30

преди 15 години

eй, бойко, грозен - що прати мутроченгета си да ни бият, бе *** долен

29

преди 15 години

boko tikvata e edna mutra-otdade li se vyzmojnost ne propuska da se pokaje pred kamera.stana mediina zvezda blagodarenie na dylgiq *** stanislavi trfonov.BTV korumpiranata tv. sy6to e zad gyrba mu.tq ima za cel da zamaje o4ite na obiknoveniq bylgarin.madein bulgeriiii6

28

niki

преди 15 години

по-добре да умрат 300 Човека от ината си, отколкото 2 милиона софиянци от простотията на Суходолци. разрешението на вьпроса е много лесен и то е >суходолци да бьдат отчуждени и суходол да стане зона затворена. обаче нали селянина си е селянин и такьв умира.

27

suxodolkaaaaa

преди 15 години

kolkoto ti si sofianec tolkova i nie sme.iskam da ti kaja che suxodol sa6testvuva o6te ot tursko robstvo,mnogokratno e razrushavam i postroqvan na novo.a informaciqta q imam ot edna kniga "istoriqta na suxodol" ako ti e interesno mojesh da si kupish struva 2 lv.zemi q i 6te vidish che suxodol e sazdade mn mn mn predi smeti6teto da e tam :)

26

anonimna

преди 15 години

napalno si prav,az sa6to jiveq v suxodol i mirizmata e ujasna i smeti6teto naistina e mn blizko do ka6tite

25

преди 15 години

*** БОЙКО НЯМА ЛИ ДА ПРАТИ МУТРОЧЕНЕГЕТА СИ ПАК ДА ПОНАТАУПАТ ХОРАТА - МАЙКА МУ *** И ДОЛНА НЕКАДЪРНИК

24

bokluk4o

преди 15 години

Поради преките ми наблюдения върху балирането и трупането на бали в района на г.Искър в продължение на 3 години мога със сигурност да заявя, че тези приблизително 220 000 бали (или 200 000 тона) са "заковани" завинаги там. Просто чисто технологично не могат да се махнат. Еластичността и UV-филтрите на фолиото, с които са опаковани тези бали е 24 месеца в най-добрия случай. Поради невероятно разнородния характер на родния *** може спокойно да се намали наполовина реалния експлоатационен срок. По прости сметки това означава, че след около 6 месеца над 90% от балите, ве4е няма да могат да бъдат помръднати просто защото няма да имат необходимата здравина. Което от своя страна значи, че ще трябва да се изгребват насипно...отново. Или най добре да си стои тази малка планина от смрад и мизерия на по-малко от километър от софийското летище и на не пове4е от 2км. от Дружба. За разлика от много от хората, които ще прочетат това, аз съм бил на летището и съм се срамувал, когато хората вадят кърпи, пръскат парфюми и бърчат носове. Чувството на "Горд Българин" някак си се свива и е доста унизително. Този "погреб" в г.Искър наистина е едно от чутовните недоразумения и връх в националната ни простотия. Това е абсолютно доказателство, в колко тотално счупена държава сме се родили и жевеем. Само не ми е ясно едно...Защо ужким сме ментално надарени, а позволяваме на уникално прости хора да правят каквото искат (основно глупости) с държавата и живота ни?!!!

23

Серж

преди 15 години

Браво Бойко, браво Борисов. Хубаво е да се знае, че кметът хвърля еднакво огромни усилия за охрана на пед**ски парад и за потушаване на демонстрации на хора, искащи нормален и чист живот за децата си.

22

суходолка

преди 15 години

И този т.н."незначитилин брой" жители на Суходол тлябва да умират ли заради тъпия комплексар ББ???А завод няма и да има, защото НЯМА СМЕТКА ЗА ББ И КОМПАНИЯ!!!!!Но като стане кмет на България, тогава ще стане ясно на всички за какво става въпрос!

21

преди 15 години

*** на София да вземе да си остане там, а не в Суходол. Бойко Борисов е просто една медийна фигура имали възможност за изява този човек просто не я пропуска.Ужас! Съвета ми е да вземе да си върши задълженията, а не да говори само глупости.

20

Доню Донев

преди 15 години

След което по искане на участник във форума конкретизирах:"Вече казах, че е противоестествено и екологично вредно да се унищожават битовите отпадъци. Впрочем може и да си спомняте подобни изказвания на тази тема от признат световен специалист в тази област - проф. М. Златева. Както и предлаганите решения. Това първо. От друга страна от хилядолетия, а и в момента като почти доминиращ метод, включително в най-богатите страни, се използват сметища. И от трета имате примера с Пловдив. Години наредсе обяснява обаче, че около София нямало подходящо място за сметище - едва ли не единственото възможно и вече употребено е това в Суходол. Всички търсят и все не намират. Е, в това може и да има нещо верно - все пак където има природно образование, подходящо за сметище, то обикновенно е падина с водоизточник, добри условия за живеене и там вече са се заселили хора. Но какво пречи тогава да си построим сметище? Сметнете колко са годишните отпадъци в София и ще видите, че по обем те са примерно колкото е обема на един стадион. Между другото физическото мислене е може би най-дефицитната част от човешкото мислене. Спомняте си, че бяха платени на Пловдив 47 000 000 лв. да 200 000 т. софийски отпадци. Това прави по 235 лв на тон. Ей богу, аз съм готов да утилизирам лично по един тон отпадъци всеки ден на такава цена. Че дори и по цената за тон по вътрешни цени за един град - в София тя е между 100 и 200 лева. А 200 000 тона отпадъци /изпратените в Пловдив/ е съпоставимо с обема на коритото на най- големия строен у нас кораб, то е метално и по скъпа тенология, но цената му е мнагократно по ниска от тези прословути 47 000 000 лв. Та ако беше построено бетонно и дори метално корито всичко щеше да е по-просто и поевтино. Изобщо тази цена беше съпоставима само с цената на нашите ББ кубове за ядрени отпадъци. Но тези неща само за илюстрация. А сега накратко съвсем конкретно. Разгледайте с гугълските или майкрософстки системи терените около София и ще видите сухи и голи баири. Изберете си еди такъв, проучете го и направете след това върху него взлъбнатина за сметище. Както и да я изработвате - с техника, дори с изкопчии, тя ще ви излезе с порядъци по евтина от завод. Анай-евтино е с насочен взрив. Доколкото знам, цената на депото в Цалапица е 20 000 000 евро и вклячва и проектирането, и копането, и застилането с глина и пластмасово фолио, а възможно и далавера. Е, стига толкова тук. Ако някого го интересува повече, аз съм на разположение."

