13

доктор

преди 1 година

До 11Когато сиренето старее, губи вода ... От това се променя процентуално количеството на мазнините. Т.е. вътре няма да има повече мазнини, казеин или сол отколкото е имало в началото, но повече като процент от общата маса. Пример с една тенджера супа. Слагаш вътре 3 суп. лъжици сол и чаша олио на 2 литра вода, ако я изядеш "сега" една чиния - ще поемеш само част от солта и олиото... Остави я да ври докато остане само една чиния вода - и ще изядеш с нея всичкото олио и сол наведнъж...

12

Анонимен

преди 1 година

Надали ще умрете от висок холестерол, защото ядете кашкава и сирене. В момента 80% от населението яде готова храна или полуфабрикати пълни с палмова и незнам още какви ли не мазнини и химии. Качеството естествено е ниско, а продукцията пълна с какво ли не, това разболява.

11

11

преди 1 година

"Колкото по-твърдо и зряло е сиренето, толкова повече мазнини съдържа" - ама извинявайте, но това са глупости. Не може нещо, докато старее, да се увеличава някоя от неговите съставки. Може само да намалява. Идиотска работа.

10

Анонимен

преди 1 година

Холестеролът зависи най-много от лабораторията, по-възрастните са в друга група, променена е формулата за тях и е посочен точно статинът, който трябва да бъде изяден. Цитирам наредба от 1.09.2014 година от министър Москов.Наистина тази статия се повтаря всяка година няколко пъти и няма нищо общо със съвременните изследвания. Без мазнини и въглехидрати с години, свалени 20 килограма до 55 и...холестеролът се качи с две единици?!? Как се лекува нещо, което е с неустановена причина? Версии много.

9

Анонимен

преди 1 година

Ама сега като се върне Боко на власт ще каже другите са виновни и ще вдигне цените на храните още. За да могат неговите хора да купят по още едно ламборджини на децата си

8

Анонимен

преди 1 година

Доста ретро статия. Американски стил - мазнините се превръщат в мазнини. Абсолютно погрешно разбиране. От една година спрях сладко, бял хляб и подобни пакетирани ***. Всеки ден ям мазни сирена, месо, риба. Холестерола ми се нормализира след само 4 месеца режим

7

химик мазников

преди 1 година

аз ям тлъсти наситени мазнини, ама от най мазните и от най най наситените.никакви омега 3,4,5,6,7/8 и прочие лигавщини.

6

Анонимен

преди 1 година

Точно, дядо си отиде на 93 и го помня как носеше по нивите хляб, сол, лук, сирене и една разтопила се от горещината сланина, това му беше почти ежедневна храна плюс обявеното за вредно днес прясно мляко на попара. Верно, че всичко си беше тяхно производство и вероятно доста по-чиста храна от днешната. Хранеха животните с каквото си произвеждат, царевица и др, не смески, не гранули. Сега хем некачествена храна, хем на цената на деликатес.

5

Кикорко и Кокорко

преди 1 година

направиха Бялото Саламурено Сирено по-скъпо от Златото, сега ще ни пишат, че Традиционна за България Храна е Вредна с Холестерол - за толко *** ни мислят!

4

Анонимен

преди 1 година

В днес бг ядат храни богати на глупорол и трололол.

3

Недоумение

преди 1 година

В това време, да си на Балкана, под сянката на някое голямо дърво, нарязани домат и краставица, и парче сирене, и студена домашна ракия. Е, после и да вдигна холестерола, от жената ще е!

2

Това Са Ми

преди 1 година

Любимите Храни, но Киро Измамата с 3 пъти Инфлацията си спрямо Съседна Румъния, ми ги отне Тези Храни - сега Хладилника е Празен, дори съм го Изключил, че и Тока е с много Пари!

1

Асан

преди 1 година

Сиреньето 10 лв. килото яж само салам народен 5 лв. килото :)))