92

Дедо Гочо

преди 1 година

47 645 работници без специалност ще са нужни . Тъй като създават продукт с висока добавена стойност

91

Липсват кадри за

преди 1 година

овчари,овцевъди,животновъди, свиневъди в БГ

90

Пепката

преди 1 година

До 102Че работим за чужди компании е вярно, само че заплатите, които ни дават са все едно сме в съответната държава. За справка, последния път предложенията към мен бяха за 5$ до 9$ хиляди долара месечно бруто, като се плащат осигуровки в България, сам си прави сметката, колко е в нето. Такива са заплатите, без значение каква ти е локацията. А дали сме индийците на Европа, не знам. Правим доста по - добри продукти и получаваме много повече пари от тях. Просто в цял свят има огромна нужда от IT

89

Чобанин

преди 1 година

Това е показателно какви са секторите в икономикта ни, плюс големия % нищоправещите в държавната администрация.

88

Много ясно

преди 1 година

Трябва им евтина работна ръка, а не квалифицирана, както тръбят по медиите

87

Анонимен

преди 1 година

Търсят хора, на които да плащат минималната заплата. Според мен по-скоро се търсят бизнесмени, които умеят да правят бизнес. Сега мутрите са присвоили печелившите бизнеси в България, но не умеят да ги ръководят

86

от село

преди 1 година

а комбайнери или хлебари не се ли търсят ?

85

безработен ИТ

преди 1 година

Ще записвам курса за бармани и серитьори, киро ме докара да си загубя хляба

84

?????

преди 1 година

Защо си мислите че на Запад е по различно?Отворете някой сайт за работа в UK и вижте.Масово заплати от 21к годишно,след данъците 17841 или по 1487 месец.Това за нищо не стига.Сега ги предупреждават,че сметките им ще са по 400-500 на месец с новото увеличение от Октомври от 85%,Януари ги чака още едно от 15%.От миналата година вече се вдигнаха 2 пъти.Като се добави наема, Кендъл таксата,транспорта и нищо не остава.Тази заплата е за завършили университет,в областта на здравеопазването .

83

Анонимен

преди 1 година

"Масово се търсят хора които да са без образование.Така е в България." Не е хора без образование и не е само в България. И на "запад" се търсят добри водопроводчици, електротехници, и хора, които поправят домашна техника. Изобщо, работници с добри умения се търсят и са добре платени. Само в България ИТ-та са на някакъв пиедестал. Предполагам защото работят за чужди компании като "индийците" на Европа.

82

до анонимен 94

преди 1 година

а кой щи произведе компютъра бе, програмисте. Ако няма кой да ти го направи, ще програмираш водопадите.

81

Да допълня...

преди 1 година

До до 76 80 И тогава имаше бедни и богати.Лъжеха ни че има социално равенство.Пример: На Кеворк Кеворкян му откриха 600 000 лв.в каса на вилата. Пишеше го във в. Раб. дело.Как мислиш ? От равенството ли е бил ? Ами членовете на ЦК на БКП ? За всяка Нова година по 20 000 лева подарък от Живков.Толкова беше шестицата от ТОТО 2.Пари които обикновен българин не можеше да събере за цял живот.

80

Иво

преди 1 година

А скоро и стругари, машинисти и оператори на различни сложни машини, авто-, авио- механици, и други още по-сериозни професии, които не са толкова "престижни", като лапане цял ден мухи на стола. Нерде София, нерде Стамбул......

79

Анонимен

преди 1 година

Масово се търсят хора които да са без образование.Така е в България.

78

Помня

преди 1 година

А какви специалности имаше на времето....Е хеее !Изтуфчия- изкопни работи , оператор с биологични единици- дояч , партиец , доносник , подмазвач и т.н.И нямаше безработица.Вземи го там на работа, да не вее крачоли по улицата.Голяма производителност на труда.Силна икономика.Ех , спомени , спомени от славното социалистическо минало.

77

Анонимен

преди 1 година

Десетилетия наред производстото изискваше все по-образовани и квалифицирани кадри. Днес нещата са коренно променени. Квалифицирани и образовани вече не са нужни, достатъчни са само малък брой такива, докато обурудването и машините могат да правят и произвеждат почти всичко за да реализират големи печалби на собсвениците, а човекът който ги обслужва не е нужно да е високо платен квалифициран работник. Скъпи електронни схеми се произвеждат от ниско квалифицирани и ниско платени работници които само знаят къде да сложат чипа и кой бутон да натиснат.

76

Анонимен

преди 1 година

Това кореспондира със статията за нечетящите българи. Ето ви занаяти - стройте, мажете, шиите, гответе, сервирайте. Целта е да сте обслужващ персонал, такава е ролята на гоите. Само "богоизбраните" могат да бъдат артисти и интелектуалци.

75

Анонимен

преди 1 година

няма пари ,всичко е скъпо

74

АйТито се спука

преди 1 година

Вече не се търсят програмисти. Който взел парите - взел. Всички големи АйТи корпорации съкращават кадри в момента.

73

Анонимен

преди 1 година

Научете се да играете добре футбол.Минете през лудогорец после с късмет в Бляк Бърн Роувърс и с по голям късмет в Тотнъм и дай боже в Ман Сити ако искате наистина къща и Рейндж Роувър а не в метрото макар и Лондонското