39

Герасим

преди 1 година

Борис Герасимов е завършил със среден успех вечерна работниеска гимназия! Няма как да е приет в ТУ и то компютърна и комуникационна техника, където за влизане се иска максимален отличен бал от дипламата и изпитите! Да се провери истинността на "дипломата" му и да се разследва уастието му в разгепването на милиони с ГЕРБерастки мутро-фирми чрез пробутване на МОН на остаряла и непродаваема техника и многомилионни проекти с бъдещи многомилионни разходи като "интерактовната платформа"!

38

#########

преди 1 година

Ако питаш всичките тези мързеливи калинки от синдиката на българските учители и самите учители,които се превърнаха в най големите търтей на обществото ни. Всички до един да го питаш ще ти кажат ,че искат да си вземат заплатите без да стъпват на работа.

37

Анонимен

преди 1 година

"периодични атестационни изпити за учители-с цел проверка на нивото на знания" - А не трябва ли да има такива изпити във всяка една държавна професия която изисква диплома?А шофьорите не трябва ли да се явяваме на такива изпити при всяко подновяване на книжката?

36

Анонимен

преди 1 година

Освен бумащината трябва да се прекрати порочната практика да се толерира завършване на всякакви двойкари и да се водят на училище деца-фантоми, само за да се усвоят парите за тях. За всичко това е виновно МОН.

35

до 32

преди 1 година

Не знаех, че бизнесмените само използват кредитни карти :) Не е нужно да си бизнесмен, за да влизаш по ВИП местата на летищата и да те глезят с масажи и хубаво уиски. Ако пътуваш често, кредитната карта е не само задължителна, ами трябват и 2-3. Както човекът по-долу е казал- финансовата неграмотност у нас е брутална и ти си жив пример.

34

Анонимен

преди 1 година

Дискусията за кредитните карти е абсурдна. Разбира се, че използвам и то постоянно. Но не и на кредит. Едно, че ми дава застраховка при пътуване, второ- че средствата вътре са доста сигурни и дори да я скимират Chargeback-ът е елементарна операция. Оперирам в гратисен период с чужди пари. Както по-долу е написал един човек- отивам комантировка за 2 седмици и ми искат 8к депозит за хотел в Швейцария. Да ги дам от моите пари ли?! Или да ги блокират за няколко дена без лихва... Що за дискусия...

33

Анонимен

преди 1 година

дискусията тук само доказва необходимостта от предмет като икономика и при малките , за да имат минимална финансова грамотност . Ако ползваш картата като кредит ще плащаш като за кредит , ако я ползваш както е предвидено може дори да си на малка печалба всяка година . И си четете договорите - винаги имат застраховка за смърт или злополука .

32

до 31

преди 1 година

Като си толкова успешен бизнесмен, какво търсиш в работно време, в часовете с най-големия интензитет на работа и продуктивност в *** форуми.

31

до 29

преди 1 година

Знам, знам, че съм неграмотен. Айде *** влез без златна или платинена карта във VIP lounge-а на някое летище. Лек жокер- без такса си влизаш. Извинявай, че ти го казвам, но просто от теб блика финансова неграмотност и си просто един дървен философ, който е аутсайдер, защото се мисли винаги за прав. Айде последен жокер- имам личен банкер и златна кредитна карта без такса към пакета.

30

до 27

преди 1 година

Момко, ползвай си кредитната карта, но не лъжи другите, защото това е най-голямата набутвация. Кредитната карта, ама какво правиш при болест, смърт, инвалидност, и не успееш да върнеш в срок. Никога кредитна карта, кредитната карта е за ***. Парите на кредит се връщат. И то с лихва, и такси, които са смазващи, ако не спазиш срокове, а житейски ситуации да не спазиш има.

29

до 24

преди 1 година

Това може да направиш с дебитна карта. Егати неграмотието демонстрираш.Пропускаш, и че има ежегодни такси-дори и да не ползваш картата, и има такси и за това,че държиш кредитната карта. Пропускаш филма, ако не върнеш в срок.За сравнение-ако откриеш платежна сметка за основни операции(в превод-можеш да извършваш ВСЯКАКВИ операции, но основните са с ниски или без такси), почти нямаш разходи... А що се отнася до кредитната карта-това си е набутвация, за неграмотници.

28

Do 25

преди 1 година

Спрете се... Ако умрете, тя върви със застраховка живот... Пфф... Казаха ви, че сте неграмотен- продължавате.

27

до 25

преди 1 година

Спри да се излагаш, много моля. Таксите се избиват от кешбек. За последната година на златна карта таксата ми е 100лв. на година, а кешбекът- 2500. Както написах по-долу- неграмотен си, спри се. Попадаш в кюпа тотално функционално и финансово неграмотни. Хубав ден.

26

До 20

преди 1 година

Абсолютно е прав 18- а за кредитната карта зависи как я използваш и точно това има предвид човека . Ако не теглиш кеш и връщаш всичко до гратисният период , благодарение на кешбека аз съм на +200/300 на година , не че ще забогатея от това но бензина до морето да речем ми е за сметка на банката - защо не.

25

до 22

преди 1 година

А таксите, момко? А това,че има гратисен период не променя,че това са пари на кредит, и трябва да ги върнеш. А ако не ги върнеш-поради болест, смърт на близък и тн-лихвата е смазваща, може да е и до 36 процента. Явно си силно неграмотен.

24

ДО 20

преди 1 година

Простете ме, но изказването ви е невежество и то тотално финансово невежество. Кредитната карта има гратисен период между 45 и 90 дни. Смисълът е да отидете в хотел, да ви блокират едни пари временно и те да не са ваши. И не, лихва не дължите. Ограмотете се, ще ви е полезно. Отделно парите там са в пъти по-защитени, отколкото в дебитна карта, защото не са ваши.

23

атестация за учители

преди 1 година

Крайно време е за въвеждане на ежегоден изпит, с цел атестация за всички учители. При провал-да бъде връщана заплатата, с лихвите. Високи заплати, но срещу това-неносене на отговорност, никой не е върнал заплата при некачествено преподаване-го а. Редно е учителите да бъдат изпитани ,с цел атестация на знанията заедно с учениците-на матурите. Проверяващия са не знае дали проверява работата на учител или ученик-изпитът е анонимен, възможно е. При оценка слаб или среден-да връщат заплатите с лихва

22

до 20

преди 1 година

Именно за тази неграмотност говоря... Кредитната карта има ГРАТИСЕН период и лихвата е 0. Повече нямам какво да кажа. Подпечата ми думите. Бачкаш за ТАВАН 3к в някой склад. По мисленето ти си личи. Хубав ден и прочети малко по темата.

21

Анонимен

преди 1 година

Първо трябва да се въведе годност на родителите. Да се отчитат всеки ден, колко време прекарват с децата си. И с какво съдържание изпълват това време.

20

до 18

преди 1 година

Да ползваш пари от кредитна карта е безумие, и абсурд , и си е точно кредит. Твоето е неграмотност. 18 процента лихва, огромни такси-не благодаря. А що се отнася до банките-през 2008г банка едностранно вдигна лихвите, в нарушение на договорите-толкова по въпросите за банките. А и вече имаше случаи банки да крадат парите на клиенти-например старите жилищни влогове от парични станаха един хубав ден на лихвоточкови. Даваш пари, получаваш ненужни лихвоточки-вече се случи.