13

Никк

преди 1 година

Отделно топлофикациите могат да инвестират във възобновяеми енергийни източници за затопляне на вода, най малко през лятото - соларна инсталация. Зимата ще трябва дозатопляне. Но и тогава - едно е да се затопли вода от 5градуса до 65градуса, другото е от 30градуса до 65..

12

Никк

преди 1 година

До 5:Не съм казал 6000мгв да са за 6 човека, което да прави мгв на човек. Обобщено казвам - според мен трябва ресурса да се разпредели на повече хора, които искат. Да се направи програма за инсталация на фотоволтаици по покривите на къщите. Подобно на програмата в София за подмяна на печки на дърва с еко отоплителни уреди.

11

Анонимен

преди 1 година

До Нека - Ами да, защото ако днес и веднага умрем от студ и глад, няма да има значение за утре :)

10

Нека

преди 1 година

До Миролюб Бенатовкажат какво ще правят с излязлите от строя волтаици и колко са опасни те! А за шистовия газ в Етрополе - нека да знаят там има и залежи на уран, който ще доведе до окончателно лишаване от вода на този район. Отново за поред път се мисли едностранно, не се мисли за последици и за в бъдеще. Мисли се само за днес и веднага! Нямат стратегия нито за утре, нито за бъдеще!

9

Анонимен

преди 1 година

До Миролюб Бенатов 8 - Да ти кажа, като гледам какво става в Австралия, с безконтролното разработване на газовите находища, доста се притеснявам. Не, не съм русофил (то и русофобне съм, просто не ми пука), но имам притесненя за това, че "нашите", пак ще направят поредната скапана работа и ще предизьвикат много проблеми. Нали знаеш, че в Австралия, петролни/газовите, купиха излседователсктие им центорве, за да си публикуват техни изледвания, в тяхна подкрепа и уволниха хората, дето са против.

8

Гошо

преди 1 година

Веднага мислите за печалба,"уведомителен режим"е за лично ползване само,не продавате на никой, този режим и оферти за изграждане трябва да вървят през половин час в всички медии, това ще промени пазара.

7

Миролюб Бенатов

преди 1 година

Фотоволтаиците и разработването на нашите газови находища е кошмарът на нашите pycopoби

6

Анонимен

преди 1 година

Излишък само за ден два през годината през останалото време не могат да смогнат. Ако индустрията мине на ток, където може, ще ни трябва нов АЕЦ направо. И батериите трябва да са там където да подпомагат мрежата да е стабилна а не само на едно място.

5

Анонимен

преди 1 година

тези 6000 мегавата батерии да са разпределени в домовете на желаещите - - - Ти адекватен ли си? Един мегават батерии дали ще ги побереш в мазето на блока? А сещаш ли се какви инвертори трябват за такава мощност? То не е като да сложиш три батерии ААА в количката с дистанционно управление на чаавето.

4

Анонимен

преди 1 година

Соларки на всеки покрив и така - ще сме независими от руската енергия. По четири часа на ден. Хахахах. Хурсулккккей, дай още някоя гениална гинекологична идея! Хахахха.

3

На Кирцата

преди 1 година

от ФАЩ са му опънали конците до скъсване. Така че нищо чудно да има повишени цени!! Ток вода всичко ни спират!! Ще се къпем с пясък, като хайдути!!

2

Никк

преди 1 година

Според мен в плана трябваше да има повече инвестиции разпределени в обикновените хора - примерно 200-300-500 хиляди соларни и фотоволтаични покрива, ремонт и изграждане на напоителни канали където е необходимо за земеделието, тези 6000 мегавата батерии да са разпределени в домовете на желаещите, а не на едно място и тн

1

Анонимен

преди 1 година

Тоест управляващата коалиция се оказа сбирщина от яки измамници, така ли?