26

Анонимен

преди 1 година

не пикайте при горепосочените условия нс да приеме нужното законодателство.

25

…!!

преди 1 година

Така ще бъдете био-натурални, нали сега е модерно биото!

24

necromant

преди 1 година

спрете тази луда планета Земя, искам да сляза и да се махна на милиарди светлини години, от тази планетарна лудница..

23

Тото

преди 1 година

До 29:Баце , опростяването е повсеместно и потрисащо. Направо се плаша .

22

Анонимен

преди 1 година

По-*** статия отдавна не бях чел... Има един дял в електротехниката, наречен мълниезащита. Всяка сграда, строена през последните 50 години има такава защита и това лесно се познава по гръмоотводите на покрива. Останалото са пълни глупости...

21

Анонимен

преди 1 година

При гръмотевична буря не бива да се къпете до напролет.

20

от 25

преди 1 година

Не знам колко са стотинкаджии западняците, но знам че докато у нас обясняваха колко се цапала природата и трябвало да си плащаме пликчетата в магазина и да ползваме хартиени торби, в Англия в техните вериги Теско и Сейнсбъри раздаваха найлонови торбички на килограм. Като дойдеше събота пазарен ден в градчето което бях площада пожълтяваше от търкалящи се торбички на Сейнсбъри. Има и много други примери за които е дълго да пиша тук.

19

до 25

преди 1 година

Вероятно има причина, и смисъл, иначе знаеш, че са стотинкаджии, и няма да направят нещо по-скъпо, ако може да стане по-евтино. Според мен, причината е в това, че медта е по-безопасна откъм бактерии и т.н. отколкото пластмасата, в която има доста химикали. Аз примерно в България никъде не съм виждал медни тръби по жилищата, пък и за продаване не се сещам, да съм мяркал - не съм търсил специално де.

18

от 21

преди 1 година

Съгласен с теб. Медни тръби ползват и англичаните. Значи западняка да му мисли, на нас от години ни обясняват как медта е скъпа, а ония от запад продължават с разхищенията. Аз съм сигурен, че у нас ако можеха и пластмасови кабели щяха да ползват. Не разбирам защо трябва да четем някакви статии копирани от някой жълт западен вестник! Важно е плебса да е наплашен. Опасно е да сме под дърво или в полето при буря.

17

Без газ

преди 1 година

Без газ и без душ :))))

16

до 21

преди 1 година

Германците си ползват медни тръби навсякъде за водата вкъщи. И да ти кажа, доста добре изглеждат, след примерно 20 години употреба, вътре нямат никакви запушвания. Ползват пластмаси само за каналите. Колкото до тая статия, спрях да я чета, след като разбрах, че мобилният телефон не можел да привлече мълния. ВСЯКА електроника, всичко, което работи с електричество, дори стъпките на човек по земята, може да привлече мълния.

15

Анонимен

преди 1 година

Аз даже ч. не си бия по време на буря, че знае ли човек....

14

Анонимен

преди 1 година

Мноу плоска статия, копирана от нейде. Ако в САЩ все още ползват метални тръби, това не значи че ние тук имаме. За бедния балкански просяк има само полипропилен. Ако все още някъде има поцинковани тръби, то това е някоя стара селска къща където са се нанесли ония от "кафявата" боя. Тъй, че при нас измислената ви статия не е много актуална.

13

Анонимен

преди 1 година

Ама че неграмотно преведено: "огромни разделения на зарядите"... Нарича се потенциална разлика.

12

философ

преди 1 година

може и да е така , но може и да не е така , а пък може и да е така , или пък не !

11

Зевс

преди 1 година

За най-сигурно по време на буря заставате в средата на хола върху гумена подложка, увивата се в синя изолента и ми се молите да не ви трясна :)

10

AC DC

преди 1 година

Всички сгради трябва да имат гръмоотвод, според техническите изисквания. Освен това отдавна се използват PVC тръби за вода, дори повечето душове са пластмасови, само боята е металик. Много ми е интересно само, кой ползва душ и вана на открито, както е посочено в статията?

9

Анонимен

преди 1 година

Аз съм дипломиран инженер с елекроника, физиката ми е хоби. От тази статия ме заболя глава и съм тотално объркан от прочетеното.

8

Анонимен

преди 1 година

А мога ли да пиkaя през време на буря. Страх ме е да не ме удари тока през чуркaтa от ВиК-то.

7

Анонимен

преди 1 година

Гръмотевичната буря - пръв приятел на Запада в стремежа да спести газ и да остане независим.