24

Анонимен

преди 1 година

Всеки пълнолетен, който не учи, трябва да си плаща здравните осигуровки.

23

???

преди 1 година

Докога държавата ще прецаква държавните служители с намалени заплати, за да плаща държавата на 100% осигуровките, а не на 60% както при останалите работодатели?! От тези 100%, държавните служители само губят.

22

Анонимен

преди 1 година

до 25 - "Защото в това няма никаква логика. Защо заплатите им се плащат от държавата, съответно ако започнат да плащат данък означава държавата да извади едни пари от левият джоб и да ги премести в десният." Първо не е така, държавата поема и личните осигуровки и удръжки на служителите, което значи че при 1000лв бруто, в частния сектор ще получат с 225лв по-малко. 2. В държавата от всеки "джоб" се плащат в различни неща и когато не са в правилния, се крадат/ползват за други неща по-лесно.

21

Lan

преди 1 година

Виж ти...новина на 25 години.

20

Анонимен

преди 1 година

Някой трябва да пълни касата и заради 100К украинци и се търсят още чували за поизтупване...Ненормалници!!! Плащаш едни вноски за правото да се наречеш осигурен и тогава да платиш на пазарни цени... Абсолютен фарс!!!Изхода е да се демонополизира здравната каса и да има частни такива със индивидуални партиди!!

19

...

преди 1 година

Робите трябва да работят , ама ха. кой ще храни паразитната политическа класа + държваните служители

18

Като

преди 1 година

искат коректни платци да се смени системата...Всеки да има поименна сметкъ за здравните осигуровки..А не едни внасят или им удържат, а после от наличните средства се ползват трети лица...Ако се продължава в същия дух, скоро никой няма да плаща здравни осигуровки...Така или иначе, при нужда от лечение всеки си плаща за всичко...

17

До Бено

преди 1 година

Защото в това няма никаква логика. Защо заплатите им се плащат от държавата, съответно ако започнат да плащат данък означава държавата да извади едни пари от левият джоб и да ги премести в десният. Просто няма смисъл. И преди някой да се изкаже- работя в частният сектор.

16

Магелан

преди 1 година

До кога тези бирници рекетьори ще изнудват безработните българи който нямат и една стотинка доход да си плащат здравните осигуровки.Можахте да осигурявате украинските бежанци а във същото време извършвате геноцит към собствените си български граждани.

15

Да допълня...

преди 1 година

До Анонимен 15 И да им отнемат дипломите.

14

Питам

преди 1 година

А с ромите как стои въпроса ? Забравили са ги.

13

ИВАНОВА

преди 1 година

Нищо ново! То винаги е било така !

12

Анонимен

преди 1 година

Това е една доста провокативна новина. То всъщност не е новина, а списване. Така е от много време насам. Защо го пишат сега не знам. Предполагам, но не казвам със сигурност.

11

ред трябва да има. 5

преди 1 година

всички абитуриенти под строй в НАП да попълват декларация 7 и да си плащат осигуровките.

10

Анонимен

преди 1 година

абе направо им пратете ЧСИ за неплатени здравни осигуоровки.

9

Анонимен

преди 1 година

До Възмутен Не само мангало. Има и много болни бг които зимат пенсии много повече отколко са внесли, но те са от здравната каса където здравите плащат кръвен данък за да се издържат болните. И проблема става ако не си болен а и няма как да внесеш че си без работа. Излиза че си виновен че няма работа и трябва да умреш че не може да се лекуваш. Болниците измориха доста хора така както жената във Враца,

8

Възмутен

преди 1 година

А мън галите дето цял живот се водят болни и цял живот една ст7нка не са плащали защо ги лекуват?Защо?

7

Анонимен

преди 1 година

Плащаме солен здравен кръвен данък а зъбите са само платени. Как става това и защо лъжете че е бесплатно.

6

Анонимен

преди 1 година

както и не упражняват трудова дейност, за която подлежат на здравно осигуряване ???? ало безработни не работят но трябва да оплащат здравни как така за едни трябва а за други търтеи не.

5

Бено

преди 1 година

А кога държавните чиновници ще започнат сами да си внасят осигуровките? Никоя власт не промени тази недправедлива уредба.