106

Анонимен

преди 1 година

666 000 неграмотни?Много,бе?Толкова ли са индииците у нас?Ужас!

105

Готин

преди 1 година

Държавата и бизнеса имат нужда от "МОЖЕЩИ", а ВУЗовете им дават сертификати за можене. Да, ама не! НЕ СТАВАТ! НЕ МОГАТ! Практиката е най-добрият учител! Оказва се, че висшистите отиват на работа "да учат". Това пък означава, че ВУЗовете не си вършат работата. За какъв дявол са ни тогава!?

104

Йосиф

преди 1 година

Проучване на ТРЕНД ли е това ?

103

Щерю

преди 1 година

- Ясно. Тия 666 хиляди ще да са от дявола...

102

Германец

преди 1 година

А всеки трети българин и също толкова проЗЗдд, колкото и останалите двама. Раубедете ме :)

101

Анонимен

преди 1 година

Е то няма после работни места за вишисти, Примерно за чистачка или тракторис върти метлата или геврейа и не се иска право или физика вишу. Жените са много но не раждат през това време и накрая ще няма население. загубено време и пари на държавата.

100

Handel

преди 1 година

А бе аз знам едно село, където още не е открит университет и има цели двама души без "вишо".

99

нормално

преди 1 година

Нормално след като вече приемат всеки. С успех 2,50 става вишист след като плаща няма проблем. Това допринася съответно не само до съсипване на качеството на образованието, но и до падането на реномето на Университетите. Навремето с успех под 5 нямаше никакъв шанс да станеш студент, да не говорим, че за много висши училища това беше слаб успех. Няма какво да ни учудва тогава.

98

Дон Кикот

преди 1 година

Особенно в маалата всеки втори е визшис.

97

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 100 Наложителната промяна не е трудна за осъществяване - никакви държавни субсидии за частните университети и колежи, именно те са хранилките за онези, за които ти пишеш. Млади хора с реални дипломи стоят без работа и се преориентират към чужбина, а един и същи синковец, настанен по ведомост в БАН виси там формално до 68-70-годишна възраст без да прави нищо в БАН. Вместо това, чете едни и същи остарели лекции в 5-6 и повече ВУЗ-а чак докато навърши 80 г. Такива са много.

96

perekly

преди 1 година

Бройката на необразованите и тези с ниско образование е точната бройка на избирателите на ГЕРБ,Възраждане и БСП. Избирателите на ДПС не са в сметката, защото не са в статистиката, на Възхода са от високообразованите ***- т.е. неграмотни ,но с дипломи.1

95

Иди се гръмни!

преди 1 година

До МНОГО ЖЕНИ ВИШИСТКИ - И м.мyнкuтe раждат, но за разлика от тях човешките жени освен да раждат, също и мислят - как ще изхранят децата си, какво образование и професия ще успеят да им дадат и не на последно място, стараят се да ги възпитат. Тези въпроси си задават образованите жени днес. В миналото това е било основна грижа на мъжа, но след като той измисли феминизма, за да може да се отърве от тези задължения, какво друго им остава на жените, освен да се нагърбят и с неговите задължения?

94

Книжката

преди 1 година

не кара колата.

93

SS

преди 1 година

И като всеки 4-ти е вишист в тая държава затова се управлява от хора прочели една книга през живота си ? А и за това е на туй положение !

92

Анонимен

преди 1 година

за тва сме и най-бедните! парите отиват за издръжка на неграмотни студенти и заплати на преподаватели /пенционери-комунисти деца на активни борци против и т.н./ е има и един процент изкючение, но като цяло се налага промяна на системата!

91

Анонимен

преди 1 година

Така и не завърших. Учих 4 години във ФМИ към СУ с успех 5.70 без никакви усилия и без капка интерес, за жалост. Така се случи, че заминах да работя в САЩ в голяма ИТ компания. За нула време направих какви ли не квалификации, ръководих екип, купих си жилище там, върнах се после у нас. В момента имам собствена малка компания, работя по много проекти, вкл. ръководя няколко екипа в консултантска швейцарска компания на заплата. Убеден съм, че съм от топ 0.01% от най-добре платените хора у нас.

90

sofeto

преди 1 година

Като знам какъв инженер съм ме е страх да отида на лекар!

89

Българин

преди 1 година

Не е точно така. Има и висшисти, като мен, които си работят. Дори и повече от другите. От тези, които са си купили дипломите или са учили в платената форма на висшето образование в над 50-те български висши училища. Работя повече дори и от тези, които си нямат висше образование.

88

Анонимен

преди 1 година

75% бараби, които не се имат за бараби

87

Анонимен

преди 1 година

Еми 50% са висшисти, другите са на Запад., олекна ли ви сега :))) Един вид, нема кой да работи в БГ :)))