40

българин

преди 2 години

До: номер 37 Браво, ето един човек който ме разбира, или по-точно виждам че не си тpo.л.Периодично и упорито някой съчинява приказки от 1002 нощи за българските села. Даже няма да забравя че имаше една реклама по телевизията, в която се казваше: "Селото на баба ми изглежда така". А така нареченото "село" изглеждаше като квартал на Бевърли Хилс в Калифорния! Кирил Петков го каза оня ден - Северна България с два моста на Дунав и без магистрала изглежда като остров!

39

българин

преди 2 години

До: номер 39 Къде ги тия хора с пари бе, човече? Искаш ли да те заведа в Северозапада да видиш колко "богати" има там??? Една четвърт от България прилича на Афганистан! Аз да ти кажа като гледам репортажи от Киев дето ги бомбардират и са във война изглежда по-европейски град от София, ти ми говориш за глухата провинция! Освен това съм бил в Киев, отдавна и тогава си беше красив град!Къща в село на 10 минути с кола от Пловдив не го броя за село, аре виждал съм къщи!

38

Анонимен

преди 2 години

До АнонименИ зависи от селото и хората в него. Като те видят с тази къща, се почва "гледай го тоя богаташ какво нещо вдигна". После всеки се чуди как да ти направи мръсно. Вечер идват едни "черни нинджи" и влизат през прозорците. В повечето села е пълна мизерия, няма нищо, нямаш социални контакти и тн. Ако имахме села тип "западна Европа" разбирам. Но тук да вдигаш палат, да се оградиш с масивна ограда и камери нявсякъде и да дебнеш кой откъде ще влезе- не мерси.

37

българин

преди 2 години

Когато скочат петдесеторно - тогава вече пишете за най-големия скок, може и да ми се обадите за да знам дали да си продам къщата на село... която сега за 1000 лева никой не иска да вземе!!! Само и плащам данъци - вярно 30 лева на година, но все пак.Виж, за 50 бона може да се замисля дали пък да не я продам... макар че ще трябват сигурно още толкова за да се стегне да може да се живее в нея, щото е необитаема.

36

Анонимен

преди 2 години

От имоти до имоти има голяма разлика! Както има и голяма разлика между купувачите.Някой хора като чуят имот на село и веднага си представят вехта керпичена къща.... Ами да ви кажа нещата вече започват да се променят. Вече по селата се строят и луксозни имоти. Масивни монолитни къщи оборудвани със всички съвременни технологии. С басейни, собствени сондажи за вода, слънчеви колектори за топла вода, панели за ток и мн. др. Вече има много хора с пари и те знаят какво искат.

35

Анонимен

преди 2 години

Тия крадливци-украинците, се гласят да изпеят на евровизия да изпълнят наша народна песен.

34

Анонимен

преди 2 години

Как не ви омръзна да пишете платени глупости за българските села , които са по-зле от Мариупол ?!

33

Анонимен

преди 2 години

Цената на къщи с двор се увеличи още по време на пандемията. Но, на имоти в близост до голям град. Преди 4-5 години къща 50-60 кв. м. с 600-800 кв. метра земя на 20-тина километра от София + черен път се продаваше за 30-50 000 лева, сега същите имоти са 50-60 000 евро. Ако подобен имот е на асфалтов път с ток, вода и други удобства цената става 130-160 000 евро. Имотите в София и големите градове поскъпнаха още повече, преди година двустаен 50-60 кв.м. беше 40 000 евро, сега е 90-120 000 евро.

32

Анонимен

преди 2 години

Вижте колко струва двустаен в София и после пак помислете след това вижте как хвърчат цените и ми кажете след 3 години колко ще струва един такъв селски имот. Иначе ако 3 лв. бензин ви притеснява или сте студент с ограничен бюджет или изобщо не трябва да притежавате кола, за имоти не говорим.

31

Анонимен

преди 2 години

Здравейте. Това с цените е ясно- брокери пред гладна стачка :) Към новите селяни-- Цената която ще платите е В ПЪТИ ПО-ВИСОКА от обявената по причина, че на село винаги има за какво да ви потънат парите! Не е само да насадите две рози и да си вдигнете ограда.

30

Баси вица

преди 2 години

Така, да уточним:Дизел: 3,25 лвГаз: 1,60 лв.Бензин: 3.07 лв.На село няма аптека денонощна, няма педиатър, няма читав интернет с които да се работи. Айде сега да видим, как интереса расте. Смешници, всеки обор с кални улици се предава на цената на палат, ама купува ли се ?

29

808

преди 2 години

С какво поливаш толкова земя? Кладенец?

28

Жалки журналя

преди 2 години

"имоти във селата", "във селата"??? Не е ли В селата?

27

Анонимен

преди 2 години

В нашето село, миналата година продадоха един запустял комшийски имот. Бабата и дядото умряха преди 20тина години. Новите собственици дойдоха 3 пъти по за 1 час и толкова за една година.

26

Алекс

преди 2 години

Само заблуждавате хората,че могат да си продадат селските съборетини на високи цени.Интерес има само към села,които са нещо като квартали на големите градове.

25

Анонимен

преди 2 години

При този скъп бензин.

24

Анонимен

преди 2 години

Хе хе,че тоя имот златен ще излезе с цени на горивата над 3 лв за литър,все пак трябва да се ходи на работа,да се карат деца на училище,филмът с ковида прикючи.

23

Анонимен

преди 2 години

Пълни измишльотини.

22

Наблюдател

преди 2 години

Това не важи за 80% от селските имоти.

21

Анонимен

преди 2 години

Казах им преди 20 години че ще дойдат на моя. Преди 20 години продадох апартамента на Бул. Георги Димитров в София и купих къща с 5 декара двор на 25 км от София. Завъдих животни обработвам и садя земята и не ме интересуват цените в магазините. Имам мляко от кравите от което правя сирене кашкавал и масло. От градината са зеленчуците и плодовете от кокошките яйцата от телето и прасето месото. Тук е истината на чист въздух и еко храна без ГМО и химия. Някои се усетиха ама другите още спят.