26

1. Имаш пълен трудов

преди 1 година

стаж и си се осигурявал? Редно е да вземеш пенсия, по-висока от минималната заплата; 2. Висококвалифицирани специалисти,които съвестно са работили по специалността си 35-40 г., но поради някакви нашенски недомислия са получавали ниски заплати, би трябвало да получат пенсии съобразно с приноса си за икономиката, културата и т.н. на обществото. Какво е виновен той, че държавата е давала на млад специалист заплата почти като на чистачка и е определяла какви осигуровки да се удържат от заплатата му?

25

Не! Минималната

преди 1 година

заплата трябваше да е 500 евро (колкото е мин за ЕС - Латвия) и то преди 15 години!Но пък план Ран Ът трябваше да се изпълни от костовистите и пребоядисаните евроатланДици,които са национални предатели! Ето, вече сме около 5 млн души и докато се наканят да осигурят в България нормален европейски стандарт,няма да има смисъл от никакви увеличения, щото няма да има кой да им работи - Терминал 2 еднопосочно, както направиха 3 млн души са се спасят от колонизираната ни територия...

24

Гоги

преди 1 година

Ако,не бяха хвърлени 8 милярда в земеделието,а бяха дотирани заплатите от държавата, както в Румъния за да може бизнеса да инвестира в нови работни места и ако, бяха затворени всички общинки с делегираните бюджети защото там се пръскат излишни пари за администрация и общински съветници,не обслужващи никого, може и да се получи,но този пост едва ли ще го прочете някой заинтересован!

23

Анонимен

преди 1 година

А пък тези 900 000 души (които нито учат, нито работят) ще вземат точно 0 лв.

22

Анонимен

преди 1 година

От 2007г България е в европейския съюз и се задължава да спазва законите на ЕС!Един от тях гласуват наскоро е,че минималната заплата на всяка страна, трябва за бъде не по малко от 50% от средната на съответната страна!Нека никоя партия да не си приписва заслуги за това!Правете разлика между препоръки и закони ! Така препоръката да се ограничи употребата на животински мазнини , ни я представяна за закон да не ядем сланина и готвим с мас.

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 15, глупости! Нали искате за всички поравно :) Ей на. Поравно е! Ако ще облагаш тези над максималния облагаем дохо трябва да падне и тавана на пенсиите и обезщетения при безработица. Това държавата не може да понесе, защото няма да има праи за нищоправещи и нищоможещи :) Минимален необлагаем доход също е идиотия :) Има едно решение и то е да се премахне сивия сектор и да започнете да си плащате данъците като нормални хора! Не да скатавате под масата!

20

анонимен

преди 1 година

Инфлацията ще е още по-висока тук в ЕС, защото хитрите американски евреи ще я изнесат тук, както ни треснаха кризата преди повече от десет години. Те са майстори в това. И войната може да е тяхно гениално дело, защото скараха европейски държави за доста години напред, ликвидираха си конкурента в лицето на ЕС, макар че е като конспирация, но почнах да вярвям и в тях. Засега фактите са такива.

19

Зозо

преди 1 година

Най-много 760лв. Пари нема - действайте :))))))))))))))))))))))))))))

18

Вълкодав

преди 1 година

Че тя средната заплата в България е малко над 800лв ... значи болшинството ще работят за около минимална заплата!

17

Анонимен

преди 1 година

След 40 г. млади работодатели по фирмте режат по-старите и не дават работа на по-старите камо ли за 800 лева заплати. Държаата също отказва да пенсионира по-рано. И остава в беднос или умира без да може и да се лекува..

16

Анонимен

преди 1 година

Ми искайте, стига само някой да я даде!

15

Анонимен

преди 1 година

Няма ли да е по-добре да се сложи един необлагаем минимум от 500лв/мес и данък върху доходите да стане 15% над максималния осигурителен доход (изравнява се с корпоративен + дивидент). Така в хората и бизнеса ще останат повече средства, а не обратното, да внасят повече в държавата и от там да се разпределят на определени бизнеси, като помощите за кръчмите.

14

Аноним

преди 1 година

от януари 2023 г минималната ще трябва да бъде поне 880 лв. Но никоя политическа сила няма да направи такъв скок.Това благодарение на Кокорчо който задържа тази година ръста на МРЗ и благодарение на нинова която безотговорно вдигна пенсиите

13

Объркали сте се

преди 1 година

Минималната Заплата е Винаги 0 лева - тази, която 100ците Хиляди БезРаботни ще Получават като Руският Газ, Нефт и Ядрено Говори - тотално Спрат до Седмици!!

12

Анонимен

преди 1 година

Вдигат пенсиите , вдигат и броя на вирусите , чисти сметки

11

НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА

преди 1 година

Това е СОЦИАЛ - КОМУНИЗЪМ изкуствени понятия като минимални заплати и ОБЩИ СОЛИДАРНИ фондове дето независимо колко пари внасяш след това се раздават и разпределят на калпак тези пари за мизерни пенсии и за чужди хора. Както и Майчинските от вашите осигуровки да отиват за чужди майки и деца НО НЕ И ЗА ВАШИТЕ СОбствени.

10

Ехххх

преди 1 година

и защо развалихте фантазията на хората, че ще започнат д аполучават по-големи заплати? В главите на финансовонеграмотните е загнездено вярването, че като се увеличи минималната заплата... веднага ще получат повишение :) А сега им казвате истината, че ще плащат повече :) и приказката свърши. Какво беше: по-важно е да се избере вържадане за да вдигнат данъците на ИТ-тата на 70% за да спрат да ограбват държавата :) Не разбивайте надеждите на хората! Само тя им остана! Хахахахахахахаххаа

9

Българин

преди 1 година

С 800лв. МинималнаЩе влезнем в Еврозоната400 евро

8

Един БАЛОН след друг

преди 1 година

Инфлацията НАДУВА балона, тези глупости със минимална заплата друг надуваем БАЛОН в крайна сметка ПРАЗЕН ВЪЗДУХ ПОД Налягане, който ще пукне балоните. Парите се ОБЕЗЦЕНЯВАТ тоест ГУБЯТ СТОЙНОСТ ако ЩАТ и по 6 000 лева да направят минималната заплата ТОВА Е НИЩО няма стойност ЗАД ТЕЗИ ПАРИ.

7

Бройката

преди 1 година

Само увеличават числото и глупавите хора да се радват там заблудени. Вдигането означава намаляване на реалните ви доходи тук и сега в момента, а парите с по-големи социални осигуровки тежести отиват в ЧЕРНАТА ДУПКА това е СОЛИДАРНИЯТ ДЪРЖАВЕН фонд ДЕТО ПОСЛЕ БЪРКАТ от ТАМ и РАЗДАВАТ ПАРИТЕ на ДРУГИ ХОРА но НЕ И НА ВАС.