19

Доню Донев

преди 15 години

На 24.04.2008 във връзка със "Съдът затвори Суходол, Бойко обжалва" писах:"Повече от година и половина Б. Борисов не казва нито "да", нито "не" на предложението ми за решаването на проблема с отпадъците. Изпратих му го и по Д. Здравкова, и по пощата /сега живея във Варна/. Изпратих предложението си и до Кисьов /тогава беше председател на ОС в София/ по Кирчев - резултата е същия. Естествено, не съм очаквал друго - все пак имам сериозен жизнен опит - и пряко и косвено съм репресиран по време на комунизма, но все пак съм и учен, и политик, и най-вече христианин. И сега няма смисъл да се обаждам, но пепелта удря съцето ми, както казва Ойленшпигел... Та и за отпадъците, и за много други неща има прости, евтини и ефективни решения, но те са противопоказани на съвременната система. Това се разбира от все повече хора, включително привелигировани. Въпреки тоталната валидност на анекдота на Шафаревич за мишите опашки и човешките глави. Да, и само още нещо - унищожаването на битовите отпадъци чрез изгаряне или друг начин е противоестествено и екологично вредно - не знам защо еколозите мислят само за големите животни, след като е известно, че тяхната маса е от порядъка на 1/3 от живите организми и ако отнемем на микроорганизмите част от храната им, т.е. нашите отпадъци, това води до много по-тежки екологични последствия отколкото изчезването на множество големи редки животни."

18

преди 15 години

Той може всичко! Обърнахте ли внимание на взривовете? Сутринта на полигона, цял ден по телевизора, а на другия ден мач рита с некви ветерани. Не знам само кой е спечелил - не съм пускал телевизора!

17

преди 15 години

Какво очаквате от една мутра, която по цял ден се показва по телевизии, предавания и къде ли не? Да не чакате той за вас да мисли? Той си е вкарал един бръмбар в главата, че е най-великия и че цяла България е негова. Некадърна ***.

16

gogo

преди 15 години

Това сметище е на 500 метра от 1вите къщи в Суходол ........И да е във вашия квартал и вие ще протестирате!

15

преди 15 години

Ние сме 4 хиляди души обречени в името на просперитета на кметаА помните ли, имаше една кампания "Не сте сами"?Такаааам, ш се сетите кой е Боко Тиквата и кои бяха/са Секюрити иншурънс къмпани! Завчера придобиха Суходол, днес цяла София (с билети левче, с паркове Възраждане и тям подобни), УТРЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.Уважаеми тикви, Боко Тиквата е лимитиран само и единствено в границите на Република България. Не го забравяйте - у Европа никой нема а му даде да гепи! Но и никой от Европа не е длъжен да ви бърше дупетата, ако вие самите не можете да се справите с тази задачка ;)

14

bg.post

преди 15 години

С риск да се повторя-навсякъде живеят хора.*** би трябвало да се извозва в извъннаселени места,и за това би трябвало да застанем твърдо зад Суходолци и да протестираме заедно с тях вместо да се заяждаме къде повече е миришело.

13

реалист

преди 15 години

Хората, които са живели в Суходол преди създаването на сметище, са незначителен брой спрямо тези, които са дошли да живеят след изграждането му. Всички са имали възможност да бъдат обезщетени и да се преместят, но пак ДОБРОВОЛНО са избрали да останат там. И всъщнос, динственият протест, който има смисъл, е да се настоява за по-скорото започване и завършване на завод за отпадъци. При такъв протест и подкрепата от останалите софиянци ще е по-голяма.

12

суходолка

преди 15 години

А хората, които са родени и живеят от 50 и 100 години там!И освен това капацитета на сметището е изчерпан отдавна и в момента се натрупва нова планина Люлин 2 ,а това е много, много опасно!!!!!!!!!!!!!!!!

11

МАХНО

преди 15 години

МНОГО СТЕ ЖАЛКИ БЕ ХОРИЦА МИЛИЕДИН ПЪТ СЕ ПРОТЕСТИРА ЕДИН ПЪТ СЕ ПОКАЗВА КОЙ КОЙ Е ??ПОВТОРИ ЛИ СЕ ПОТРЕТИ.... ТОВА ВЕЧЕ Е ГЛУПОСТ?ИГРАЕТЕ СИ НА СТАЧКИ НЯМАТЕ СИ ДРУГА РАБОТА И ТАКА ЩЕ Е ДОКРАЯ НА СВЕТА НАЛИ ИМАТЕ ТАКАВА ПЕСЕН?? АЗ СЪМ МАХНО А КОИ СТЕ ВИЕ .... ЛИЧИ СИ ПО ДЪРЖАВАТА ВИ...