133

естественно,че е

преди 2 години

сложна!Във България растат ***,нагли деца без никаква култура.Това идва от родителите и възпитанието,което съответно го няма!расте едно тъпо поколение.аз като гледам коментарите и не мога да намеря нито едно изречение без куп граматически грешки.а да не горворя за "журналистите".пълен майтап.масово неграмотни.

132

ДжО1984

преди 2 години

Науки като математика, физика и химия са основата на развитието на човешката цивилизация, защото чрез тях се фантазира, мисли и твори бъдещето, което някой ден става реалност! Всичко в природата е математика или по точно математиката е логическият модел за разбиране на природата. Във Вселената привидно всичко е хаус, но чрез математически ред стигаме до големият взрив и след това правим история и география, език и изкуство и накрая се пръква политиката с разни тивки и харвардци!

131

Оффф

преди 2 години

Има някаква логика. Кой от вас в бизнеса си е смятал синуси, косинуси, отварял е таблици, смятал е приближения и т.н. ? За чий са му тия неща? Ако ще се развиваш научно, смятай си диференциални урамнения, но за реалният бизнес се натоварнат децата с ненужна информация.

130

Анонимен

преди 2 години

В България математиката вече най-лесният предмеТ , половината на 1 000 вече не е 500 , за някои е 200 , за други е 900 , зависи от гледната точка на шефЪ !

129

Анонимен

преди 2 години

Ами поколение което обича чалгата, няма как да обича Евклид.

128

Анонимен

преди 2 години

Естественият интелектуален подбор е ***: или проумяваш ползата и красотата на тази наука, или твърдиш, че за нищо не става и за нищо не ти е от полза, докато ползваш всичките блага на цивилизацията, пунктуално моделирани и създанени с нейна помощ.

127

дедо Ташунко

преди 2 години

Математиката дава възможност за да се научи човек да мисли логично. Който е бил слаб по математика в училище, е слаб в главата за цял живот. Тя е трудна наука, но дава най-много на учениците, повече от всички останали предмети. Успех в овладяването на тази наука, драги ученици!

126

Анонимен

преди 2 години

Математическите дисциплини са за хора с аналитично мислене. Останалите ученици трябва да се насочват към другите дисциплини, където трябва повече да се чете и помни. Но за това е необходимо правилна преценка от преподавателите, кой ученик какво може . Иначе си е тормоз за всички.

125

Крал Трол I

преди 2 години

Нищо изучавано по математика след 6-ти клас не ми е било нужно в живота. Дори в университета ми набутаха математика без никаква връзка с професията. Пълнеж, за да се правим на много умни.

124

Ангел

преди 2 години

Братовчедът ползваше метод от висшата математика така че с минимален риск да има максимална вероятност за печалба в Еврофутбол,няколко пъти печели над 4000 лв.

123

Иво

преди 2 години

Математиката е най-важната и най-необходимата наука и е критерий за умствено развитие.жалко за новите поколения

122

Анонимен

преди 2 години

Нямат нужда от математика, за да берат ягоди в Англия и за да карат бусове в Германия, математика не трябва! Никакъв смисъл няма от висше образование в България, България няма никаква икономика!

121

Факт

преди 2 години

Дали тази статия е писана 2022 г, 2002г, 1982г, или 1962 г, е без значение. Винаги е актуална. И няма нужда да се правят скъпи анализи, то се вижда от пръв поглед. Защо България е слаба държава?

120

Анонимен

преди 2 години

Да се учи математика, но да се намали двойно материалът, във всички класове от 3ти до 12ти. Да се премахнат сложни формули и фигури, от геометрията да се изучават само най-важните и нужни в живота задачи. Сега деца в 5 клас решават задачи за лихва, и не разбират значението на думата, първо трябва да знаят къде се използва, а това е работа на друга наука и по друго време , не в час по математика за малки деца.

119

до 152

преди 2 години

Образованието се скапва по много причини! Първата е семейството - вечно изнервени родители, които не обръщат внимание на децата си. После се започва - телефони, компютърни игри, телевизия.. На децата постоянно им се предлага нещо лесно, което да ги занимава и на тях не им се налага да са креативни. Нямат дори време да мислят.. Вие си мислите, че като му купите таблет, то ще учи. А вместо това играят *** игри на които само ще щрака или гледат идиотщини. После каква математика чакате..

118

Анонимен

преди 2 години

Образованието ни се скапва по 2 основни причини.1. Училищата получават пари за всеки ученик - стига да мине в следващия клас.2. Преориентация на шамарите - преди 15-20г. като изкара някой двойка шамареха него да учи, сега родители и директори "шамарят" учителя да пише по-висока оценка.

117

Ром'с

преди 2 години

Математика е за тези които имат аналитически ум... за другите е тежка,ненужна.... В живота също се "решават" математически задачи и математика е нужна... . В днешно време учениците са консуматори, консуматорското общество не включва сивото вещество... то само "консумира" и информациите от ТВ, интернет..

116

Анонимен

преди 2 години

Едно време през 90те, никой не ни питаше харесва ли ни или не, а няма и за какво да се питат учениците. Направо ни пишеха двойките и това е. По-добър стимул от това за учене няма. А и беше срамно да си ***. За жалост сега чалга културата отдавна издигна простотията в култ и тя вече не е нещо срамно, а даже хората се гордеят с това. Именно и това е причината обществото и държавата да затъва.

115

Живял-видял

преди 2 години

Всички усилия положени в математиката си струват. Не съм бил особено добър по този предмет, но упорствах да си заслужа 4 или 5. Най-важното е ,че после никога в живота си не сбърках със сметките, не влязох в никаккъв финансов капан или пирамида. Математиката помага да се научиш да правиш правилните стъпки, една по една, докато стигнеш до успешен финал на начинанието си. Полезна ми бе и физиката. Там любимо ми беше електричеството и никога в живота ми не съм търсил електротехник. Сам се справях.

114

Келепирджия

преди 2 години

Математиката (училищната) просто е скучна,не е трудна. В училище бях пълен слабак по математика, но "в живота" се научих да ползвам висша математика с лекота. Няма нищо сложно, ако виждаш връзката с реалния свят. Това обаче не е зубърската математика от училище, и е по-трудно зубър да я овладее, отколкото "калпазанин", защото зубъра има заложени много вредни представи. Разликата е като между вдигане на щанги и качване на диван по стълбите.