45

Анонимен

преди 2 години

Един въпрос тоя българин ли е щот няма и частица българско в това което се изказва

44

Анонимен

преди 2 години

Тези познават ли въобще бълг история поучилили са от грешките преди тях за да съградят нещо по фобро за България започнах да се съмнявам

43

Анонимен

преди 2 години

Без Русия и България нямаше да я има и не говоря за тази Русия а за другата Имперска Русия тази която Западните й братовчеди оставиха да избият децата на Николай втори щот на тях не им пука за никой друг

42

BatSot456

преди 2 години

Не знам какво да се чества.Нищо и никакво въстание(опит за въстание).А за народа взел участие в това....?Народа,една инертна маса.Големи слова,песни,прокламации.При първите сражения-паника,страх,предателства,тънки сметки.На халост са отишли някои селища Срам-несрам,ако не беше Русия щяхме да сънуваме свобода ,друг път.Друг е въпроса за намесата и влиянието на Русия в политическият живот на България.

41

П.К.

преди 2 години

Тъй като Българското Народно Събрание вече отдавна е със затихващи функции, поне да се чуе някой глас и по този повод - за честването на ДЕНЯ НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ.

40

Дружна песен

преди 2 години

Дружна песен днес да екне, песен песен на труда. На сърца ни да олекне, да живей живей труда. ................ Повдигнете си челата, огерои на труда. Вий творци сте на благата, да живей живей труда. ............................................................................................................ Какво ще кажете, звучи някак много тоталитарно, недемократично да се възхвалява труда. Какво да възхваляваме, кои са героите на нашето време?

39

Първомайско въстание

преди 2 години

Въстанието е първомайско. Ако беше априлско, щяхме да продължаваме да го празнуваме на 23 април. Е, някои казват, че гербаджиите са го трансформирали в първомайско за да не се празнува Първи Май като ден на труда, но никой от тях няма да си признае това.

38

Анонимен

преди 2 години

И без Русия Франция и Англия тогава се отдръпнаха да си гледат собствените интереси Русия е тази която ни помогна да се освободим и не трябва да изопачаваме миналото а да приемем това което тогава е било с то е такова въпреки ме не се харесва на всички някои биха искали да сме подпомогнати от Запада но не сме били на тях не им е пукало или не са си направили правилните изводи каква полза биха извлекли Войната е Рудко-Турска не друга и това е историята и фактите

37

Кико

преди 2 години

Това правителство ще се запомни с празни приказки и нищо повече!

36

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 26 За свободата благодарете на граф Игнатиев,убиеца на Левски!Той подвежда и апостолите за помощ от Русия,и те му повярвали!Кво е станало всички знаем!България потъва в кръв,а Русия я няма никаква и се прави на ощипана мома!Но е добър повод да се воюва за проливите!Дори Каулбарс казва на депутатите, че "няма България,а Задунайская губерния!" и бързо да направят прошение до императора за включване в руската империя!Не случайно е създадена Сан-стефанска България!Ама номера не става!

35

Кадир

преди 2 години

Търся голи снимки на ленчето бориславова

34

Тц, тц, тц

преди 2 години

След гафа на Петков, един след друг взехте да нищите Априлското въстание ида правите литературен анализ с паралел на украинската съпротива.От това гафа по-малък нема да стане ще знаеш Николчо.Доста срамно е да сравняваш Азов нацисти с Български революционери.А пък Каблешков едва ли е знаел що е то кокаин.

33

Анонимен

преди 2 години

Моят папагал е по умен от това недоразумение

32

До Баш Даскал

преди 2 години

Момче младо, зелено! Първо си оправи правописа и пунктуацията и недей да срамиш учителската професия. То вярно, че сегашните даскали масово са с "интернет" образование, но .....ще спра дотук........ А "Гуглето" е за такива като теб и Ленчето Бориславова, на които мисленето не им се удава кой знае колко.

31

Анонимен

преди 2 години

свобода за капиталистите, робство за гражданите

30

Чудя се

преди 2 години

Този и петков дали имат поне година трудов стаж , работили ли са нещо някога преди да ни ги прати америка

29

Анонимен

преди 2 години

ПОКЛОН ПРЕД УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ ОСВОБОЖДАВАЩИ СВЕТА ОТ РУСКО РОБСТВО

28

абе

преди 2 години

ники , ти прочете ли нещо за това въстание или си говориш по инерция ?

27

НИКОЛА МИНЧЕВ

преди 2 години

Никола, как ми се иска да прочетеш това. СТИГНА ДО ДЪНОТО! КИРО ТИ ОТКРАДНА ВСИЧКО! Все още имаш един шанс: ГЛАСУВАЙ ПРОТИВ! Омразата на милиони българи и черните забрадки на милиони майки ще тежат на съвестта ти.

26

Анонимен

преди 2 години

На тебе ако ти дадем тест за 6ти клас по история, ти нема да отговориш и на половината въпроси! Вие сте най-ниско интелигентните управляващи досега, въпреки че Бойко Борисов си позволяваше да говори по абсурден начин!