28

Анонимен

преди 1 година

До Към коментар 24 Махат данък пенсия и всеки си внася в банка или където иска или харчи. А сега бачкам за фирмажия и уж ми внася а после държава уж ще ми плаща и накрая нищо или някой трети фонт уж ще ми дава парите.

27

Динозавър Карабаджак

преди 1 година

КОГАТО РАБОТЕХ В "МАРИЦИТЕ" И СИ ПОЛУЧАВАХ МЕСЕЧНИЯТ ФИШ ЗА ЗАПЛАТАТА,ОТЛЯВО ИМАШЕ ТРИ ПТИХОДНИ НАЧИСЛЕНИЯ,А ОТ ДЯСНО ЧЕТИРИНАЙСЕТ РАЗХОДНИ ОТЧИСЛЕНИЯ/БЕЗ КРЕДИТИ/.НЯМАШЕ САМО ДАНЪК ДАШ ХАКЪ/ПО ПАМЕТ/ЗА ТЪРКАНЕ НА ЗЪБИТЕ ПРИ ЯДЕНЕ.....ТО НЕ БЕШЕ ОБЩ ДОХОД,ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ,МЕНСТРУАЛНИ СМУЩЕНИЯ..И КАКВОТО ТИ ДОЙДЕ НА АКЪЛА...

26

Анонимен

преди 1 година

christianski masakeri teroristi, za vas usa bombi s plastane po smetka sled dostavkata.

25

Към коментар 24

преди 1 година

Що е то принос: Работил си, получавал си възнаграждение с подпис, по ведомост, а не под масата със социален статус значително над средния, изпълзяват "яксперти и списияалисти"прилагат тяхната си "математика" -конспиративен хаос от нормативни актове и документи, в резултат на което получаваш унизителна добавка към минималната си пенсия.

24

Дедо ви Морз

преди 1 година

от Океански риболов: В тая тарикатска държава няма нито една реална пенсия. Не става въпрос за размера на пенсиите като общо. Почти всички пенсии са завишени, с много малки изключения-занижени и то унизително и престъпно. Пенсионната с-*** в тая територия от много години я сътворяваха и сътворяват управници, които все едно развиват читалищна самодейност, нямащи елементарно понятие що е това труд, категория, квалификация, а за приноса ще ви обеснят балканските плямпала.От един Океански риболовец.

23

Анонимен

преди 1 година

Крадлив Дедо докара всички разбойници като Ники Василев, Шулева, Байко Барисав. Единственото полезно дело на Крадив Дедо беше, че изгони Крадлив Иван от втори мандат. Крадив Иван беше замислил още ужасии. "Справедливостта" за либертарианци като Ники Василев и Шулева, е "неравенството и несправедливостта". Справедливо е да има бедни, справедливо е да има богати на държавна издръжка. Справедливо е парите на държавата и народа да се дават на богатите и бизнеса. Справедливо е народът да е беден.

22

до да но

преди 1 година

Прочетете повече как Костов и Нейков са орязали пенсийте. Все едно ако приемем еврото да кажете-Петков ми намали заплатата от 1000 лв. на 500 евро. Тогава заплати и пеисии се индексираха за всеки месец- Например: Пенсия 150 лв. След инфлацията и компенсацийте става 130000 лв. /хляба 1000 лв/. При деноминацията става 130 лв. Ако процеса беше продължил е можело да стане и 160000 и пенсия 160 лв., но дали щеше да е по-добре. И със заплатите беше същото. Но да се сравняват двете цифри е безмислено.

21

въпрос

преди 1 година

И таз май не е разбрала как ще ги преизчислят през октомври. Щяло да е дохода от последните 12 мес. Да ама за всеки когато се е пенсионирал/то на тоз доход му е изчислена пенсията/. А за тези пенсионирани преди 2008 се взема дохода от тогава. И се преизчислява от 2008 г. насам по модернизирано швейцарско правило и на 700 хиляди пенсионери ще се получи увеличение. Ще има масово презастъпване на новоизчислена с минимална пенсия и догодина до туй време ще обясняват причината.

20

Радослав

преди 1 година

До 19: разликата е, че тогава всички са плащали осигуровки, а сега само реално работещите плащат осигуровки, останалите само реват за помощи и повече пари от общата каца. Държавните служители получават заплати от данъците ни и не плащат осигуровки. Аман от комунисти на държавна ясла.

19

Анонимен

преди 1 година

Преди 1989 всички бяхме на държавна хранилка. Това го забравете. Разделяй и владей няма да мине.

18

Радослав

преди 1 година

До 17: стигаха защото имаше 1.5 милиона пенсионера и 4 милиона работещи. Сега имаме 2.5 милиона пенсионера, 1 милион социално слаби, 1 милион на държавна хранилка и 1 милион работещи които да издържат всички останали! Докато имаме 2 милиона на държавна ясла които са с най голямо реване за пари, а не внасят нищо парите все няма да стигат.

17

Анонимен

преди 1 година

Преди 1989 година осигуровките бяха 23,1% от разходите на работодателя за заплати и осигуровки. Сега са 27,5%, но парите все не стигат, а преди 1989 година стигаха. Как става този номер? Единственият отговор е, че сега доходите ни да мизерни

16

Николай II

преди 1 година

Коя партия намали удръжките за пенсия от 29% на 16%.Хайде всички да си спомним.

15

Анонимен

преди 1 година

Несправедливостта при пенсиите е ясно как се премахва - с ежегодно преизчисляване на пенсиите с осигурителния доход от предишната година и без минимална пенсия и таван на пенсиите. Въпросът е има ли пари за това, но от друга страна без справедлив размер на пенсиите, пак ще се укриват осигуровки и няма да има пари за пенсиите.

14

Анонимен

преди 1 година

Преди преизчислението на пенсиите трябва да се пресметне има ли пари за това и сумите да се вкарат в бюджета. Това се прави при работещ парламент и не от служебно правителство. Новото редовно избрано правителство, което е от 13 декември 2021 година нямаше време да го направи и нормалното беше да го направят през 2023 година. Ако успеят да го направят от октомври 2022 година това си е постижение.

13

Пак на улицата

преди 1 година

Трябваше това да се преизчисли декември 2021. Сега октомври 2022. И ще стане пагаклама, и правителството ще се извини или няма да го има - И ОТНОВО 780 000 ПЕНСИОНЕРИ СА СМАЗАНИ !!!

12

Анонимен

преди 1 година

Трудов стаж не се признава само ако не си внасял осигуровки. Работодателя ти те е измамил или сам си се измамил.

11

светло бъдеще

преди 1 година

Дотогава ще измрем!

10

измамен пенсионер

преди 1 година

Като млад специалист получаваш минимална заплата защото нямаш необходимия стаж!!!А когато натрупаш стаж отново си на минимална заплата защото МНОГО ЩЕ ВЗЕМЕШ...Така, че трудовият ти стаж няма никаква стойност!Затова хората разчитат на социални.Даваш си най-хубавите години за трудов стаж и накрая не ти го признава държавата...По-големи разбойници, лъжци и крадци от БКП не съм виждал!

9

Анонимен

преди 1 година

Пак лъже!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!