18

До 17

преди 1 година

А защо трябва да стоят вечно, защото са на някого хора. Всички знаем как се става Директор и какви връзки трябват. Не можете да ме убедите, че всички са компетентни и знаещи. Натискът е за централните софийски училища. Съмнява ме да се натискат за покрайнините.

17

учителка

преди 1 година

Пет години не са достатъчни, за да се докаже един директор става, или не става. В първите пет години той се учи-учи го практиката. И когато горе-долу вече е навлязъл в материята със знания и компетентности, трябва да бъде сменен. Глупаво е. Така на всеки пет години все някой ще се учи да управлява и няма да се стигне до никъде. Ако след атестацията, която е на 4 години всичко е наред, не виждам смисъл директорът да бъде сменяван.

16

Анонимен

преди 1 година

До стига вече А кво, некви млади и "завършили Харвард" ли искаш? Не виждаш ли, че "поколението Z" е лeш!

15

стига вече

преди 1 година

Докога ще държите директори в пенсионна възраст били такива повече от 20 години?Пример-директорката на 120 ОУ София Цветанка Тонева.Герберка и в червата,но се мазни на всички ,които са на власт.

14

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 13, прав си! За определена прослойка образованието не е важно. Никога не е било и никога няма да бъде. Образованието винаги е било прерогатив на богатите и не зная защо е това напъване всички да имат равен достъп до него. В крайна сметка не е равен. И индивиди като теб са доказателство, че не е и нужно.

13

Анонимен

преди 1 година

Съвсем ненужна институция е училището в 21 век.Съвсем...

12

Анонимен

преди 1 година

Идеята е не приложима за българската народопсихология. При такива процедури печелят тези с повече роднини в общината и тези които могат да си купят местата. И на село с кметовете е същата работа.

11

Анонимен

преди 1 година

А всеобщо избирателно право ли ще имат родителите или някаква олигархия се очертава? И други неща са объркващи с това гласуване. В 11-ти и 12-ти клас голяма част от учениците са пълнолетни и могат да гласуват на избори. Защо тогава им се отнема правото да гласуват за директор на училище, та трябва родителите да гласуват вместо тях?

10

Анонимен

преди 1 година

До читател, супер идея! Но учителите за започнат да тормозят децата, които не се справят и ще правят всиичко възможно за да ги гонят от класовете си! Ча съжаление учителите са ярко отражение на обществото ни: злобни, социално осакатени, неразбиращи нищо повече от слайдовете, които са наплескали, нерядко и неграмотни.

9

Анонимен

преди 1 година

Кога 51-о у-ще ще се отърве от този досадник?

8

Анонимен

преди 1 година

Ми правилно! Няма само НПО-та да определят кой да е директор!

7

Анонимен

преди 1 година

До Учител------Ква криза за директори, бе?------- Има криза с обявените и спрени конкурси, а не че няма желаещи за директори. Вие като сте в бранша, не сте ли чул за такава криза? Или сте учител по душа, а не по професия?

6

Анонимен

преди 1 година

До читател"Предлагам при определяне на учителските заплати да има критерии за успеваемост." ...... Това е толкова откъсната от реалността идея, че чак да се чуди човек, защо е толкова популярна. А в училищата с преобладаващо ромско население викаш да са на минимална заплата учителите? Ако е независимо оценяването, няма да имаш учители за такива училища. А ако е зависимо, всички ще имат максималната възможна успеваемост на хартия.

5

Анонимен

преди 1 година

Е тогава ,за да се харесат на родителите , директорите ще си затварят очите и ушите за много нередности / не че с делегираните бюджети не е така / . Не одобрявам директорът да бъде избиран от родителите . Като има глад за директори , защо не ги завъртат тези директори. 4 години директор на елитно училище ,а след това 4 години директор на село или в т.нар. трудни училища.

4

читател

преди 1 година

Предлагам при определяне на учителските заплати да има критерии за успеваемост.Задължително трябва да се въведе твърда част и променлива,която да е обвързана с постигнатите резултати и успехи на НВО, матури, изходни тестове на ниво област,регион и т.н.Не следва един добър специалист и учител да бъде равнопоставен с друг,който влиза в час,пее урока и излиза,без да се интересува как е представен и усвоен.

3

Хмммммм

преди 1 година

Никак не е лоша идеята! Мечтата на синът ми е да отвори свое частно училище по британски модел. Самият той учеше във Великобритания и сблъсъка с българската действителност за него беше културен шок. А е едва на 13 години. Надявам се да реализира идеята си и да помогне с промяната на провалената система в БГ. Тази държава има нужда от радикални идеии по подобие на горната!

2

Учител

преди 1 година

Ква криза за директори, бе? Измислена статия!

1

Анонимен

преди 1 година

ако имат над 51% акционерно участие, да. бедният няма право на избор