24

Черния

преди 1 година

Няма никакви славяни,ние сме траки

23

БМДТ

преди 1 година

Днес гледах огромната опашка пред Света Неделя, на хора чакащи да се поклонят пред мощите на Св. Св. Кирил и Методий. Топлина и радост изпълни сърцето ми. Знаете ли обаче, къде са мощите на Св. Евтимий, Патриарх Български? Няма да Ви пиша, но всеки, който се интересува от българска история, трябва да знае съдбата и житието и на Светеца, и на неговите мощи! Потърсете, интересно е.

22

БМДТ

преди 1 година

Две забележки. 1. Тази история НЕ Е оригиналът, а е препис, който дори не е писан от Паисий. 2. Историята е СЛАВНО БЪЛГАРСКАЯ, а не славЯно българска. Ясно се вижда, как буквата Я е добавена допълнително.

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 21Най-напред трябва да научи матерния си език и например как се пише "висши образувания". Без основа по матерния и чуждият език ще ти е труден.

20

Анонимен

преди 1 година

За да има България напредък, час по- скоро трябва децата да започнат да учат английски, за да са подготвени са световната интеграция. Когато един човек е на 15-20 г. и иска да се интегрира в световната наука, култура и техника на него ще са му нужни мини. 5-10 г за да научи много добре английски, без знанието на който шансовете му са критично ограничени. За тези 5-10 г вместо да завършиш 1-2 висши образувания трябва да си прахосаш времето безсмислено.

19

Случаен минувач

преди 1 година

Петър Стоянов е действал като юрист, но не и като българин. Аз също си мисля, че трябваше да я задържим.

18

Анонимен

преди 1 година

ИСТОРИЯ СЛАВНОБЪЛГАРСКА, а не преправената от руските алкохолици славянобългарска!!! ЕЙ, хора- четете, не допускайте да ви манипулират! Българите нямат нищо общо с имагинерните славяни- няма такава нация!!!

17

Анонимен

преди 1 година

От историята излиза ,че предателя е Пешо Стоянов!

16

Анонимен

преди 1 година

Значи сме предали оригинала за да се пази в Атон, където жени не могат да влизат. Това означава, че на мен като жена ми е отнето правото да видя свещен за мен исторически документ. Аз имам право да го направя. Къде е сега ЕС да ми защити правата? Къде е световната демокрация? Искам като жена и българка да имам право да се поклоня на тая светиня. Да заведа дъщерите си и те да се поклонят. Да се върне в България, като на жените е забранено да влизат в Атон! Да сезираме ЕС за това!

15

Анонимен

преди 1 година

Петър Стоянов ли е предал светинята? Същия Петър Стоянов който предложи да махнем кирилицата и да я заменим с латиница? Тоя ли? Дето ни беше президент? Ах леле! Сега разбираме защо я е предал, въпреки че си е наша светиня! Вече го мразя двойно повече!

14

Продължава операция

преди 1 година

Днес се говори за закриване на университети в България и да се върнем векове назад, който иска да учи да ходи в чужбина. Управляват ни хора, които ги е срам да се нарекат българи. Кога най-накрая хора прочели История славянобългарка, ще управляват?

13

Анонимен

преди 1 година

Аман от плювалници!

12

Питър

преди 1 година

Принципно няма нищо лошо в това разузнаването на една държава да извършва тайни операции на територията на други, но имайки предвид родната ни некадърност, шуробаджанащина и връзкарство, нещата едва ли са били такива... Например Божидар Димитров се фукаше как тайно е изнасял документи от Ватикана, кат сущий Джеймс Бонд, а после се оказа, че италианците през цялото време са знаели какви простотии върши и само дипломатичността им не е предизвикала грандиозен международен скандал

11

И аз

преди 1 година

Имах един състудент през 1976 г., който беше много надменен и казваше да внимаваме в картинката, защото баща му бил венцел, а тъстът му генерал. Да не говорим за дядо му, който основал компартията на САЩ... Майтапя се. Човекът беше много свестен и се опитва да бъде такъв до ден днешен.

10

Анонимен

преди 1 година

Оф ... щото на ДС им трбяваше, да "се промъкват и лъжат", за да вземат нещо. Това става, като гледаш много филми. Нямаше таквива - имаеш обаждане, шефът ти, не зависимо дали беше директора на фабриката, кмета, патрийният секретер или патриарха на църквата ти казваше, че едни момчета идват, да вземат нещо и толкова ...

9

Бащата на Киро..?

преди 1 година

Какъв е..?

8

Анонимен

преди 1 година

Извинявам се много, но Паисий е написал "История славянобългарска" за да се чете и знае от българите, а не да стои в библиотеката на манастира където никой не я вижда.

7

Анонимен

преди 1 година

Бях първи курс през 86-та година в СУ. Имахме един колега, никой е го търсеше, нито си приказвахме с него, защото членува по разни политически кабинети, надменен. Та ни казваше, да внимаваме, защото можем да загубим и студентското си място, и кариерата си после, ако му причиним нещо лошо. Него го пазели от Високите етажи на властта. Заплашваше и асистентите.

6

Анонимен

преди 1 година

Тоя, с прическата си, просто ме убива!....... :D

5

Анонимен

преди 1 година

Оригиналът се пази в Атон, а там простосмъртен не може да влезе. Говори се, че там се пазят и писанията за това как е бил създаден светът.