейските критерии. Социалната политика трябва да се реформира и повече хора да имат достъп до подкрепа. Критериите за помощи са като в Африка, а не като в ЕС. Вместо помощ за хората, държавата пълни фирмените каси на богатите и пребогати червени бизнесмени.

7

Анонимен

преди 1 година

Като дойде еврото ще са още повече бедните. Първо наполовина от кyрса и още толкова от цените. А и като спре вноса на рyски нефт и гориво за АЕЦ - нещата отиват към ... един прекрасен кyчешки живот в ЕС за българите.

6

Pen

преди 1 година

То и без да си експерт може да стигнеш до това заключение.... :))

5

И като се

преди 1 година

"дефинира енергийна бедност", какво от това? "Праг на бедност" не е достатъчно ясно? Под тоя праг си, значи всичко ти е зле. Нещо неясно?!

4

Анонимен

преди 1 година

Отде ги изкопаха тея данни? При на сивия и черния сектор са над 50%. Доходите не са такива както ги водят в стъкмистиката. По тази причина масово хора с добри нелегални доходи получават помощи.

3

Анонимен

преди 1 година

До wer : "заплатите са малки и искат все с образование да имаш" - не искат образование а полезни умения.

2

Анонимен

преди 1 година

Бедността си е по вина на бедните. Тя е следствие на дълга поредица погрешни решения, взимани през живота, повечето по причина простотия, мързел и тарикатлък. Защо да ги жалим за нещо дето сами са си причинили?

1

wer

преди 1 година

Бедни сме до кост, много е зле положението, Европа ни съсипа, по комунизма живеехме гут, сега няма пари. Дори на бедстващите дървата са им 40 лв., а не без пари както обещаха. Народа е гладен гладен......краварите са виновни. Зле е положението, заплатите са малки и искат все с образование да имаш.