12

Иванов

преди 1 година

Да няма топла вода в Швейцария?!? Доживяхме и това... шанс е за хубавите български ски курорти като Банско и Боровец!

11

Анонимен

преди 1 година

Горките туристи. Ся къде ще карат ски и сноуборд? В Давос и Зас Фе има сняг по върховете там е подходящо за ски през лятото

10

Един Българин

преди 1 година

До 5 Ходете на Банско и на Алеко - там Цеко с години пести електроенергия, като спестената такава се превръща в опашки от вас. Преди 18г карах за последно на Банско и кабинката "летеше". И сега я пуска бързо като има състезание. На Алеко пък като не пуска влековете и лифтовете постига 100% спестяване на енергия и яко панетене и носене. По някаква причина има адски много мазохисти, които карат на Банско и Алеко.

9

Анонимен

преди 1 година

Крайно време е да се спре това разхищение на енергия!На запад всичко светнало като коледна елха!Само тука от памтивека сме си черна дупка във вселената!

8

Анонимен

преди 1 година

До Нещо послъгват - Не виждаш ли, идеята е не че на някои ще им е по-трудно, идеята е на ВСИЧКИ европейски държави насила да им е трудно и гадно и мизерно, независимо дали имат ток или газ! Всички насила и ненужно "трябва" да пестят и да се лишават! Понеже това въобще не е свързано с някакви си войни и санкции, това е изпълняване на плана за ограничаване на потреблението и тн. Agenda 2030

7

Нещо послъгват

преди 1 година

Швейцария е 8.6 милиона население а имат 5 атомни централи които генерират около 35% от енергията. Останалото идва от от 682 ВЕЦ-а. Наскоро построиха един много голям. Само около 2.5% от енергията им идва от конвенционални ТЕЦ. Швейцария не е зависима от руския ГАЗ нито от въглища. За да имат недостиг на ток значи явно и там има кражби и далавери като при нас и си продават евтиния ток на съседните държави.

6

Антинатовец

преди 1 година

Да купуват шистов газ от САЩ и да решават проблема. Искаха санкции поличиха рецесия на цяла Западна Европа мислейки на Путин мръсно да правят. Получиха си го . Който е дружка с краварите добро не е получил.

5

Анонимен

преди 1 година

"лифтове могат да се движат с по-ниска скорост и по този начин да пестят ток" айде бе? Ако на нормална скорост харчи по 1 киловат в минута, а на по-бавна скорост харчи по 700 вата в минута ама ги вози вместо за 10 минути - за 15, какво пестим? Бяха ме излъгали преди години да си купя "спестяващ вода" моноблок, вместо да пусне примерно 6 литра, пуска 4 литра, и резултатът е че вместо по веднъж, пускаш по два-три пъти водата и хабиш двойно повече.

4

MaйMyнaтa

преди 1 година

И швейцарските банки да иэключат алармите и камерите, може и трезорите да отключат эа пестене на енергия

3

Анонимен

преди 1 година

егати наглеците, хората няма какво да ядат тия ски сезона им бил незнам какво. мръсни швейцарци химарс за вас дано Америка ви удари мръсни банкерчета

2

Анонимен

преди 1 година

и за Швейцария ли да се притеснявам сега?

1

Анонимен

преди 1 година

Значи, голям дерт ми е ски сизонът